Ma egy elég villantós desszertet hoztam, aminek az elkészítése egyáltalán nem nehéz, ráadásul különösebben sok időt sem vesz igénybe. Senkit se tántorítson el a hozzávalók hosszú listája és a leírás, megígérem, hogy jó lesz! :) Első körben azért, mert miközben készítitek a sütit, lecsusszanhat 1-2 dl olaszrizling, "ha már úgyis ki kell bontani az üveget a sütihez" alapon. :)
Hozzávalók a tortához:
150 g oreo keksz
50 g vaj
250 g krémsajt
1 kis doboz natúr joghurt
2 nagyobb tojás
3 púpos ek porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kisebb narancs lereszelt héja és a leve
Hozzávalók a szószhoz:
2-3 ek eperlekvár
12 dkg eper
1 dl fehérbor (nálam a balatoni Dobosi Pincészet Bio Olaszrizlingje)
pár darab citromfű levél
1 kisebb narancs lereszelt héja és leve
A sajttorta elkészítése:
A kekszet daráld le vagy törd minél apróbb darabokra. (Én a szomszédok nagy örömére húsklopfolóval szoktam összetörni a még bontatlan csomagolásban lévő kekszeket. :D)
A vajat olvaszd meg és dolgozd össze a keksszel.
Lapogasd egy 18 cm-es kapcsos tortaforma aljába.
Tedd hűtőbe, míg összeállítod a krémsajtos réteget.
A sütőt melegítsd elő 190 fokra, majd tegyél egy vízzel teli sütésálló tálat a sütőd aljára.
A krémsajtos réteghez a krémsajtot, a joghurtot keverd ki a cukorral, vaníliás cukorral, majd add hozzá a tojásokat.
Ízesítsd a narancs levével és lereszelt héjával.
Kanalazd az egészet a kekszes alapra, majd tedd sütőbe.
Kb. 40 perc alatt sül meg.
Az eperszósz elkészítése:
Kb. 10 dkg epret vágj apróra, majd az eperlekvárral együtt kezdd el melegíteni. (A többire a díszítésnél lesz szükséged.)
Öntsd hozzá a bort, majd a narancs lereszelt héját és levét.
Mosd meg a citromfű leveleket és ezt is add a boros eperhez.
Főzd kb. 10 percig, majd szedd ki a citromfű leveleket.
Botmixerrel turmixold össze az egészet.
Szeleteld fel a tortát és kínáld az eperszósszal, illetve a maradék friss eperrel.
Ha tetszett a bejegyzés, kérlek like-old a facebook oldalunkat és kövess minket instagramon.
Utolsó kommentek