Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Őszibarack lekvár

Sajnos az időjárás a gyümölcsöket nálunk sem kíméli, így a múlt hét hétfői vihar leverte a sok szép őszibarackunkat a fákról. Nagyszüleim nagyon aggódtak, hogy tönkremegy a termés, ezért amint lehetett felmentünk és próbáltuk menteni a menthetőt. Bő 6-8 kg őszibarackot szedtünk össze a földről, de a hibás részek kivágása után, sajnos már csak szűk 3 kg maradt. Azért ebből is lett egy jó adag lekvár télire. Főleg ahhoz képest, hogy már többet nem akartam idén elrakni, mert a spájz telítettsége elérte a 100%-ot. :) 

őszibarack lekvár lekvárfőzés befőzés barack cukor dzsemfix citrom

Hozzávalók kb. 10-12 db 2,5 dl-es üveghez:

3 kg puha, érett őszibarack (pucolás, magozás utáni súly)

30 dkg cukor

1 nagy citrom leve

1 csomag dzsemfix

őszibarack lekvár lekvárfőzés befőzés barack cukor dzsemfix citrom

Elkészítés:

Elsőként készítsd elő az üvegeket. A tisztításra tippeket egy előző bejegyzésemben találsz.

A barackokat alapos mosás után pucold meg, majd vágd kisebb darabokra. Nekem nagyon puha volt már a barack, így a héját szinte le lehetett húzni.

Facsard rá a citrom levét. (Ez azért is jó, mert így nem fog megbarnulni.)

Forgasd össze a cukorral, majd egy nagy lábosba kezdd el főzni.

A barack magától szétmállik, de ha szükséges, akkor pépesítsd.

Ha felforrt, keverd bele a dzsemfixet, majd főzd újraforrásig.

Adagold megtisztított üvegekbe, majd tedd száraz dunsztba az itt leírt módon.

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

SAD! 33. Őszi Pite szeptemberre

Imádok augusztus vége felé a gyümölcsök között mazsolázni Velencén a kertben. Szerencsére ilyenkor találok MÉG igazi nyár ízű őszibarackot, "megküzdhetek" a szúrós szederrel, sőt MÁR 1-1 édesebb szőlő fürtöt is ki tudok fogni. A pirosodó almáról és a Papa által mezőgazdasági mennyiségben termesztett szilváról nem is beszélve.  A körte is puhul MÁR, így nekem ez az időszak felér a kánaánnal. Nem is nagyon tudok választani, hogy épp melyik gyümölcsöt használjam 1-1 sütihez, éppen ezért halmozom az élvezeteket és jöhet egyszerre a szeder, az alma, a körte, és egye-fene a szilva is! (A szőlőt és a barackot pedig szimplán befalom! XD)

A recept egyébként a Süss! Alkoss! Díszíts! játék 33. fordulójára készült, melynek a házigazdája Zsuzsi, a Táncoló Fakanál blog írója!

vaj szilva alma körte szeder fahéj ősz SAD! pite édességek citrom

Hozzávalók a tésztához:

20 dkg hideg vaj

30 dkg liszt

1 csapott ek cukor

1 csipet só

0,5-1 dl víz

Hozzávalók a töltelékhez:

8 szem szilva

2 alma

2 körte

1 marék szeder

1 kk fahéj

2 ek kristálycukor

1 ek étkezési keményítő

1 kisebb citrom

vaj szilva alma körte szeder fahéj ősz SAD! pite édességek citrom

Elkészítés:

A lisztet keverd össze a cukorral és a sóval. Vágd apró kockákra a vajat, majd morzsold össze a liszttel. 

Óvatosan, kicsinyenként önts hozzá egy kevés vizet, közbe gyúrd össze az egészet, míg egynemű tésztát nem kapsz.

Vigyázz, mert ha túl sok vizet adsz hozzá, ragadós lesz a tészta, ha túl keveset, akkor pedig nem áll majd össze.

Ha kész, csomagold folpackba és tedd be a hűtőbe minimum egy órára, vagy akár egy egész éjszakára.

A töltelékhez az almát és a körtét pucold meg, vágd apróbb kockákra. Szórd a gyümölcsöket egy lábosba, majd add hozzá a cukrot és a fahéjat. Facsard rá a citrom levét is.

Lefedve párold 5-10 percig, míg az alma és a körte megpuhul, de a roppanósságát azért még nem veszíti el teljesen.

Közben aprítsd fel a szilvát is, majd a szederrel együtt szórd az almához, majd keverd bele a keményítőt is.

Fedő nélkül főzd még néhány percig.

Tedd félre, hogy kicsit kihűljön.

vaj szilva alma körte szeder fahéj ősz SAD! pite édességek citrom

A tésztát oszd ketté, majd nyújts ki egy akkora körlapot, hogy ha beleegyengeted a pite sütődbe kicsit túllogjon a szélén.

Nyújtsd ki a másik körlapot is, majd vágd kb. 1,5 cm széles csíkokra.

Öntsd a gyümölcsös tölteléket a tésztára, majd szépen fűzd össze a tésztacsíkokat a pite tetején. Az alsó és felső tésztaréteg széleit óvatosan nyomkodd össze. A felesleget nyugodtan vágd le.

Ha nincs kedved ezzel bajlódni, egyszerűen a kinyújtott körlapot tedd a gyümölcsös töltelék tetejére, majd vágj bele néhány rést, hogy a gőz ki tudjon jönni.

Süsd 220 fokon 20 percet, majd mérsékeld a hőfokot 170 fokra és süsd további 40 percig.

Tálalás előtt hagyd kihűlni, hogy könnyen ki tudd venni a formából és egyszerűbben tudd szeletelni.

vaj szilva alma körte szeder fahéj ősz SAD! pite édességek citrom

ui: Kérlek nézzetek el, hogy a rácsminta nem lett tökéletes, de első ilyen jellegű pitém! :)

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Joghurtkrémes őszibarackos piskóta

Gy. nagy piskóta fan, így ha megkérdezem, hogy mit süssek, mindig azt válaszolja, hogy PISKÓTÁT! Sosem értettem, hogy mért van annyira érte oda, mert nekem erről a süteményről valahogy mindig a fullasztó, fűrészpor ízű, natúr tészta jutott az eszembe. E miatt nem is nagyon sütöttem neki (tudom, rosszasszony vagyok), de aztán rájöttem (Mama és Gy. Anyukája segítségével), hogy egyrészt nem egy nagy ördőngősség könnyű, levegős piskótát sütni, másrészt krémekkel, gyümölcsökkel és egyéb finomságokkal nagyon fel lehet dobni.

Az már más kérdés, hogy ő kifejezetten a száraz, fullasztó változatért van oda, azt mondja, hogy kávéhoz az a jó...brrrr...najó, egyszer direkt elrontom, hogy meglegyen az öröm! :)

őszibarack joghurt habtejszín porcukor piskóta vanília vaníliás cukor citrom édességek

Hozzávalók a piskótához:

5 tojás

5 ek cukor

1 csomag vaníliás cukor

5 púpos ek liszt

1 csomag sütőpor vagy 1 tk szódabikarbóna

1 csipet só

Hozzávalók a krémhez:

200 g habtejszín

350 g joghurt

4 ek porcukor

1/2 citrom leve és lereszelt héja

1 csomag zselatinfix

4 őszibarack

őszibarack joghurt habtejszín porcukor piskóta vanília vaníliás cukor citrom édességek

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd készíts elő egy 20*30-as tepsit. Béleld ki sütőpapírral.

A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval.

A sárgájába dolgozd bele nagyon alaposan (tényleg nagyon alaposan) a cukrot és a vaníliás cukrot. 

A lisztet keverd össze a sütőporral, majd szitáld az egészet a tojásos-cukros keverékhez. (A szitálást nem érdemes elbliccelni!)

Végül forgasd a felvert tojásfehérjét óvatosan a tésztába.

Öntsd a masszát a tepsibe, majd süsd, míg aranybarna nem lesz a tészta. (Kb. 20 perc.)

Míg sül a piskóta, a habtejszínt verd kemény habbá.

A joghurtot keverd össze a zselatinfixel és a porcukorral, majd forgasd bele a habot is.

A barackokat mosd meg és vágd vékony cikkelyekre.

Ha megsült a tészta, meleg helyen, letakarva hagyd kihűlni, majd húzd le az aljáról a sütőpapírt és egy éles késsel, vágd hosszában 3 részre.

Az első lapot kend meg a joghurtos krém 1/3-val, majd fektesd rá a barack szeletek 1/3-át.

Óvatosan helyezd a krémes-barackos rétegre a 2. lapot, majd ezt is kend meg a joghurtos szósszal és szórj rá barackot.

Végül jöhet az utolsó lap, amire szintén adagolj egy kevés krémet és a rendezgesd el a tetején a maradék őszibarackot.

őszibarack joghurt habtejszín porcukor piskóta vanília vaníliás cukor citrom édességek

Tipp: A tészta hozzávalóinak alapos kikeverése, a tojásfehérje felverése, a liszt átszitálása azért fontos, mert így kerül a levegő a tésztába, és ez által lesz könnyű! Mindenképp érdemes odafigyelni.

Próbáld meg a sütőt nem nyitogatni miközben sül a piskótád, mert összeesik szegény.

Ha nem szeretnéd három felé vágni a piskótát, vágd nyugodtan csak ketté. Úgy is nagyon fincsi lesz.

Barack mellett más gyümölccsel is jól működik. Próbáld ki eperrel, málnával, áfonyával vagy akár cseresznyével is!

A képeken a piskóta-krém-őszibarack rétegek kicsit szét vannak csúszva, mert szeletelés és fotózás előtt nem volt időm hűtőbe tenni. Ha néhány órát pihenteted, mielőtt felvágnád, könnyebb dolgod lesz és sokkal szebbek lesznek a szeleteid az enyimeknél! :)

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Egy nyár, egy történet, egy recept: Velence&Gyümölcsös túrótorta

A VKF! (Vigyázz! Kész! Főzz!) játék 79. fordulójának témája "Egy nyár, egy történet, egy recept"! Hozom én is a legszebb emlékemet és egy szuper sütés nélküli, gyorsan összedobható túrótorta receptjét:

velence nyaralás grillezés szalonnasütés bográcsozás torta babapiskóta habtejszín túró gyümölcs barack ribizli sárgabarack őszibarack édességek málna

Ha visszaemlékeztek az elmúlt évekre, a július 2. és 3. hete mindig iszonyatosan forró volt, mondhatni igazi strandidő, teli találat az ilyenkor nyaralóknak. Naivan azt gondoltam, hogy ennek a szuper sorozatnak sosem lesz vége, így idén is a július 16-17-i hétvégére szerveztem az éves Velence parti party-t. De miről is van itt szó?

Minden évben - 15 éves korunk óta - lejövünk páran a baráti körből a nyaralónkba a Nagyszüleim és a szomszédok „nagy örömére”! :) Kezdetben természetesen csak csajok voltunk és akár egy hetet is lent töltöttünk ilyenkor. Mivel még senkinek nem volt jogsija, autója meg főleg nem, ezért biciklivel közlekedtünk. A nyaraló ugyan csak 6 km-re van a strandtól, de sajna a hegy tetején, így azért elég szivatós volt 1-1 egész napos strandolás után feltekerni. Öröm az ürömben, hogy az alakunk miatt nem kellett aggódni, mert hiába zabáltunk (erre nem tudok írni sajna szalonképesebb szót), akkor sem híztunk egy dekát sem. Sosem felejtem el, hogy minden nap hazafelé beugrottunk a „Kenyérgyári kisközértbe” és megvettük a friss, forró ropogós héjú kenyeret. Jöhetett mellé a szalonna, a virsli, a hagyma. Nagy nehezen tábortüzet raktunk esténként (valószínűleg bármelyik kabaréba megállta volna a helyét a bénázásunk) és csaptunk egy jó kis „parasztos” szalonnasütést. A kertben persze szedtünk hozzá friss, érett, piros paradicsomot és házi, lédús uborkát. Imádtam ezeket a nyarakat.

velence nyaralás grillezés szalonnasütés bográcsozás torta babapiskóta habtejszín túró gyümölcs barack ribizli sárgabarack őszibarack édességek málna

Pár évvel később, a jogsik, kocsik, pasik megjelenésével már változott a helyzet és egyszerűbb lett minden. Persze a bő 1 hetes nyaralások is lecsökkentek 1-1 hétvégére, mert egyre nehezebb volt összehozni, és nyilván a társaság összetétele is változott valamennyire. Ilyenkor a szakácsok szerepét átvették a fiúk, mi meg foglalkozhattunk azzal, hogy a napközben a frizuránkba ivódott 5 tonnányi velencei iszapot kimossuk a hajunkból. XD

Volt, hogy túlbonyolítottuk és valamilyen bogrács kaját akartunk készíteni, például csirkepörköltet tésztával, paprikás krumplit, de általában maradtunk a jó öreg grillezésnél és már előre bepácolt husikat sütöttünk a rácson vagy hamburgert készítettünk. Valahogy ilyenkor sosem a kezünk járt és hiába értünk fel már 7 körül a strandról, éjfél előtt sosem lett kaja. Kifejlesztettük később a legegyszerűbb és leggyorsabb vacsit, ami hot-dog és görög sali kombóból állt. Persze a dinnye (olykor egy kis itallal felturbózva) és a fagyitorta sem maradhatott el soha.

Idén - e miatt a "gyönyörű" idő miatt - kicsit necces volt megtartani a bulájt, de a vízszintesen szakadó 6000 mm-nyi eső sem szegte kedvünket és csaptunk egy jó kis garázs partit. Ugyan a szokásos strandos, grillezős rituálé elmaradt, de barátnőmet idén is itt köszöntöttük némi itókával és egy fincsi tortával:

velence nyaralás grillezés szalonnasütés bográcsozás torta babapiskóta habtejszín túró gyümölcs barack ribizli sárgabarack őszibarack édességek málna

Hozzávalók:

2 csomag babapiskóta (2x200 g) Igazából másfél csomag is elég, de néha szeretnek eltörni ezek a fránya babapiskóták, így jobb a békesség! :)

2 kis doboz habtejszín (2x200 g)

1 nagy csomag túró (450 g)

1 csomag zselatinfix

3 púpos ek porcukor

sok-sok gyümölcs, lehetőleg többféle (Nálam ribizli, málna, meggy, sárgabarack, őszibarack, amiket természetesen mind szakadó esőben és mínusz ezer fokban szedtem a kertben.)

velence nyaralás grillezés szalonnasütés bográcsozás torta babapiskóta habtejszín túró gyümölcs barack ribizli sárgabarack őszibarack édességek málna

Elkészítés:

A túrót törd át és keverd bele a porcukrot, illetve a zselatinfixet.

A habtejszínt verd kemény habbá, majd forgasd óvatosan a túrós krémhez.

A gyümölcsöket mosd meg és ízlés szerinti mennyiséget keverj a krémhez. (Nálam ez egy marék ribizli volt és 6 szem kis darabokra vágott sárgabarack.)

Készítsd elő a kapcsos tortaformádat és a babapiskótákat.

Vágd a babapiskóták egyik végét egyenesre, majd állítsd őket a tortaformád szélére. Az alját rakd ki a pici levágott darabokkal.

Simítsd a túrókrémet a babapiskótával kirakott tortaformába, majd tedd néhány órára hűtőbe. (Akár egy egész éjszakára.)

Felszolgálás előtt díszítsd a fincsi gyümölcsökkel a tortát.

Tipp: Én azért csak az utolsó pillanatban pakoltam a gyümölcsöket a tortára, mert féltem, hogy pl. a barack megbarnul. Ha előre kell elkészítened, akkor használj olyan gyümiket, amiknek nem lesz bajuk (pl. eper, ribizli, málna, cseresznye, meggy, szőlő) vagy öntsd le tortazselével.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
 

0 Tovább
123
»

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek