Pár éve még ismerőstől kellett beszerezzük a télire eltett barack befőtthöz a gyümölcsöt, idén pedig annyi van, hogy nem győzzük feldolgozni. Így barackot eszünk barackkal. Reggelire szuper egy kis joghurttal elkeverve, ebédre pedig leves készülhet belőle. Ebben a melegben mondjuk nem is vágyom erősebb levesekre, tökéletes egy hűsítő, gyümölcsös finomság, ami ráadásul pikk-pakk el is készül. Csak arra kell figyelni, hogy nagyon könnyen romlik, így azonnal hűtőbe kell tenni.
Hozzávalók:
1 kg őszibarack
fél l tej
2 dl főzőkrém vagy sűrű tejszín
2 kk vanília kivonat
Elkészítés:
A barackokat mosd meg, magozd ki és pucold meg.
A nagy részét vágd nagyobb darabokra.
Add hozzá a főzőkrémet és a tejet.
Turmixold össze botmixerrel.
Ízesítsd a vanília kivonattal.
A maradék barackot szeleteld fel és add hozzá a leveshez.
Behűtve tálald.
Tipp: Citromlével, fahéjjal tudod még ízesíteni. Szerintem plusz cukor nem kell hozzá, de persze keverhetsz bele, ha úgy érzed, hogy nem elég édes.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek