Kisgombóccal nem egyszerű megoldani a sütés-főzést, mert Őfelsége bizony 100%-os figyelmet igényel. Egy darabig azt a taktikát folytattam, hogy a nemlétező avásidejében intéztem a háztartási teendőket. Ez két okból sem volt működőképes. Egyrészt nagyon hamar felébredt a csörömpölésemre, másrészt kb. semmi időm nem volt picit pihenni, töltekezni. A mártír szerephez túl önző vagyok, így taktikát váltottunk: Egyszerűen bevonom a tennivalóimba, azaz viszem magammal az úrfit a pihiszékével és a játékhadseregével együtt a konyhába is. Főzés közben mindent elmagyarázok neki. (Hát nem lehet elég korán kezdeni a főzőcskézést, amúgy sem. :D) Persze csak egyszerűbb, gyors receptekkel próbálkozunk, mert a türelme azért véges. Az első együtt készített finomságunk az alábbi sütés nélküli édesség. Ha nekem ment egy 3 hónapos diktátorral, akkor Nektek is fog! :)
Hozzávalók:
200 g habtejszín
250 g sűrű tejföl
4 ek porcukor
1 csomag zselatinfix
5 nagy őszibarack
kb. fél csomag babapiskóta
Elkészítés:
A habot kezd el felverni és közben add hozzá a zselatinfixet és a cukrot.
Forgasd a tejfölhöz.
A barackokat mosd meg és vágd apróra. (Ha gondolod előtte pucold is meg.) Adagold a gyümölcsöt a habos masszába. Jól keverd össze, de vigyázz, a habot ne törd össze.
Szedj elő egy szilikonos vagy egy sima őzgerinc formát.
Utóbbit a biztonság kedvéért béleld ki folpackal, hogy könnyen ki tudd szedni a desszertet.
Kanalazd a gyümölcsös hab felét a formába, majd rakd ki babapiskótával.
Jöhet a maradék barackos krém, majd újra a piskóta.
Tedd hűtőbe néhány órára, de akár egy éjszakára a desszertet.
Óvatosan csúsztasd ki a formából, majd díszítsd egy kevés barackkal.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek