Imádom az édeset a savanykással vegyíteni, így mi is lehetne számomra tökéletesebb választás, mint a tömény, cukros, csokoládés, ragacsos brownie-t felturbózni egy kevés pikáns meggyel. Szuper összhangba kerül így szerintem a fincsi csokika és a gyümölcs.
Egyébként január elején, a csillámporos ünnepek után mindig nagyon távolinak tűnik nekem a tavasz eljövetele. Most azonban annyira gyorsan peregnek a napok Mr. Baba miatt, hogy lassan itt van január vége. Egyre gyorsabban közeledünk tehát a cseresznye és a meggy szezon felé, szóval kitartás, mert lassan a tavaly elrakott fagyasztott gyümik és befőttek helyett, végre friss hozzávalókból süthetünk! Én már alig várom! És Ti? :)
Hozzávalók:
4 tojás
20 dkg cukor
20 dkg vaj
15 dkg liszt
2 ek jó minőségű kakaópor
15 dkg étcsokoládé
fél üveg meggybefőtt
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy sütőpapírral kibélelt közepes méretű tepsit.
Törd kockákra az étcsokit, majd gőz felett olvaszd össze a vajjal.
A tojást keverd habosra a cukorral.
A lisztet és a kakaóport dolgozd össze, majd szitáld a tojásos-cukros keverékbe.
Ezt követően öntsd a masszához az olvasztott csokiszószt is.
Jó alaposan keverd bele a tésztába, majd az egészet egyengesd a tepsibe.
Szórd meg a fincsi meggyel, majd süsd kb. 20 percig. Akkor jó, ha kívül már ropogós, de belül még kissé ragacsos a sütike.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek