A kollegáimmal minden fontosabb eseményt meg szoktunk ünnepelni együtt is, így természetesen a húsvét sem maradhat ki a sorból. Gondolkodtam, hogy idén mivel lepjem meg őket, és végül erre a nagyon cuki répás muffinra esett a választásom. Kicsit macerásnak tűnik a díszítés miatt, de nagyon egyszerűen meg lehet formázni a kis mini répácskákat. (Nekem speciel a répa lereszelése nagyobb kihívást jelentett. XD) Próbáljátok ki nyugodtan, mert tényleg könnyű elkészíteni és biztos elkápráztatnátok vele a húsvéti vendégsereget.
Hozzávalók:
30 dkg répa
4 tojás
20 dkg cukor
1,5 dl olaj
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 kk fahéj
Díszítés:
200 g marcipán vagy fondant
pici porcukor vagy étkezési keményítő a nyújtáshoz
zöld ételfesték
narancssárga (vagy sárga és piros) ételfesték
Elkészítés:
Elsőként a répát reszeld le. (Én a reszelő legkisebb lyukát használtam.)
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin tepsidet.
A tojásokat keverd habosra a cukorral, majd öntsd hozzá az olajat is.
A liszthez add hozzá a sütőport, a fahéjat, majd az egészet szitáld a tojásos keverékhez.
Végül keverd hozzá a répát, majd adagold a muffin sütőbe.
Süsd 180 fokon kb 20 percig. Tűpróbával tudod ellenőrizni, hogy elkészült-e.
Díszítés:
A mini répákhoz és a muffinok tetejéhez használhatsz marcipánt vagy akár kész, boltban kapható/házi készítésű fondantot is.
A fehér alaphoz porcukrozott vagy étkezési keményítős deszkán nyújtsd ki a marcipánt/fondantot és szúrj ki - például egy pohár segítségével - megfelelő méretű köröket.
Simítsd rá a muffinok tetejére. Ha nem tapadna rendesen, használj egy kevés olvasztott vajat.
A répák elkészítéséhez néhány csepp ételfestékkel színezd meg a marcipánt/fondantot és alaposan dolgozd össze egy kiskanállal.
A narancssárga anyagból gyúrj kis répa alakú hengereket, a zöldből pedig készítsd neki "bóbitát".
Egy késsel irdald be a répákat és mehetnek is a muffinok tetejére.
Kb. 24 darab muffin készül belőle.
Ha van kedvetek látogassatok el a facebook oldalamra is.
További húsvéti receptjeim:
Utolsó kommentek