Sokszor gondolkodom azon, hogy mennyire szeretnék már nyugdíjas lenni és egész nap csak süteményeket sütni az unokáimnak. Mama ezt már megteheti, meg is teszi, na és milyen jól teszi! :) Nemrég egy nagyon csokis, diós csodával lepett meg minket, ami az egész családnak nagyon ízlett. Ha még nem tudjátok, hogy mit készítsetek a hosszú hétvégén, akkor egy modern Nagymama receptjénél nincs jobb választás! :)
Hozzávalók:
200 g étcsoki
200 g vaj
200 g porcukor
6 tojás
1 csipet só
100 g liszt
200 g durvára vágott dió
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 mokkáskanál őrölt fahéj
Hozzávalók a mázhoz és a díszítéshez:
200 g baracklekvár
100 g jó minőségű tortabevonó
1 ek olaj
kb 35 db felezett dió
Elkészítés:
Olvassz fel gőz fölött 200 g étcsokit.
A tojásokat válaszd szét és a fehérjét verd fel egy csipet sóval.
A vajat keverd habosra a cukorral, majd a tojássárgájával, végül add hozzá a langyos olvasztott csokoládét.
A lisztet vegyítsd össze a dióval és a fűszerekkel, majd a habbal felváltva keverd a csokoládés masszához.
Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral és melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
A masszát öntsd bele a tepsibe, majd a tészta tetejét simítsd el.
Süsd 25-30 percig.
Ha megsült, még forrón kend meg a tetejét baracklekvárral.
Az apró darabokra tört tortabevonót olvaszd fel vízgőz fölött, majd keverd el az olajjal.
A mázat öntsd egyenletesen a süti tetejére és simítsd el.
Helyezd a fél diókat a már félig megdermedt csokimáz tetejére.
Mama Tippjei:
- Mielőtt teljesen megdermedne a csokimáz, késheggyel jelölj ki a tetején ugyanolyan nagyságú négyzeteket, és így tedd mindegyik közepére a fél diót. Tálalásnál lesz ez nagy segítség, mert könnyebb a jelölővonal mentén szeletelni.
- Nem hűtőszekrényben, de hűvös helyen sokáig eláll!
A facebook oldalamhoz klikk ide.
Utolsó kommentek