A klasszik húsvéti sütemények mellett, idén arra gondoltam, hogy megpróbálok ünnepi köntösbe öltöztetett desszerteket is készíteni, amivel megkínálhatom a vendégeket. Locsolók ugyan már elég kevesen jönnek, de a családban azért többé-kevésbé tartjuk a hagyományokat. Persze a tojáskeresés és a locsolkodás - természetesen szódásüvegből - kihagyhatatlan. :D Ti készültök már a húsvétra? 

gyors muffinok édességek muffin eper vanília puding tejszín húsvét tojás

Hozzávalók a muffinhoz:

- 30 dkg liszt

- 15 dkg cukor

- 10 dkg puha vaj

- 2 kk vanília aroma

- 3 db tojás

- fél csomag sütőpor

- 1 dl tej

- 25 dkg eper

Hozzávalók a krémhez:

- 1 csomag tejszínes pudingpor

- 3 ek cukor

- 1/2 liter tej

- 10 dkg vaj

gyors muffinok édességek muffin eper vanília puding tejszín húsvét tojás

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin formádat.

A tojást keverd ki a cukorral, majd a szobahőmérsékletű vajjal, végül add hozzá a vanília aromát.

A lisztet dolgozd össze a sütőporral, majd szitáld bele a tojásos masszába.

Lazítsd tejjel. (Ha nem friss eperből dolgozol, hanem fagyasztottból, akkor a kiolvadt eper levével helyettesítheted a tejet.)

Az epreket darabold fel és ezt is keverd az előzőekhez.

Adagold a tésztát muffin papírokba, majd süsd kb. 20 percig.

Míg a sül a muffin, főzz meg egy csomag pudinport egy kevés cukorral és fél liter tejjel, majd keverj habosra 10 dkg vajat.

Ha kihűlt a puding add hozzá a vajat, majd tedd a krémet csillagcsövű habzsákba.

A kihűlt muffinok tetejét díszítsd a krémmel, illetve mini cukortojásokkal. (Ha nem kapsz boltban, akkor formázhatsz marcipánból is.)

Összesen 24 darab lesz belőle.

Találkozzunk facebook-on is!