A tavalyi gasztroajándékok közül talán ez az istenien krémes, lágy finomság volt a kedvencem. Olyannyira, hogy ott sakkoztam magamban, hogy minél kevesebbtől kelljen megválnom és minél több maradjon "saját használatra". Persze aztán megembereltem magam és szépen elfoglalták az eredetileg kijelölt helyüket a dísztányérokon, de bevallom igencsak fájó szívvel búcsúztam el tőlük, annyira teli találat lett.
Ha Ti is gasztroajándékokban gondolkodtok, akkor ezt a trüffelt teljes szívemből ajánlom. Nem nagy cucc elkészíteni, mégis nagyon elegáns, mutatós és isteni is. Megfelelő csomagolással szerintem nagyon szupi ajándék. Engem legalábbis meglephet bárki hasonlóval. Nem sértődöm meg. :D
Hozzávalók:
1 dl habtejszín
100 g fehércsoki
4-5 ek kókuszreszelék+a forgatáshoz
50 g aszalt áfonya
Elkészítés:
A tejszínt kezd el egy kisebb lábosban melegíteni, majd tördeld bele a csokoládét.
Kevergesd egy spatulával, majd ha felolvadt, add hozzá a kókuszt és az áfonyát is.
Fedd le és tedd hűtőbe kb. egy éjszakára.
Másnapra könnyen formázható, sűrű masszát kapsz.
Önts egy kistányérba még egy kevés kókuszreszeléket, majd formázz kis golyókat a fehércsokis krémből.
Hempergesd meg jó alaposan a kókuszreszelékben és kész is. :)
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek