Olaszországi nyaralásunkból nagyon késő este értünk haza. Akkor már nem ettünk semmit, pedig direkt készültünk egy kis bagettel vacsorára. Másnap az extra kipakolás, mosás, élménybeszámoló miatt nem maradt idő nagy főzőcskézést rendezni, így nagyon örültünk az ugyan már kicsit szikkadt bagettecskénknek.  :) Persze azért nem csak úgy magában ettük a száraz kenyeret: feldobtam egy tojásos töltelékkel, amit felturbóztam az erkélyen szedett friss paradicsommal, illatos bazsalikommal és a nyaraláson vásárolt parmezán sajttal. Gyuriénál kicsit csaltam, ő kapott egy kis kolbászt is bele, hogy ne maradjon hús nélkül. :)

bagett rohanós vacsorák parmezán sajt tojás bazsalikom paradicsom tej

Hozzávalók:

1 szikkadt bagett

3 tojás

1 nagyobb paradicsom vagy néhány szem kis koktélparadicsom

1 marék bazsalikom

5 dkg kolbász/szalámi/sonka (elhagyható)

5 dkg reszelt sajt (nálunk most parmezán)

só, bors

fél dl tej

bagett rohanós vacsorák parmezán sajt tojás bazsalikom paradicsom tej

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

A bagettet vágd 4 felé majd mindegyik darab tetejéből vágj ki 1-1 darabot. Óvatosan szedd ki a belsejét is, hogy legyen helyed a tölteléknek.

A tojásokat üsd egy tálba, verd fel, majd ízesítsd sóval, borssal, aprított bazsalikommal.

A paradicsomot is vágd kockákra és ezt is keverd a tojáshoz. (Ha kolbászt, sonkát vagy szalámit is teszel bele, akkor ezt is add hozzá.)

Oszd el az egészet a bagettek mélyedéseibe, majd reszelj rájuk sajtot.

Kend meg egy kevés tejjel a bagetteket, hogy ne száradjanak ki.

Süsd kb. 15 percig, míg a tojás elkészül.

bagett rohanós vacsorák parmezán sajt tojás bazsalikom paradicsom tej

Tipp: Tálalj mellé friss salátát!

Az itt felsorolt alapanyagok mellett használhatsz még egyéb zöldfűszereket, olívabogyót, aszalt paradicsomot, vagy akár egy kevés lilahagymát is.

Ui: Szuperül illett hozzá a behűtött, illatos frizzante, amit Olaszországból hoztunk.

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.