Zserbógolyó, mert a főszabály szerint zserbóból soha nem elég! A klasszik zserbót meghagyhatod a Nagyinak, de nincs menekvés, mert ezt a változatot gyerekjáték elkészíteni. És sajnos ugyanolyan könnyű rákattanni is. Több duma nincs, magáért beszél a csupán négy hozzávalós recept!
Hozzávalók:
100 g darált dió
100 g darált keksz
120 g baracklekvár (folyósságától függően több/kevesebb)
100 g étcsoki
Elkészítés:
A diót keverd össze a darált kekszel, majd adagold hozzá óvatosan a lekvárt is.
Könnyen formázható, ragacsos masszát kell kapnod.
Tedd hűtőbe az egészet kb. fél órára, hogy jól lehűljön.
Formázz nagyobb golyókat a masszából.
A darabokra tört csokoládét vízgőz felett olvaszd fel, majd két kiskanál segítségével merítsd meg a golyókat a csokimázban.
Sütőpapíron hagyd megszilárdulni a golyócskákon a csokoládét.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek