Nálam a hétvégi reggeli még mindig szent és sérthetetlen. Imádom, hogy végre nem a számítógép előtt kell 2 perc alatt benyomnom az előző este elkészített uncsi szendvicsem vagy a jól megszokott joghurtom. Nem szól közbe a telefon, nem kell félbe hagynom a munka miatt, hanem nyugodtan, kényelmesen elnyammoghatok rajta. Ilyenkor jól esik még egy kicsit lustizni reggeli közben az ágyban vagy a kanapén, de persze ehhez az kell, hogy előző este előkészítsek mindent, hogy ne reggel kelljen kapkodni. Ez az almás palacsinta mondjuk pont egy olyan szombat reggelen (inkább hajnalon?) készült, mikor a kis Milán reggel 5kor úgy döntött, hogy már nem alszik vissza, hanem inkább bulizik odabent, így elég hamar kénytelen voltam feladni én is az alvást. :D Gy. minden esetre jól járt vele, és végülis én is, mert lett egy posztom és gyakorolhattam a nem alvást. :D   

alma palacsinta ráérős reggelik liszt élesztő kelttészta cukor tej tojás

Hozzávalók:

30 dkg liszt

fél kocka friss élesztő

fél l tej

3 púpos ek cukor

1 csipet só

3 tojás

3 nagyobb alma

3 ek olaj+a sütéshez

alma palacsinta ráérős reggelik liszt élesztő kelttészta cukor tej tojás

Elkészítés:

Elsőként a langyos tejbe morzsold bele a szintén langyos élesztőt. Adj hozzá egy kiskanál cukrot és meleg helyen futtasd fel.

Közben egy nagy tálba mérd ki a lisztet, add hozzá a maradék cukrot, a sót, a tojást és az olajat.

Az almákat pucold meg és reszeld le.

Ha felfutott az élesztő, keverd a tojásos-lisztes alaphoz, majd add hozzá a reszelt almát is.

Jó alaposan dolgozd össze, majd letakarva, meleg helyen keleszd egy órát.

Hevíts egy kevés olajat egy serpenyőben és adagolj 1-2 púpos evőkanálnyi kupacokat a tésztából. Süsd a palacsinták mindkét oldalát aranybarnára, majd tálald ízlés szerint lekvárral, vanília sodóval, friss gyümölccsel vagy egyéb finomságokkal. 

alma palacsinta ráérős reggelik liszt élesztő kelttészta cukor tej tojás

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.