A tőlem szokatlanul sok hozzávaló és temérdek lépés ellenére, nem egy nagy kunszt ezt az ételt összedobni. Kicsit macerás ugyan, mert ahhoz, hogy - viszonylag - gyorsan kész legyen, eléggé figyelni kell a sorrendre és pörögni, de semmi extra hozzávalót és hatalmas kulináris tudást nem igényel. A végeredmény pedig nagyon fincsi lesz és ami szintén nem elhanyagolható, tuti marad belőle másnapra is. (Na persze nem azért, mert valakinek nem ízlene, hanem mert hatalmas adag! XD)  

lasagne brokkoli répa paradicsom hagyma sonka tészta fincsi ebédek bazsalikom paradicsomszósz fokhagyma joghurt sajt

Hozzávalók:

1 csomag lasagne lap (500 g)

1 fej brokkoli

4 db közepes méretű sárgarépa

1 nagy fej hagyma

2-3 nagyobb paradicsom

15 dkg sonka

1 doboz paradicsomszósz

3 gerezd fokhagyma

1+1 kk só, őrölt bors

1 maréknyi friss bazsalikom levél

2 tojás

1 kis doboz joghurt

10 dkg reszelt sajt

olívaolaj

lasagne brokkoli répa paradicsom hagyma sonka tészta fincsi ebédek bazsalikom paradicsomszósz fokhagyma joghurt sajt

Elkészítés:

A répát pucold meg, majd karikázd fel vékonyra. A brokkolit szedd rózsáira, majd tedd fel főni mindkettőt sós vízbe. 

A fokhagymát futtasd meg egy kevés olajon, majd öntsd hozzá a paradicsomszószt, sózd, borsozd, aprítsd bele a bazsalikomot.

Forrald össze, hogy összeérjenek az ízek.

A hagymát és a paradicsomot karikázd fel.

A lasagne lapokat áztasd be 5-5 percre forrásban lévő vízbe, hogy kicsit megpuhuljanak.

Szűrd le a megfőtt brokkolit és répát.

A sütőt melegítsd elő 190 fokra és készíts elő egy nagyobb tepsit.

Ezt követően jöhet a rétegezés:

Önts egy kevés paradicsomszószt a tepsid aljába, majd fektesd rá a lasagne lapokat. (Én 6-ot szoktam elosztani.) 

A tetejét is locsold meg a szósszal, majd oszd el egyenletesen a brokkoli és a répa felét.

Megint jöhet egy réteg tészta, majd a paradicsomszósz. Helyezd rá a sonka szeleteket, a paradicsomkarikákat és a hagymát. 

Rétegezz egy újabb adag tésztát, amire ismét kerüljön a szószból, majd jöhet a maradék brokkoli és répa.

Fedd be az utolsó 6 lasagne lappal.

A tojást verd fel, majd keverd össze a joghurttal, öntsd a tészta tetejére, majd szórd meg reszelt sajttal.

Süsd lefedve 20 percet, majd ha leszedted a fedőt, adj neki még 20 percet, hogy rápiruljon a tetejére a sajt is.

lasagne brokkoli répa paradicsom hagyma sonka tészta fincsi ebédek bazsalikom paradicsomszósz fokhagyma joghurt sajt

Egy kis segédlet a rétegezéshez:

pari szósz (1/4 adag)
lasagne lap (6 db)
pari szósz (1/4 adag)
brokkoli-répa (1/2 adag)
lasagne lap (6 db)
pari szósz (1/4 adag)
sonka-paradicsom-hagyma (összes)
lasagne lap (6 db)
pari szósz (1/4 adag)
brokkoli-répa(1/2 adag)
lasagne lap (6 db)
joghurtos-tojásos szósz+sajt (összes)

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.