A napokban Gy. Anyukájától iszonyat mennyiségű (konkrétan 3 teli "szakadjmeg" szatyornyi) lekvárt, befőttet, szörpöt és savanyúságot kaptunk. Ezzel nyilván semmi gond nem lenne, mert jócskán fogy nálunk az ilyesmi, viszont a lakás (főként a spejz) keretei egy kicsit (igazából nagyon) behatárolják az elraktározható élelmiszer mennyiséget. Mivel még az általunk elrakott gyümölcsökből és zöldségekből is bőven van - konkrétan full tele van az összes polc - ezért próbálom folyamatosan felhasználni a finomságokat. Az alábbi muffinba került ezért házi meggylekvár és házi meggybefőtt is. Így lett duplán meggyes, e mellett meg csokis. :) 

gyors muffinok édességek cukor liszt sütőpor vaj meggy kakaópor tojás

Hozzávalók:

12 dkg cukor

2 tojás

15 dkg vaj

3 ek meggylekvár

18 dkg liszt

2 dkg kakaópor

fél csomag sütőpor

20 dkg meggy (nálam most befőtt, de jó a fagyasztott, vagy szezonban természetesen a friss a befutó) 

gyors muffinok édességek cukor liszt sütőpor vaj meggy kakaópor tojás

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és béleld ki a muffin sütődet muffin papírokkal.

A cukrot keverd ki a tojással és a vajjal. 

Add hozzá a meggylekvárt.

A liszthez add hozzá a kakaóport és a sütőport, majd szitáld a cukros keverékhez.

A meggy felét szintén dolgozd a tésztába, majd adagold a masszát a muffinsütő mélyedéseibe. 

Oszd el a maradék meggyet a sütik tetején és süsd kb. 20 percig. 

gyors muffinok édességek cukor liszt sütőpor vaj meggy kakaópor tojás

Tipp: Apróra vághatsz még 5 dkg étcsokit is, amit a meggyel együtt a tésztába keverhetsz. nem fogja elrontani. :)

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.