Na, ez az a bizonyos süti, aminek az elkészítéséért az idei nyár egyik legnagyobb viharába merészkedtem ki a nyaralóból és halált megvető bátorsággal felmásztam a telek tetejére, hogy szedjek egy kevés szilvát. Gyönyörű lehettem, ahogy Nagypapám XXL-es mocsárzöld esőkabátjában, öcsém 40nemtomhanyas cipőjében térdig sarasan küzdöttem az elemekkel, de annyira sütni akartam, hogy muszáj volt!
Hozzávalók:
400 g joghurt
3 tojás
1 dl olaj
10 ek cukor
14 púpos ek liszt
1 csomag sütőpor
1 kk fahéj
2 ek cukrozatlan kakaópor
kb. 20 szem szilva
Elkészítés:
A gyümölcsöt mosd meg, majd felezd mindegyiket el, és magozd is ki.
A sütőt melegítsd elő 190 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy kb. 20*30-as tepsit.
A tojásokat üsd fel, aztán keverd ki jó alaposan a cukorral.
Add hozzá a joghurtot, majd az olajat is.
A lisztet keverd össze a sütőporral, kakaóval és a fahéjjal, majd dolgozd bele a tésztába.
Önts a masszát a tepsibe, majd szépen rakd ki a tetejét a félbe vágott szilvával.
Süsd kb. 30 percig. (Tűpróbával tudod ellenőrizni, hogy átsült-e.)
Tipp: Előzőleg beforgathatod a szilvát egy kevés fahéjas cukorba, így még jobban érezni lehet a fahéj ízét.
Gyertek fb-ra és instagram-ra is.
Utolsó kommentek