Idén sajnos botrányosan rossz volt a szilva termésünk. Velencén szó szerint 2-3 csoffadt szemet sikerült "összekukáznunk"/fa. Szerencsére Szabó Papa kertjében jobb volt a helyzet, így készült néhány üveg igazi, retró, cukormentes, hosszan főzött, sűrű szilvalekvár, ami messziről sem látott dzsemfixet. :D Mivel tényleg alig-alig maradt ezen kívül szilva, nem is igazán sütöttem idén jó kis szilvás pitéket. Hiányérzetem is volt, így a szezon utolsó pillanatában hozok egy jó kis túrósat, amit később akár fagyasztott gyümölcsből vagy befőttből is el tudtok készíteni. Szerencsére nekem 2016-ból még van pár üveg. :)
Hozzávalók:
10 dkg vaj
20 dkg porcukor
2 tojás
25 dkg túró
4 dl tej
25 dkg liszt
1 kk fahéj
fél csomag sütőpor
kb. 10 szem szilva
Elkészítés:
Elsőként a sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy közepes méretű tepsit.
A puha vajat keverd habosra a cukorral, majd üsd hozzá a tojásokat.
Jöhet a túró és a tej is.
Egy másik keverőtálban dolgozd össze a lisztet, a fahéjat és a sütőport, majd szitáld a túrós masszához.
Öntsd tepsibe a tésztát.
A szilvát magozd ki, szeleteld fel.
Tedd ki a süti tetejét a gyümölccsel.
Süsd kb. 40 percig.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek