Idén sajnos botrányosan rossz volt a szilva termésünk. Velencén szó szerint 2-3 csoffadt szemet sikerült "összekukáznunk"/fa. Szerencsére Szabó Papa kertjében jobb volt a helyzet, így készült néhány üveg igazi, retró, cukormentes, hosszan főzött, sűrű szilvalekvár, ami messziről sem látott dzsemfixet. :D Mivel tényleg alig-alig maradt ezen kívül szilva, nem is igazán sütöttem idén jó kis szilvás pitéket. Hiányérzetem is volt, így a szezon utolsó pillanatában hozok egy jó kis túrósat, amit később akár fagyasztott gyümölcsből vagy befőttből is el tudtok készíteni. Szerencsére nekem 2016-ból még van pár üveg. :)

vaj porcukor túró tej szilva fahéj liszt sütőpor édességek tojás

Hozzávalók:

10 dkg vaj

20 dkg porcukor

2 tojás

25 dkg túró

4 dl tej

25 dkg liszt

1 kk fahéj

fél csomag sütőpor

kb. 10 szem szilva

vaj porcukor túró tej szilva fahéj liszt sütőpor édességek tojás

Elkészítés:

Elsőként a sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy közepes méretű tepsit.

A puha vajat keverd habosra a cukorral, majd üsd hozzá a tojásokat.

Jöhet a túró és a tej is.

Egy másik keverőtálban dolgozd össze a lisztet, a fahéjat és a sütőport, majd szitáld a túrós masszához.

Öntsd tepsibe a tésztát.

A szilvát magozd ki, szeleteld fel.

Tedd ki a süti tetejét a gyümölccsel.

Süsd kb. 40 percig.

vaj porcukor túró tej szilva fahéj liszt sütőpor édességek tojás

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.