Húsvét körül minden évben újra felkerül a boltok polcaira az egyik kedvenc gyümölcsöm, az eper. :) Persze ilyenkor még messze nem a hazai ízvilág köszön vissza, de ne legyünk telhetetlenek, jól jön 1-1 doboz így is. Nálunk is hoz minden évben a Nyuszi, én pedig megpróbálom jól beosztani, hogy minél tovább tartson. Persze ebből következik, hogy az utolsó néhány szem, már szebb napokat is látott, így mehet a sütibe. Például egy jó kis kókuszos muffinba.
Persze nem csak friss gyümölcsből, hanem fagyasztott eperből is elkészíthető, ha még van tavalyról néhány csomag.
Hozzávalók: (1bögre=1,5 dl)
1 bögre cukor
1 nagy tojás
1 bögre tej
fél bögre olaj
2 bögre liszt
1 zacskó sütőpor
1 mk só
1 kis zacskó kókuszreszelék (200 g)
20 dkg eper
Elkészítés:
Elsőként az epreket mosd meg, csumázd ki, majd vágd nagyobb darabokra.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin formádat.
Üsd egy nagy tálba a tojást, majd verd fel a cukorral. Mehet hozzá az olaj is.
Keverd össze a lisztet, a sütőport, a sót és a kókuszreszeléket, majd a tejjel felváltva adagold a cukros masszához.
Jó alaposan dolgozd össze az egészet.
Végül szórd bele az eper darabokat is.
Adagold a gyümölcsös-kókuszos tésztát a muffin formádba, majd süsd 180 fokon kb. 20 percig.
Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek