A karácsony ízű hógolyó receptje szerintem pepecselés tekintetében átmenet a sütikiszúrós-sütipecsétes, időigényes, aprólékos kekszek és az "5 perc alatt összekeverem, majd adagolom is a sütőpapírra" kekszek között. Itt ugyanis tényleg gyorsan össze lehet állítani a tésztát, nem kell fél óráig gyúrni, mert akár a robotgép segítségét is igénybe lehet venni. Ezen felül nyújtani, szaggatni sem kell, de azért a formázgatás, porcukorba hempergetés sem 5 perces mutatvány.
Hozzávalók:
100 g cukor
150 g vaj
100 g étcsokoládé
2 tojás
40 g kakaópor
400 g liszt
1 ek mézeskalács fűszerkeverék
1 csomag sütőpor
1 narancs
+porcukor a hempergetéshez
Elkészítés:
A puha vajat dolgozd ösze a cukorral, majd üsd hozzá a tojásokat.
A csokoládét olvaszd fel, majd ezt is öntsd a keverékhez.
A lisztet szitáld össze a kakaóval, a sütőporral és a mézeskalács fűszerkeverékkel, majd adagold a masszához.
Reszeld bele a narancs héját és facsard hozzá a levét is.
Elég ragadós lesz a tészta, de ez nem gond.
Folpackba csomagolva tedd néhány órára a hűtőbe, ez alatt megszilárdul, és könnyen formázható lesz az állaga.
Készíts elő 1-2 sütőpapírral kibélelt tepsit és melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
Formázz kisebb dió nagyságú golyócskákat a lehűtött, megszilárdult tésztából, hempergesd meg porcukorban, majd sorakoztasd tepsire.
A tenyereddel nyomkodd kicsit le őket.
Vigyázz, hogy maradjon bőven hely a kekszek között, mert sütés közben megnőnek.
Süsd 12-15 percig a kekszeket.
Ebből a mennyiségből nekem 3 tepsi hógolyócskám lett.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül az adventi naptáramba, illetve gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb ünnepi posztokról.
Utolsó kommentek