Nyaralás előtt nagyon szenvedtem, hogy mégis milyen süteményeket készítsek az útra. Főként kekszekben gondolkodtam, ezért el is készítettem a Gy. kedvenc csokisát. Annyiszor csináltam, hogy már csukott szemmel is menne, így egyértelmű volt, hogy a nagy rohangászás-pakolás-vásárlás mellett az ilyen gyorsan, könnyen elkészíthető sütik lesznek a nyerők. Mindenképp szerettem volna egy másik fajtát is sütni, így fellapoztam a kis receptes füzetecskémet és megakadt a szemem egy holland almás sütemény recepten, amit - azt hiszem - eredetileg Rachel Allen-nél láttam. Kicsit átalakítottam, hogy egy fokkal egészségesebb legyen, majd felszeleteltem és dobozokba pakoltam. Szuper jól jött az útra és nagyon ízlett mindenkinek!

alma joghurt vaj nyaralás fahéj

Hozzávalók:

2 tojás
13 dkg cukor (nálam barna nádcukor)
1 csomag vaníliás cukor
8 dkg vaj
10 dkg joghurt
20 dkg liszt (nálam 10 dkg sima és 10 dkg teljes kiörlésű rozsliszt)
1 tk őrölt fahéj
fél csomag sütőpor
4 közepes alma

alma joghurt vaj nyaralás fahéj

Elkészítés:


Elsőként a sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy kb. 30x30 cm-es tepsit.

A tojásokat jó alaposan keverd ki a cukorral és vaníliás cukorral.

A vajat olvaszd fel és ezt is add a joghurttal együtt a masszához.

A lisztet keverd össze a fahéjjal és a sütőporral, majd szitáld a tésztához. Miután jó alaposan összedolgoztad, egyengesd tepsibe az egészet.

Hámozd meg az almákat, majd vágd fel és szépen rakosgasd ki a szeletekkel a süti tetejét.

Süsd kb. 20-25 percig.


alma joghurt vaj nyaralás fahéj


Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.