Már tavaly is említettem, hogy legszívesebben - a virág mellett - valami fincsi ehető ajándékkal lepem meg Anyukámat és a Nagymamáimat Anyák Napjára. Az a tapasztalatom, hogy sokkal jobban örülnek egy "S.K." sütinek, mint egy 100. drága, bolti bonbonnak vagy bármilyen egyéb ajándéknak. Persze nem csak egy sima sütire kell ilyenkor gondolni, sokkal inkább valamilyen, az alkalomhoz illő finomságra. És mi is lehetne alkalmibb, mint egy szívecske alakú, isteni, falatnyi, csokis édesség, eperrel és krémes mascarpone töltelékkel felturbózva?
Hozzávalók a tésztához:
20 dkg vaj
18 dkg cukor
3 nagyobb tojás
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
50 g kakaópor
Fél dl tej
Hozzávalók a töltelékhez:
1 kis doboz mascarpone
1 kis doboz joghurt
2-3 ek porcukor
1 kk vanília aroma
200 g eper
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő mini szívecske szilikon formákat. (Persze más formába is készítheted, ha nincsenek szívecskéid.)
Elsőként a puha vajat keverd habosra a cukorral, majd üsd hozzá a tojásokat is.
A lisztet dolgozd össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáld a cukros keverékhez.
Lazítsd tejjel.
Kanalazd a masszát a formákba, majd süsd kb. 12 percig.
Közben a mascarpone-t keverd ki a porcukorral, a joghurttal és a vaníliával.
Az epret mosd meg és szeleteld fel.
Ha a sütik megsültek, hagyd kihűlni, majd vágd őket félbe.
Az alsó részeket kend meg a krémmel, majd ültess rá egy szelet epret. Végül helyezd a gyümölcsre a süti tetejét is.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek