A legegyszerűbb és egyben legfinomabb nyári édesség, amit mi az eperszezon idején szinte hetente elkészítünk. Szinte lehetetlen abbahagyni, annyira nagy kedvenc lett. A legjobb benne az, hogy Gy. a fagyimester, én csak a kész finomság tesztelését vállalom. :) Még évekkel ezelőtt készítette el egyébként először, egy kevés maradék fagyasztott eperből. Az apropóra már nem emlékszem, de nagyon nagyon jó ötlet volt tőle. :)
Hozzávalók:
40 dkg eper
2 dl zsíros tejszín
2 ek cukor (több-kevesebb ízlés és az eper édessége szerint)
fél citrom leve
Elkészítés:
Az epret csumázd le, mosd meg és vágd nagyobb darabokra.
Egyszerűen turmixold össze a tejszínnel, a cukorral és a citrom levével.
Öntsd egy dobozba vagy esetleg adagold jégkrém formákba az epres finomságot és tedd be az egészet fagyasztóba. Ha dobozba tetted keverd át egyszer-kétszer. Persze, ha van fagylaltgéped, úgy mégjobb, akkor használd azt.
Tipp: Fogyasztás előtt érdemes kb. 10 perccel hamarabb kivenni, mert így könnyebb kiadagolni.
Tálald friss eperrel és tejszínhabbal. :)
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek