Általában pillanatok alatt felfalunk minden gyümölcsöt, de valahogy az eperrel mindig "spórolunk". Megvesszük, aztán 1-2 nap múlva azt vesszük észre, hogy még hozzá sem nyúltunk és már el is kezdett romlani. Na, az ilyen esetekben jön jól egy gyors, 10 perc alatt bekeverhető sütitészta, amit most kakaóporral, csokival és természetesen eperrel turbóztam. Szuper fincsi lett, ráadásul a gyümölcs sem ment kárba. :)
Hozzávalók:
18 dkg cukor
3 tojás
30 dkg kefír
30 dkg liszt
3 ek cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
10 dkg csokoládé
25 dkg eper
Elkészítés:
Az epret mosd meg, szeleteld fel.
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy kb. 20x30-as sütőpapírral kibélelt tepsit.
A cukrot keverd ki a tojásokkal, majd add hozzá a kefírt is.
A lisztet, a kakaóport és a sütőport dolgozd össze, majd szitáld a cukros masszához.
Az étcsokit vágd apró kockákra és ezt is add a tésztához.
Önts a tepsibe, majd rakd ki a tetejét a felszeletelt eperrel.
Süsd kb. 30 percig. (Tűpróbával ellenőrizheted, hogy átsült-e a tészta.)
Tipp: Langyosan a legfinomabb, mert a kicsit még olvadt csokitól puha és ragacsos lesz. :)
Gyertek facebookra és instagramra! :)
Utolsó kommentek