Az egyik német diszkontáruházban már többször vettem vödrös kiszerelésű krémsajtot. Általában ezt a terméket használom a sajttortákhoz és a rugelach-hoz is. A múltkor találtam ugyanitt kisebb kiszerelésű, de füstölt ízesítésű krémsajtot, ami rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Mondjuk pont annyi ideig, amíg megvettem és betettem a hűtőbe, majd 1-2 hét múlva rácsodálkoztam, hogy: "Jéééé, ilyen is van otthon?" Mivel eléggé közel volt a lejárati dátum, gyorsan ki kellett belőle találnom valamit. Hát ez lett belőle:
Hozzávalók:
250 g füstölt sajtos krémsajt
100 g tejföl
1 nagy csokor snidling
1 nagy csokor petrezselyem
1 db piros kaliforniai paprika
1 kk só, frissen őrölt bors
Elkészítés:
A paprikát kockázd fel, a snidlinget és a petrezselymet aprítsd össze.
A sajtkrémet keverd össze a tejföllel, majd szórd bele a zöldfűszereket, és ízesítsd sóval, borssal.
Alaposan keverd össze, majd tálald friss péksüteménnyel és zöldségekkel.
ui.: Még a húsimádó férjemnek is bejött reggelire, úgyhogy tényleg érdemes kipróbálni.
Utolsó kommentek