Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fehércsokis-Málnás Muffin

A málna nem egyszer bizonyított már étcsokival, így arra gondoltam, hogy ha ez a kombó ennyire jó, akkor működnie kell fehércsokoládéval is. Persze minél hamarabb ki kellett próbálnom, így sajnos nem tudtam megvárni, hogy friss, a kertből szedett málnát használjak, de egye-fene, most az egyszer beértem mirelittel is. Azért én már nagyon várom a nyarat, hogy végre friss gyümölcsökhöz, cseresznyéhez, meggyhez, eperhez, málnához (és a sort folytathatnám a végtelenségig) jussak. És Ti? 

Gyors muffinok málna mascarpone fehércsoki

Hozzávalók a muffinhoz:

- 30 dkg liszt

- 15 dkg cukor

- 10 dkg puha vaj

- 3 db tojás

- fél csomag sütőpor

- 1 dl tej

- 15 dkg málna

- 10 dkg fehércsoki

Hozzávalók a krémhez:

- 10 dkg fehércsoki

- 25 dkg mascarpone

- 2-3 ek málnaszörp (elhagyható)

- cukorka a díszítéshez

Gyors muffinok málna mascarpone fehércsoki

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és vedd elő a muffin formádat. 

A cukrot keverd ki egyenként a tojásokkal, majd add hozzá a szobahőmérsékletű vajat.

A lisztet keverd össze a sütőporral, majd szitáld a tojásos-cukros masszához. Közben öntsd hozzá a tejet.

A fehércsokit vágd apró kockákra és a málnával együtt forgasd a tésztába.

A tésztát adagold a formába, de elég csak 3/4ig tölteni őket, mert megnőnek. 

Süsd kb. 20 percet.

Közben olvaszd fel vízgőz felett a másik tábla fehércsokit, majd keverd össze a mascarpone krémmel. Ha szeretnéd, ízesítsd egy kevés málnaszörppel. 

Töltsd csillagcsövű habzsákba a krémet és díszítsd ki a sütiket.

Végül szórj egy kevés dekorcukrot is a muffinokra.

Gyertek facebookra is!

0 Tovább

Zöldséges tócsni fűszeres mártogatóssal 

Egyik délután Gy.-vel (A Férj) kisétáltunk a Vörösmarty térre, a Tavaszi Vásárra. Nyilván pont olyan volt, mint a decemberi Adventi Vásár, de azért egy kis kitérőt csak megért hazafelé. Már csak azért is mert a sok finomságot látva beugrott, hogy tócsnit még sosem készítettem, pedig nagyon egyszerű és nem kell hozzá semmilyen extra alapanyag. Későn értünk haza, de ketten kb. fél óra alatt össze is dobtuk a vacsit. 

tócsni mártogatós krumpli répa hagyma tejföl joghurt kefír snidling fokhagyma rohanós vacsorák

Hozzávalók a tócsnihoz:

5 közepes krumpli

2 nagyobb répa

1 hagyma

2 tojás

2 ek olaj

1 ek só

sok frissen őrölt bors

10-12 ek liszt

kb 3 dl olaj a sütéshez

Hozzávalók a mártogatóshoz:

1 kis doboz joghurt/kefír

1 kis doboz tejföl

kis csokor snidling

2 gerezd fokhagyma

1 csapott kk só

frissen őrölt bors

tócsni mártogatós krumpli répa hagyma tejföl joghurt kefír snidling fokhagyma rohanós vacsorák

A tócsni elkészítése:

A krumplit, a hagymát és a répát pucold meg, majd reszeld le őket.

A lereszelt zöldségekhez üsd hozzá a tojást, öntsd hozzá az olajat, sózd, borsozd és keverd össze az egészet.

Kanalanként add hozzá a lisztet és dolgozd el a masszában.

Forró bő olajban kanállal adagolj a tésztából és süsd pirosra néhány perc alatt mindkét oldalát.

A fűszeres mártogatós elkészítése:

A joghurtot/kefírt és a tejfölt keverd össze. 

A snidlinget aprítsd fel, a fokhagymát pucold meg és törd át.

Keverd az egészet a tejfölös alaphoz, majd sózd, borsozd.

tócsni mártogatós krumpli répa hagyma tejföl joghurt kefír snidling fokhagyma rohanós vacsorák

A mártogatós mellé én egy egyszerű salátát készítettem: elsőként felvágtam a paradicsomot, uborkát és a jégsalátát, majd sóztam, borsoztam és meglocsoltam a zöldségeket egy kevés olívaolajjal és citromlével.

A facebook oldalam eléréséhez kattints ide.

4 Tovább

Sonkás Krumpli Csónakok

A családunkban nem csak kolbászt és szalámit töltünk házilag, hanem a Nagypapám minden évben (főleg amióta nyugdíjas és új projektek kellenek neki) saját sonkát is készít. Húsvét előtt megkérdezi, hogy kinek mennyi kell és kb. a dupláját (olykor a tripláját) kapjuk meg. :D Nyilván így, az ünnep után rajtunk marad egy jó adag, amit persze mi egyáltalán nem bánunk. Tavaly találtam ki ezt az egyszerű receptet, ami azért is aktuális húsvét után, mert - a maradékok felhasználása mellett - a dolgos hétköznapokba visszatérve, ezeket a töltött krumplikat könnyen magunkkal vihetjük a munkahelyünkre is. Ha maradt még egy kevés sonkátok, mindenképp készítsétek el!  

húsvét sonka sajtkrém újhagyma sajt krumpli

Hozzávalók:

15 dkg húsvéti sonka

4 db közepes krumpli

2-3 db újhagyma

1 db tömlős sajt

3 ek tejföl

só, bors

5 dkg reszelt sajt

húsvét sonka sajtkrém újhagyma sajt krumpli

Elkészítés:

A krumplit mosd meg és főzd meg sós vízben.

Közben a sonkát vágd pici kockákra, az újhagymát karikázd fel.

A sajtkrémet egy tálba keverd össze a tejföllel.

Add hozzá a sonkát és az újhagymát, majd az egészet keverd alaposan össze.

Sózd, borsozd,  de vigyázz, mert a sonka alapból elég sós, így inkább kóstolgass, nehogy túl sokat szórj bele.

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra és vegyél elő egy tepsit, amibe locsolj egy kevés olívaolajat.

Ha megfőtt a krumpli pucold meg őket, és mindegyiket vágd félbe.

Kanalazz ki egy kevés főtt krumplit mindegyik közepéből és ezt is add a sonkás-hagymás keverékhez.

A krumplikat rakosgasd bele a tepsibe, majd mindegyikbe kanalazz egy kevés tölteléket.

Süsd 200 fokon 20 percig.

Reszelj rá egy kevés sajtot, majd tedd vissza kb. 10 percre.

Akkor jó, ha megpirult már egy kicsit a krumpli és a sajt szépen ráolvadt a tetejére. 

Tipp: Én salátát/savanyúságot és tejfölt szoktam hozzá kínálni.

A sonka egy részét helyettesítheted egy kevés zöldséggel. Használhatsz pl. apróra vágott répát, kukoricát, borsót vagy akár mirelit francia saláta vagy mexikói alapot is. 

Nézzetek körül a facebook oldalamon is, ahol további ötleteket találtok. 

0 Tovább

Húsvéti sonkás rétes

Minden alapanyagot, ami a tavaszhoz és főként a húsvéthoz kapcsolódik, fogjuk és összedolgozzuk, majd egy jó nagy adag tésztába pakoljuk. Lekenjük tojással és már mehet is az egész a sütőbe, onnan meg a húsvéti asztalra a családnak és a lelkes locsolóknak. Jól hangzik? Na ugye, akkor süssétek meg mindenképpen!  

sonka húsvét rétes vendégvárók póréhagyma tojás répa borsó

Hozzávalók:

20 dkg húsvéti sonka

4 db tojás

1 db póréhagyma

20 dkg zöldség vegyesen (pl. borsó, kukorica, répa, karalábé)

2 kk mustár

4 púpos ek tejföl

só, bors

1 adag leveles tészta+egy kevés liszt a nyújtáshoz

1 db felvert tojás a rétes lekenéséhez

sonka húsvét rétes vendégvárók póréhagyma tojás répa borsó

Elkészítés:

A tojásokat és a zöldséget főzd meg.

A hagymát karikázd fel, a sonkát pedig aprítsd kis kockákra.

Ha megfőtt a tojás pucold meg és ezt is vágd össze.

Egy edénybe keverd össze a tejfölt, a mustárt és sózd, borsozd. (A sóval csak óvatosan, mert a sonka elég sós magában is.)

Add hozzá a zöldségeket, a hagymát, a tojást és a sonkát, majd az egészet keverd össze,

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

A leveles tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki téglalap alakúra, majd halmozd a közepére egy csíkban a tölteléket.

sonka húsvét rétes vendégvárók póréhagyma tojás répa borsó

A téglalap hosszabb oldala mentén ferdén vagdosd be a tésztát, majd hajtsd fel a két végét.

Hajtsd felváltva az oldalsó tésztacsíkokat a töltelékre, majd az egészet kend le felvert tojással. Ha gondolod borsozd meg.

Süsd kb. 30-35 percig, míg szép aranybarna nem lesz.

sonka húsvét rétes vendégvárók póréhagyma tojás répa borsó

Nézzetek körül a facebook oldalamon is, ahol további húsvéti ötleteket találtok. 

0 Tovább

Áfonyás-Marcipános Bonbon

Nemrég Sárospatakon "tavaszoltunk", illetve az időjárást tekintve inkább "teleltünk". Odafelé úton megálltunk Szerencsen (lévén szakadt az eső és az idő kevéssé volt alkalmas egy csodálatos tokaji sétára) és bementünk a gyárhoz tartozó csokoládéboltba. Nagyon picike üzletet kell elképzelni, de tele mindenféle finomsággal. Észrevettem, hogy jó áron lehet kapni csokoládé pasztillát is, amit már régóta ki szerettem volna próbálni. Nagyon jól jött, mert hazaérkezésünk másnapján volt Anyukám névnapja, így kitaláltam, hogy meglepem egy házi készítésű bonbonnal. Mivel a marcipán a kedvence, a tölteléken sem kellett sokat gondolkodnom, és még este gyorsan össze is tudtam állítani Neki. :) 

bonbon marcipán étcsokoládé csoki csoki pasztilla áfonyalekvár édességek

Hozzávalók:

100 g marcipán

100 g étcsokoládé pasztilla (vagy kockákra tördelt étcsokoládé)

3 kk áfonyalekvár (vagy a kedvenc lekvárja az Ünnepeltnek)

bonbon marcipán étcsokoládé csoki csoki pasztilla áfonyalekvár édességek

Elkészítés:

A csokoládé 2/3-át folyamatos kevergetés mellett, vízgőz felett olvaszd fel. (Ehhez egy kisebb edénybe melegíts vizet, és erre helyezd a csokival teli edénykédet.)

A maradék étcsokit keverd a már felolvasztott csokoládéba. Ne aggódj, a meleg csoki felolvasztja az egészet. Azért kell ez a kis közjáték (hivatalos nevén: temperálás), hogy ne kezdjen el olvadni szobahőmérsékleten a bonbon.

És most jön a neheze. A bonbonforma mélyedéseibe csöppents 1-1 mokkáskanál olvasztott étcsokoládét és szépen kend ki a forma oldalát. Forgasd körbe és ellenőrizd, hogy mindenhol befedte-e a csoki a formát.

(Nekem barna bonbonformám van, úgyhogy ez mindig elég érdekes művelet. Ha esetleg még formavásárlás előtt állsz, akkor valami totál eltérő színűt vegyél, úgy egyszerűbb lesz a dolgod.) 

Tedd hűtőbe, hogy megszilárdulhasson a csokiréteg.

Addig a marcipánt reszeld le (lehetőleg a reszelő legkisebb lyukán) és adagold hozzá a lekvárt. Egy villa segítségével dolgozd össze az egészet.

Ha a csokoládé megszilárdult (kb 20 perc) adagolj kiskanállal egy kevés tölteléket minden csokival kikent bonbon forma közepébe.

Végül a maradék olvasztott csokival zárd le a bonbonokat. (Nekem nem kellett újramelegíteni, de ha neked már nem elég folyós, akkor pár perc alatt melegítsd vissza.)

Ha teljesen megszilárdult, egyenként szedegesd ki őket a formából és már lehet is enni.

bonbon marcipán étcsokoládé csoki csoki pasztilla áfonyalekvár édességek

Tipp: Ha ajándéknak szánod, vegyél elő egy szép dobozt - vagy vonj be csomagolópapírral egy kevésbé szépet - és ültesd mini muffin papírokba a bonbonokat, és így tedd őket a dobozba. 

Tökéletes ajándék húsvétra vagy akár Anyák napjára is.

Gyertek és nézzetek körül a facebook oldalamon is!  

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek