Kicsi koromtól kezdve nagyon sok zöldséget és gyümölcsöt eszem. Nincs ebben különösebben semmi egészségügyi megfontolás, egyszerűen nagyon szeretem - szinte kivétel nélkül - az összeset. Ilyenkor télen kicsit meg vagyok lőve, hiszen nincs annyi szezonális gyümölcs és zöldség, mint nyáron. Persze import áru van, de egy lapon nem említhető, bármely áruház paradicsoma, a Papa kertjében termővel. Nyilván tök jó, hogy van alternatíva, de én azért próbálok az idényzöldségekhez és gyümölcsökhöz ragaszkodni. Hoztam tehát egy jó kis zöldséges receptet, ami egy kevés feta sajttal önálló ebédnek is megfelel, de köretként is kiváló.

alma répa sütőtök hagyma cékla krumpli rozmaring zöldség fetasajt fincsi ebédek

Hozzávalók:

- 3 db sárgarépa

- 1 kisebb cékla

- 2 krumpli

- 1 kis darab sütőtök

- 2-3 alma

- 2-3 hagyma

- 1-2 ág rozmaring

- olívaolaj

- só, bors


alma répa sütőtök hagyma cékla krumpli rozmaring zöldség fetasajt fincsi ebédek

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és készíts elő egy tepsit. Locsolj az aljára egy kevés olívaolajat.

A zöldségeket pucold meg, vágd kb. egyforma darabokra.

A hagymákat negyedeld el, és az almákat is aprítsd össze.

Öntsd bele a zöldségeket a tepsibe, és locsolj rájuk egy kevés olívaolajat. Sózd, borsozd és tépkedd rá a rozmaringot. 

Keverd össze, hogy mindenhova jusson egy kevés fűszer.

Süsd letakarva, kb. 40 percet, hogy a zöldségek megpuhuljanak, majd vedd le a fóliát és még adj neki 10 perc légkeverést, hogy rendesen megsüljenek.

Tipp:

- Kockázz rá fetasajtot, nagyon illik hozzá.

- Ősszel körtét is szoktam beletenni, úgy is finom. Lehet még esetleg fehérrépát, fokhagymát is használni.

Jó étvágyat :)