Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Nagy klasszikusok: Franciasaláta&Majonézes burgonya

Nem hiányozhat az adventi naptáramból ez a két klasszikus saláta sem, hiszen sok esetben jól jön, ha lapul 1-2 előre elkészíthető, hideg fogás is a hűtőben. Ráadásul a franciasali és a majonézes burgonya is kiváló körete a hagyományos rántott halnak. Nálunk ugyan hiányzik a karácsonyi asztalról - lévén nem vagyunk nagy halimádók, a nagyszüleim kivételével - de tudom, hogy sok családnál elengedhetetlen elem. Az előbbiek miatt rántott hal receptekkel nem szolgálhatok - bár ha valaki hiányolja, Mama rendelkezésre áll szuper ötletekkel - de a saláták elkészítéséhez próbálok adni egy kis útmutatót. 

Leírtam a pontos mennyiségeket is, de fontos megjegyeznem, hogy azért ez messze nem szentírás. Mindenki alakítsa nyugodtan a saját ízlésére, sőt megsúgom, hogy én is hasraütés szerűen szoktam elkészíteni őket. Sőt, van, hogy nem is tejfölt, hanem joghurtot vagy kefírt használok, és olykor a majonézt is "kispórolom" belőle, hogy egy fokkal egészségesebb legyen. Na, de nézzük inkább a recepteket: 

franciasaláta majonézes burgonya krumpli burgonya saláta vendégvárók uborka tejföl majonéz hagyma alma zöldségkeverék hidegtál advent karácsony adventi naptár

Hozzávalók a franciasalátához:

0,5 kg francia saláta zöldségkeverék

2 nagyobb alma

3-4 szem csemege uborka

1 közepes fej hagyma

1 nagy doboz tejföl (450 g)

20 dkg majonéz

1 ek mustár

1 csapott ek só

frissen őrölt bors (lehetőleg fehér)

franciasaláta majonézes burgonya krumpli burgonya saláta vendégvárók uborka tejföl majonéz hagyma alma zöldségkeverék hidegtál advent karácsony adventi naptár

Elkészítés:

Elsőként a főzd puhára a francia saláta zöldségkeveréket.

Amíg fő, vágd kisebb kockákra a csemege uborkát és a hagymát is.

Az almát pucold meg, és ezt is apríts össze.

A tejfölt keverd össze a majonézzel és a mustárral, majd ízesítsd sóval, borssal.

Ha megfőtt a zöldségkeveréked szűrd le, majd hagyd kihűlni.

Tedd hozzá a hagymát, az uborkát és az almát, majd öntsd nyakon a majonézes szósszal. 

Forgasd össze az egészet, majd tedd hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

Tálalás előtt, még adhatsz hozzá egy kevés tejfölt, ha nagyon felszívná a sok zöldség, illetve ha nem találod elég ízesnek, sózd, borsozd.

franciasaláta majonézes burgonya krumpli burgonya saláta vendégvárók uborka tejföl majonéz hagyma alma zöldségkeverék hidegtál advent karácsony adventi naptár

Hozzávalók a majonézes burgonyához:

1 kg burgonya

2 közepes fej lilahagyma (vagy esetleg póréhagyma)

1-2 alma (elhagyható)

3-4 dl tejföl

20 dkg majonéz

1 ek mustár

1 csapott ek só

frissen őrölt bors (lehetőleg fehér)

fél citrom leve

franciasaláta majonézes burgonya krumpli burgonya saláta vendégvárók uborka tejföl majonéz hagyma alma zöldségkeverék hidegtál advent karácsony adventi naptár

Elkészítés:

A krumplikat pucold meg, vágd kockákra, majd főzd meg sós vízben. (Persze azt is csinálhatod, hogy először megfőzöd, majd utána pucolod és kockázod. Az első verziót azért szeretem jobban, mert így gyorsabban megfő a burgonya.)

Közben a hagymát vágd karikákra, az almát pedig szintén kockákra. 

A tejfölt keverd össze a majonézzel, a mustárral és ízesítsd sóval, borssal, citromlével.

A krumplikat szűrd le, hagyd kihűlni, majd add hozzá a hagymát és az almát is.

Öntsd nyakon a szósszal, majd jó alaposan keverd össze az egészet.

Ha nálatok is hidegtálak készülnek az ünnepekkor, akkor érdemes visszanézni az oldalra, mert kerülnek még fel hasonló finomságok. 

További ünnepi ötletekért és receptekért kattints az adventi naptáramra, illetve nézz körül facebookon és instagramon is.

1 Tovább

Tárkonyos csirkeraguleves

Az ismeretségi körömben, ha valaki elkezdett a konyhában tüsténkedni, elsőként általában a különböző sütemények, tészták, esetleg a hús ételek elkészítését kezdte elsajátítani. Valahogy senkitől sem hallottam olyat, hogy áhh, ma végre "megtanultam" borsó főzeléket készíteni, viszont annál inkább nagyobb volt a sikerélmény egy egyszerű muffin vagy egy paradicsomos tészta elkészítésénél. Kezdetben én is (mondjuk most is :D) az édesség vonalon mozogtam, aztán Gy. miatt jöttek a "romcsi-vacsinak" való husik is. Persze nem ehettünk örökre csirkemellet és desszerteket, ezért szépen lassan sorra kerültek az egytálételek, főzelékek és a persze a levesek is. Sosem felejtem el, hogy a tárkonyos csirkeraguleves volt az első, amit együtt elkészítettünk Velencén. Iszonyú büszkék voltunk rá, jól bevacsoráztunk belőle, majd a maradékot (ami egy egész családnak elég lett volna) betettük a hűtőbe. Tudni kell, hogy a nyaralóban azok a bútorok és háztartási gépek kaptak helyet, melyek a rendes családi házba már nem kellettek. A hűtő sem egy mai darab már, olykor-olykor probléma van az ajtajával. (Az előzményekből már ki lehet következtetni a sztori végét.) Természetesen a hűtő feladta a harcot, kinyílt az ajtaja és az "ötvenésegyezer" fokban meg is romlott az egész csöbör. Szégyen-nem szégyen, ömlöttek a könnyeim. Étel miatt sosem voltam még ilyen szomorú. Azóta persze a hűtő tartozéka egy csinos kis partvisnyél, amivel ki tudjuk támasztani az ajtaját, a leves pedig bekerült a családi repertoárba. :)

csirkemell leves fincsi ebédek zöldborsó borsó tárkony petrezselyem tejszín citrom répa hagyma zeller  krumpli

Hozzávalók:

1 db csirkemellfilé

1 db leveszöldség csomag (sárgarépa, fehérrépa, hagyma, zeller, krumpli)

30 dkg zöldborsó

1 ek tárkony

1 csokor petrezselyem

3 dl tejszín

1 citrom leve

1 csapott ek só

1 kk bors

csirkemell leves fincsi ebédek zöldborsó borsó tárkony petrezselyem tejszín citrom répa hagyma zeller  krumpli

Elkészítés:

Elsőként hámozd meg a zöldségeket, majd szeleteld fel ízlés szerint.

A megmosott csirkemellett is kockázd fel. Kevés olajon pirítsd a husit fehéredésig, majd jöhetnek hozzá az összeaprított zöldségek.

Fűszerezd sóval, borssal, tárkonnyal, petrezselyemmel, majd öntsd fel vízzel.

Fedő alatt, takarékon főzd addig, míg minden megpuhul.

Amikor már majdnem puha minden zöldség, add hozzá a zöldborsót is. Forrald össze.

Öntsd egy kis tálba a tejszínt és mérj rá 3-4 merőkanálnyi levest. Keverd simára, majd öntsd az egészet vissza a lábosba.

Amikor újra felforrt a leves, csavard bele a citrom levét is.

csirkemell leves fincsi ebédek zöldborsó borsó tárkony petrezselyem tejszín citrom répa hagyma zeller  krumpli

Tipp: Tálalásnál kínálhatsz a leves mellé egy kevés tárkonyt és citromot is.

Gyertek fb-ra és instagram-ra is. 

1 Tovább

Őszies tócsni fokhagymás tejföllel

Nyáron készítettünk már cukkinis tócsnit, répás tócsnit, de nálam messze ez a tökös-rozmaringos verziós viszi a prímet. Gy. a sima krumplisat favorizálja, de erre még Ő is azt mondta, hogy talán túlszárnyalja az eredetit. Nem véletlen fogyasztottuk volna el azon nyomban az egész adagot. :) Azért kikönyörögtem, hogy rakjunk félre 3 darabot a fotózás kedvéért, de elhihetitek, hogy nagyon nem volt egyszerű menet. Még én is majdnem elgyengültem, hogy "áhh, majd csinálunk másikat", de végül tartottam magam. Eredetileg céklát is szántam bele, hogy még ősziesebb jellege legyen, de Gy. véletlenül fekete retket vásárolt helyette. Jól megtárgyalták állítólag a pénztáros sráccal is, hogy mindkettőjük szerint ez cékla, aztán otthon jött a meglepetés. :) Nem baj, legközelebb jöhet a céklás verzió!

Egyébként, ha valakinek van bármilyen fekete retkes receptje, ne habozzon megosztani velem, mert fogalmam sincs mit kezdjek vele, annyira erőteljes az íze. Kidobni meg persze nem szeretném. :D

tócsni sütőtök krumpli fokhagyma tejföl snidling tojás rozmaring

Hozzávalók a tócsnihoz:

4 közepes krumpli

1 nagyobb sárgarépa

1/4 sütőtök

2 rozmaring ág

3 csapott kk só

1 csapott kk bors

8 ek liszt

2 tojás

3 dl olaj a sütéshez

Hozzávalók a fokhagymás tejfölhöz:

2 dl tejföl

1 gerezd fokhagyma

1 mk só, frissen őrölt bors

néhány csepp citromlé

esetleg egy kevés apróra vágott snidling a díszítéshez

tócsni sütőtök krumpli fokhagyma tejföl snidling tojás rozmaring

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, majd reszeld le mindet a reszelő legnagyobb lyukán.

Sózd be és hagyd kb. 20 percet állni, míg levet ereszt.

Nyomkodd jó alaposan ki, majd üsd rá a tojásokat.

Ízesítsd borssal és apróra vágott rozmaringgal, majd kanalanként add hozzá a lisztet is.

Jó alaposan dolgozd össze.

Hevíts olajat egy serpenyőben és evőkanállal adagolj kis kupacokat a forró olajba. Süsd a tócsnik mindkét oldalát néhány percig, míg aranybarna nem lesz az egész.

A fokhagymás tejfölhöz a tejfölt keverd ki a sóval, borssal, zúzott fokhagymával és a citromlével.

Tálalásnál megszórhatod egy kevés snidlinggel.

tócsni sütőtök krumpli fokhagyma tejföl snidling tojás rozmaring

Ha tetszett a bejegyzés, gyere insta-ra/fb-ra! :)

6 Tovább

Póréhagymás burgonya krémleves

Minél hidegebb, esősebb idő van, annál jobban kívánom a melengető leveseket. Mostanában minden vasárnap összedobok egy jó nagy adagot, amit aztán hét elején szépen lassan megeszegetünk. Mondjuk Gy.-nél semmi sem tart sokáig, ha tehetné nem mélytányérból, hanem magából a nagy leveses tálból kanalazná az ételt, mert ugye abba jóval nagyobb adag fér. Mikor először ettem náluk eléggé meglepett, mikor előkapta a gigantikus méretű tálat a szintén gigantikus méretű kanalával. Azóta kompromisszumot kötöttünk és ugyan a tál maradt, a kanalát hozta magával. Azért néha gonosz módon, "véletlenülsajnosdirekt" ezt elfelejtem és a szép készletünkből valóval terítek neki is. :D 

krumpli póréhagyma leves krémleves tejszín alaplé rozmaring barbérlevél fincsi ebédek

Hozzávalók:

1 kg krumpli

1 db póréhagyma

1,5 l húsleves alaplé

2 dl tejszín

1 kk só, bors (több-kevesebb ízlés szerint

2 babérlevél

2-3 szál rozmaring ág

olaj

krumpli póréhagyma leves krémleves tejszín alaplé rozmaring barbérlevél fincsi ebédek

Elkészítés:

Első lépésként karikázd fel a póréhagymát, a krumplit pucold meg és vágd kockákra.

Vegyél elő egy jó nagy lábost és a hagymát futtasd meg egy kevés olajon.

Öntsd rá a krumplit, majd a húsleves alaplevet is.

Ízesítsd sóval, borssal, babérlevéllel és a rozmaringgal.

Öntsd bele a tejszínt is.

Fedő alatt főzd kb. fél órát, míg megpuhul a krumpli és összeérnek az ízek.

Vedd ki a babérlevelet és a rozmaringot a levesből, majd botmixerrel pürésítsd.

Kínáld fokhagymás pirítóssal.

krumpli póréhagyma leves krémleves tejszín alaplé rozmaring barbérlevél fincsi ebédek

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Irdalt burgonya finomságokkal töltve

A következő ételt ismét a "szükség hozta", mert nyaralás előtt már nem szerettem volna új dolgokat vásárolni, hiszen ki kellett üríteni a hűtőt. Egyébként rettenetesen utálom, ha valami megromlik, így nagyon próbálok odafigyelni arra, hogy mindent felhasználjunk időben. Volt még otthon néhány szem burgonya, úgyhogy körbe néztem a hűtőben is, hogy ott milyen alapanyagok lapulnak. Találtam mozzarellát és egy darabka kolbászt, amit paradicsommal, hagymával és a kis "fűszeres kertemben" (értsd: a társasházi teraszon) szedett bazsalikom levelekkel turbóztam. Nem is gondoltam volna, de egy kis salátával szuper vacsi lett belőle.

krumpli hagyma paradicsom mozzarella kolbász bazsalikom rohanós vacsorák

Hozzávalók:

6-8 szem közepes krumpli

4-5 szem kisebb paradicsom

5 dkg kolbász

1 db mozzarella

1 csokor bazsalikom

1 kisebb fej lilahagyma

olívaolaj

1 kk só

krumpli hagyma paradicsom mozzarella kolbász bazsalikom rohanós vacsorák

Elkészítés:

A krumplit alaposan sikáld meg és sós vízben héjastul főzd elő.

A lilahagymát pucold meg, majd karikázd fel a mozzarellával, paradicsommal és a kolbásszal együtt.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra, majd locsolj egy kevés olívaolajat egy tepsibe.

A félig megfőtt krumplikat hagyd kicsit hűlni, majd egy éles késsel irdald be őket kb. 3 milliméterenként, úgy, hogy az alja egybe maradjon.

A zsebecskéket töltsd meg tetszőleges sorrendben a felvágott paradicsommal, hagymával, kolbásszal, mozzarellával, majd dugdoss bele néhány bazsalikom levelet is.

Tedd a töltött krumplikat a tepsibe, majd süsd lefedve kb. 15 percig,  majd fedő nélkül még 5-10 percet, hogy a burgonya megpiruljon egy kicsit.

Tálald friss salátával és joghurtos öntettel.

krumpli hagyma paradicsom mozzarella kolbász bazsalikom rohanós vacsorák

Tipp: Ha több időd van, nem muszáj a krumplit előfőznöd, beirdalhatod nyersen is és sütheted az egészet a sütőben. Ebben az esetben közel 1 óra lesz a sütési időd.

Természetesen a tölteléknek szánt finomságokat is kedv szerint variálhatod. Fincsi sonkák, bacon vagy extrább sajtok is jó szolgálatot tehetnek ilyenkor. :)

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek