Egyik éjjel azt álmodtam, hogy a teraszunk alatt egy hatalmas áfonya bokor áll tele hatalmas, érett gyümölcsökkel. Teljesen ki voltam akadva, és veszekedtem álmomban szegény mit sem sejtő Nagypapámmal, hogy "én drága pénzé veszem az áfonyát a tecsóba, ő meg itt áfonya farmot hozott létre a tudtom nélkül". Persze miután felébredtem konstatáltam, hogy annó mintha barka lett volna azon a helyen, de a Zsömle (Kutya) kifeküdte, így szerintem nem, hogy áfonya, de még fű se nő arra felé. Azért fogtam magam és elballagtam a közértbe áfonyát venni (természetesen drága pénzé) és elkészítettem ezt a fincsi pohárkrémet.
Aztán szóltam Papának, hogy ültessen áfonyát! :)
Hozzávalók 6 főre:
150 g habtejszín
250 g görög joghurt
4 ek porcukor
1 citrom leve és lereszelt héja
150 g áfonyás zabkeksz (vagy sima zabkeksz)
2 db őszibarack
100 g áfonya
Elkészítés:
Készíts elő 6 db szebb poharat vagy kelyhet.
A joghurtot keverd össze a cukorral, majd add hozzá a citrom levét és a lereszelt héját.
Habtejszínt verd fel, majd óvatosan forgasd a joghurtos krémbe.
A barackot mosd meg, vágd apróbb darabokra. Keverd ezt is az előzőekhez.
Morzsold a kekszet a poharak aljára, majd adagold bele a barackos-joghurtos krémet.
A tetejét szórd meg áfonyával, majd tálalásig tedd hűtőbe.
Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek