Nálunk már érik a telken a cseresznye és a meggy, úgyhogy nincs megállás, jönnek a finomabbnál finomabb, igazi nyári, gyümölcsös sütemények. Kezdésnek egy fincsi zabpelyhes édességet hoztam, amit bárki el tud készíteni, ráadásul a tészta összeállítása is nagyon gyors. Nincs kifogás, irány a konyha! :)
Hozzávalók 24 db normál méretű muffinhoz:
20 dkg liszt
10 dkg zabpehely
1 csomag sütőpor
2 tojás
10 dkg cukor
1 dl olaj
2 dl tej
30 dkg meggy+fahéjas cukor
2 marék durvára tört dió
Elkészítés:
A meggyet mosd meg, ha van kedved magozd ki. Forgasd egy kevés fahéjas cukorba. (Én most lusta voltam, mivel a hétvégén 1 rekesz cseresznyét magoztunk ki a tesómmal.)
A tojást verd fel a cukorral, majd add hozzá az olajat.
A lisztet keverd össze a zabpehellyel és a sütőporral, majd az egészet adagold a tésztához.
Öntsd bele a tejet is. (Ne aggódj, ha hígnak találod, mert a zabpehely felszívja egy kicsit.)
Keverd a tésztába a diót és a meggyet is, majd adagold őket a muffin formába.
Süsd 180 fokon 20 percig.
Tipp: Most elfelejtettem, de alapetően a sütik tetejét meg szoktam szórni egy kevés fahéjjal és zabpehellyel. Csak ajánlani tudom, mert nagyon fel tudja dobni a muffinokat. :)
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek