Már nagyon régóta vártam a mai napot, mert az egyik áruházlánc ezen a héten Mexikói napokat tart!!! Juhéééé! Már százszor átnéztem az újságot, mert imádjuk a mexikói ételeket és ilyenkor végre könnyen hozzá lehet jutni - és az egyéb üzletláncok kínálatához mérten, szélesebb palettából csemegézhet az ember - az alapanyagokhoz. Annyira nagy a baráti társaságunkban is a lelkesedés, hogy az egyik "BFF"-em Mexikói ihletésű "Sweet 16" szülinapi partit rendezett. (Természetesen már 10 éve ünnepelünk 16. szülinapokat, de kicsire nem adunk.) Lényeg, hogy a Barátnőm szuper ötleteket valósított meg: nagyon kreatív volt a díszítés, az ételek/italok pedig különlegesek és isteni finomak voltak. De akkor jöjjön is néhány részlet a buliról!
Italok
Barátnőm nagy Tequila fan, úgyhogy természetesen ezzel az itallal készült a bulira Ő is (és Mi is). Lehetett volna - a már kissé elcsépelt - Tequila Sunrise-ban gondolkodni, vagy a nyalogatós sós/citromos, fahéjas/narancsos, illetve magyaros, paprikás/hagymás verziót alkalmazni, esetleg tisztán inni vagy paradicsomlével, sangriaval kísérni, de Ő, mindezek helyett egy nagyon különleges shot-ot álmodott meg nekünk. Kaktuszlevet és Tequilát kevert össze kb. fele-fele arányban, és így egy nagyon élvezhető, nem túl erős, de annál különlegesebb italt kaptunk. Egy fél cikkely naranccsal és kis keverőpálcikával díszítette a poharakat.
Ételek
Előételként a Barátnőm kínálótálakra halmozott egy jó adag bébikukoricát, jalapeno paprikát, mexicornt és nacho chipset, amit természetesen az elmaradhatatlan házi salsa szósszal körített.
Főételként pedig csirkés-zöldséges tortillát szolgált fel, aminek itt is van a receptje:
Hozzávalók 6-8 főre:
- 2 csomag tortillalap
- 1 kg csirkemell
- tortilla fűszerkeverék
- kevés olívaolaj
- 1 üveg fajitas szósz (ha nem kapsz, akkor használj paradicsomszószt)
- 1 db babkonzerv
- 1 db szemeskukorica konzerv és/vagy bébikukorica
- jalapeno paprika ízlés szerint (attól függően mennyire bírjátok az erőset)
- 1- 2 paradicsom,
- 1 nagyobb hagyma
- 3 db kaliforniai paprika: Az a jó, ha minél színesebb, így pl. Barátnőm tett bele piros, sárga és zöld kaliforniai paprikát is.
- só, bors, chili ízlés szerint
Elkészítés:
Elsőként a csirkét kockázd fel, majd fűszerezd be, a zöldségeket vágd fel, a konzerveket szűrd le.
Ezt követően a csirkét kevés olívaolajon pirítsd meg, majd öntsd hozzá a szószt és a zöldségeket, végül fűszerezd.
Várd meg, míg megpuhulnak a zöldségek és forrald össze az egészet, hogy összeérjenek az ízek.
Sütőben vagy egy serpenyőben néhány perc alatt melegítsd fel a tortillalapokat, majd középre halmozz mindegyikre a zöldséges-húsos szószból.
Dekoráció
Ha hasonló bulit szeretnél, jöhetnek minden mennyiségben a sombrero-k, rumbatökök, jalapeno paprikák, kaktuszok és egyéb mexikóra emlékeztető figurák.
Jó bulizást! :)
Utolsó kommentek