Sok családban vannak visszatérő nevek. Nálunk ez a Péter. Nagypapámat, Apukámat és a kisebbik öcsémet is így hívják, ezért a Péter nap viszonylag nagy ünnepnek számít nálunk. Éveken keresztül egy jó kis nyári szalonna sütéssel ünnepeltük meg a nyaralóba, de egy idő után túl sokan lettünk és már nem tudtuk megoldani a lent alvást ennyien. Cserébe most a Nagymamámék kertjében tartjuk, hiszen Papa az eredeti Péter. :) Idén ezt a jó kis bonbont készítettem nekik ajándékba, hiszen nagy kávé fanok mindannyian. :)
Hozzávalók:
1 tábla étcsokoládé
fél tábla fehércsoki
3 ek lefőzött kávé
3 ek tejszín
Elkészítés:
Tördeld össze az étcsokit és folyamatos kevergetés mellett, vízgőz felett, olvaszd fel a csoki 2/3-át.
A többi csokoládét add hozzá a már felolvasztott masszához és keverd addig, míg egynemű lesz az egész.
A bonbonforma mélyedéseibe csöppents egy kevés olvasztott csokit és szépen kend ki a formákat. Forgasd körbe és ellenőrizd, hogy mindenhol befedte-e a csoki a mélyedéseket.
Tedd hűtőbe kb 20 percre, hogy megszilárdulhasson a csokiréteg.
Közben a fehércsokit is olvaszd fel és add hozzá a tejszínt és a kávét. Jól keverd össze, majd kanalazz mindegyik mélyedésbe egy kevés krémet.
A maradék olvasztott csokival zárd le a bonbonokat. Ha a csoki közben besűrűsödött, melegíts rá egy kicsit.
Tedd hűtőbe a bonbonkákat, majd ha megszilárdult, pattintsd ki a formából őket.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek