Lehet, hogy Ti is észrevettétek már, de ha nem, akkor mondom (írom), hogy a blogon eddig a szent napig nem volt kávés recept. Ennek oka, hogy én nem igazán kávézok, nem is szeretem az igazi kávé ízt, maximum a cappucino-s, latte-s vonalon mozgok. Ezzel szemben Gy. iszonyú nagy fan. Nem telik úgy el nap, hogy minimum 2-3 erős kávét be ne dobna. Persze ez azzal jár, hogy a konyhapulton folyamatosan elszórva kis cukor vagy kávé szemeket találok, a mosogatóba pedig kávés bögrét. Valószínű ez is hozzájárul a kávé iránti ellenszenvemhez. :D Ez a bonbon viszont a hozzám hasonló ízlésűeknek és a nagy rajongóknak is ízleni fog, garantálom! :)
Hozzávalók:
100 g tejcsokoládé (pasztilla vagy apró darabokra vágott csoki)
3 ek kávé
50 g marcipán
Elkészítés:
A csoki 2/3-át kezd el vízgőz felett folyamatos kevergetés mellett felolvasztani. Ha már jó folyós, add hozzá a maradékot és jól keverd el benne. (Így nem fog szobahőmérsékleten olvadni a bonbonod.)
Kend ki a formácskák alját és oldalát a csokival, majd tedd hűtőbe, hogy megszilárdulhasson. Figyelj arra, hogy mindenhova jusson a csokiból.
Főzd le a kávét és reszeld le a marcipánt, lehetelőleg a reszelő legkisebb lukán.
Adj hozzá 3 ek kávét, majd jól keverd össze egy villa segítségével.
Ha közben megszilárdult a csoki burok, nyomkodj kis marcipán golyócskákat a formába.
Ha szükséges, melegítsd újra a csokit, majd csepegtess egy keveset a marcipános rétegre, hogy lezárd a bonbonokat.
Tedd ismét hűtőbe, majd ha megszilárdult, óvatosan pattintsd ki a formából.
Tipp: Tedd cuki zacskóba vagy dobozba, ha ajándéknak szánod!
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek