Az egyik pici kislány a baráti körünkben nagy kakaó mániás. Mikor a szokásos zsömle beszerző körútunkon vagyunk, fogja a kis bevásárló kocsit és az első útja a "nyuszis" kakaóhoz vezet. Nem győzzük lebeszélni, hogy van otthon, nem kell minden nap bevásárolni egy jó nagy csomaggal belőle. Sokáig amúgy nálunk is ez a fajta kakaópor volt az uralkodó, és ki lehetett kergetni a főzős verzióval a világból. Mióta azonban sokat sütök, mindig tartok otthon cukrozatlan, holland kakaóport is. Sütikbe szerintem ez az igazi. :)
Hozzávalók:
3 tojás
15 dkg cukor
20 dkg vaj
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
3 ek cukrozatlan, jó minőségű kakaópor
3 ek eperlekvár
25 dkg eper
1 tábla tejcsoki
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffinformádat.
A vajat keverd habosra a cukorral, majd üsd hozzá a tojásokat.
A lisztet dolgozd össze a sütőporral és a kakaóporral, majd fokozatosan adagold a tojásos masszához.
Kanalazd hozzá a lekvárt és szórd bele az eper 2/3-át.
Mehet hozzá a csoki is. Ebből is tegyél félre egy keveset.
Tötsd meg a formákat, szórd meg a muffinok tetejét a maradék gyümölccsel és csokival.
Süsd kb. 20 percig a sütikéket.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek