Az egyik közeli áruházban elkezdtek 800 g-os, vödrös túrót árulni fillérekért. Más terméküket (tejfölt, joghurtot, natúr krémsajtot) már sokszor vettem vödrös kivitelben, ráadásul abszolút meg voltam elégedve az ár/érték aránnyal, így egyértelmű volt, hogy ezt az új terméket is kipróbálom. Ráadásul nálunk már találni néhány szem illatos, puha, érett őszibarackot a fákon, így nem is volt kérdés, hogy milyen gyümölccsel kombinálom. Mert nyáron ugye nálam, nincs süti szezonális gyümi nélkül. :D Na és persze csoki nélkül sem, úgyhogy került bele az is. Nem spórolunk ki semmi jót.
Hozzávalók:
10 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
25 dkg túró
4 dl tej
1 citrom
25 dkg liszt
fél csomag sütőpor
2-3 nagyobb őszibarack
1 tábla fehércsoki
Elkészítés:
Elsőként a sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy közepes méretű tepsit.
A puha vajat keverd habosra a cukorral és a vaníliás cukorral, majd üsd hozzá a tojásokat.
Reszeld bele a citrom héját.
Jöhet a túró és a tej is.
Egy másik keverőtálban dolgozd össze a lisztet és a sütőport, majd szitáld a túrós masszához.
Egyengesd a tepsibe a tésztát.
A barackokat szeleteld fel, a csokit aprítsd össze.
Rakosgasd ki ízlés szerint a süti tetejét a gyümölccsel és szórd meg a csokival.
Süsd kb. 40 percig.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek