Unokatesóim nagy sütirajongók. Minden születésnapon, névnapon (vagy csak úgy) várják a tőlem a finomságokat. Leginkább a muffinokért vannak oda, gondolom főként a személyre szabott, extra díszítések miatt. A nemrégiben tartott kettős szülinap előtt is leadták a rendelést: egy nagyon csokis, hercegnős süteményt szerettek volna. Az instrukcióak alapján persze könnyű volt kitalálni, hogy mit is készítsek, de a kivitelezés már nem volt olyan egyszerű. Pont úgy jött ki a lépés, hogy sütit nem a saját konyhámban, hanem a nyaralóban kellett elkészítenem. Ugyan a fél házat magammal vittem (lévén muffinsütő minek egy nyaralóba), a tojás mégis otthon maradt és sütőporért is az utolsó pillanatban kellett elszaladnunk, mert a legfrissebb is 2008-ban lejárt. :D Mindezek ellenére megérte, mert a kis szülinaposok nagyon örültek!
Hozzávalók a muffinhoz:
2 tojás
2,5 dl tej
1,25 dl olaj
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg liszt
5 dkg cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
10 dkg tejcsokoládé
ribizli (kinek mennyi energiája van leszemezgetni :D)
Hozzávalók a díszítéshez:
1 csomag tejszínes pudingpor
fél l tej
3 ek cukor
dekorcukrok
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin sütődet.
Keverd össze az olajat, a tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot.
A liszhez add hozzá a kakaóport és a sütőport, majd az egészet szitáld a tojásos keverékhez.
Öntsd hozzá a tejet, majd darabold apróra a csokit és azt is szórd a tésztába a leszemezgetett ribizlivel együtt.
Töltsd kb. 3/4-ig a muffinsütőd mélyedéseit, majd süsd 180 fokon, kb. 20 percig.
A pudingport a tejjel és a cukorral készítsd el a csomagoláson látható utasítás szerint, majd ha kihűlt, töltsd csillag csövű habzsákba.
Díszítsd a pudinggal a muffinok tetejét, majd szórd meg dekorcukorral.
Tipp:
Ha van kedved/lehetőséged, nyomtass kis jégvarázsos képeket, amiket ragasztópisztollyal erősíts fogpiszkálóra. Én ezeket szúrtam bele plusz díszítésként a sütikbe és szerintem nagyon feldobta a muffinokat!
Eredetileg felvert habtejszínt (habfixálóval) szerettem volna puding helyett használni, de a nagy melegben féltem, hogy nagyon összeesne a hab. Ha hűtőben tudjátok tartani, használjátok bátran.
Tipp: A gyerekek is nagyon szeretnek segédkezni a sütés-főzésben, főleg ha egy ilyen hercegnős muffinról van szó. A nyári szünetben biztos találunk egy lazább napot, amikor nincs semmi különösebb program, de a közös sütéssel, mégis emlékezetessé tehetjük a napot! :)
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek