Tavasszal és a nyáron előszeretettel használom a fincsi, üde zöldfűszereket - kiemelten a snidlinget, bazsalikomot, oregánót, mentát és a petrezselymet - illetve a pikáns citromot a különböző ételek ízesítőjeként. Ősszel azonban a fenti kedvenceimet lecserélem - számomra - melegséget, otthonos hangulatot árasztó illatos fűszerekre. Gyakrabban ürül a fahéjas tégelyem, de a szegfűszeg, az ánizs és a vanília is visszatérő kedvenc. Az alábbi muffin is az előbb említett fűszerektől lesz igazán őszies és egyszerűen abbahagyhatatlanul finom. Próbáljátok ki, bátran! :)
Hozzávalók: 1 bögre=1,5 dl
1 bögre görög joghurt (1 kis doboz)
3/4 bögre barna cukor
3/4 bögre olaj
2 tojás
2 bögre liszt (teljes kiőrlésű)
fél csomag sütőpor
1-1-1 mk fahéj, őrölt szegfűszeg, ánizs
2 körte
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin formádat.
A cukrot jó alaposan keverd ki a tojással, majd öntsd hozzá a joghurtot és az olajat is.
A lisztet, a sütőport és a fűszereket szintén keverd össze, majd szitáld a tojásos keverékhez.
A körtét mosd meg, majd vágd kisebb darabokra. (Persze meg is pucolhatod, ha zavar a héja).
A nagy részét forgasd a tésztába.
Szórd meg a muffinok tetejét a maradék gyümivel, majd süsd kb. 20 percig.
Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.
Utolsó kommentek