Imádom a sárgabarackot, szerencsére már érik és szedhetek belőle bőven a telken. Persze utána meg agyalok ezerrel, hogy mi történjen a 6 tonna leszedett gyümölccsel. Ennél nagyobb gondom, mondjuk sose legyen! :) Szoktam belőle pitét sütni vagy más bedobálós édességet készíteni. Idén főztem belőle lekvárt is, sőt már jó pár üveg pikáns, csípős, gyömbéres chutney is figyel a polcokon. (Jó lesz ez még télen a sülthúsokhoz.) Egyik este egy nyári, barackos pohárkrémmel kísérleteztem, és a visszajelzések alapján nagyon jól tettem! :) Próbáljátok ki Ti is!
Hozzávalók 4 adaghoz:
250 g habtejszín
200 g görög joghurt
4 ek kókuszreszelék
2 ek méz
1 citrom
50 g müzli
100 g barack
Elkészítés:
Elksőként a joghurtot keverd össze a mézzel és a kókuszreszelékkel.
Facsard bele a citrom levét.
Verd fel a habot és forgasd a joghurthoz.
Vágd fel a barackot kis kockákra, majd jöhet is a rétegezés.
Szórj a poharak aljába egy kevés müzlit, majd adagolj rá egy kevés habot. Ezt követően helyezd rá a barackokat.
Kanalazz még egy réteg habot a poharakba, majd díszítsd a maradék barackkal és müzlivel.
Találkozzunk facebookon és instagramon is!
Utolsó kommentek