A hétvégén egy kedves ismerősünknek köszönhetően Bükfürdőn "teleltünk" egy apartmanházban. Elég hirtelen jött az ötlet, így nem igazán tudtunk rákészülni. A pakolás mellett gyorsan ki kellett találnom valami nasit is, amit akár a fürdőbe is magunkkal vihetünk, hiszen a sok csúszdázástól, fürcsitől megéhezik ám az ember. Egy sós, leveles tésztás finomságot készítettem erre a célra, aminek a többiek nagyon-nagyon örültek! :) Próbáljátok ki Ti is!
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- Kb. fél üveg pesto szósz (~80 g)
- 100 g feta sajt
- 100 g aszalt paradicsom
- szárított bazsalikom
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.
A leveles tésztát nyújtsd ki, majd kend meg vékonyan pestoval.
A fetát és az aszalt paradicsomot vágd apró kockákra, majd szórd rá a pestos tésztára.
Szorosan tekerd fel az egészet a hosszabbik oldalánál.
Vágj 1-2 cm szélességű szeleteket, majd fektesd a kis csigákat a tepsire. (Arra figyelj, hogy az aszalt pari ne lógjon ki a tésztából, mert könnyen megég.)
Szórd meg a csigák tetejét egy kevés bazsalikommal.
Kb. 10 percig süsd, majd adj neki még 2 perc légkeverést, hogy pirosra süljenek.
Nézzetek körül itt is, a fb oldalamon! :)
Utolsó kommentek