Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Duplacsokis Epres Pite

Általában pillanatok alatt felfalunk minden gyümölcsöt, de valahogy az eperrel mindig "spórolunk". Megvesszük, aztán 1-2 nap múlva azt vesszük észre, hogy még hozzá sem nyúltunk és már el is kezdett romlani. Na, az ilyen esetekben jön jól egy gyors, 10 perc alatt bekeverhető sütitészta, amit most kakaóporral, csokival és természetesen eperrel turbóztam. Szuper fincsi lett, ráadásul a gyümölcs sem ment kárba. :)

eper pite csokoládé csoki kefír kakaópor

Hozzávalók:

18 dkg cukor

3 tojás

30 dkg kefír

30 dkg liszt

3 ek cukrozatlan kakaópor

1 csomag sütőpor

10 dkg csokoládé

25 dkg eper

eper pite csokoládé csoki kefír kakaópor

Elkészítés:

Az epret mosd meg, szeleteld fel.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy kb. 20x30-as sütőpapírral kibélelt tepsit.

A cukrot keverd ki a tojásokkal, majd add hozzá a kefírt is.

A lisztet, a kakaóport és a sütőport dolgozd össze, majd szitáld a cukros masszához.

Az étcsokit vágd apró kockákra és ezt is add a tésztához.

Önts a tepsibe, majd rakd ki a tetejét a felszeletelt eperrel.

Süsd kb. 30 percig. (Tűpróbával ellenőrizheted, hogy átsült-e a tészta.)

eper pite csokoládé csoki kefír kakaópor

Tipp: Langyosan a legfinomabb, mert a kicsit még olvadt csokitól puha és ragacsos lesz. :)

Gyertek facebookra és instagramra! :)

0 Tovább

Rumos Meggyes Házi Bonbon

A múltkori bonbonom nagyon tetszett az egyik aranyos kis Kolleganőmnek, így arra gondoltam, hogy a névnapjára őt is meglepem egy hasonlóval. Kiderítettem, hogy a meggyet nagyon szereti, így gyorsan összedobtam egy rumos-marcipános-meggyes-étcsokis finomságot. Isten éltessen Noncsi! :)

bonbon marcipán meggy étcsokoládé csoki pasztilla édességek

Hozzávalók 15 db bonbonhoz:

kb. 30 g marcipán

100 g étcsokoládé pasztilla (vagy kisebb darabokra vágott étcsokoládé)

15 db meggy

0,5 dl rum (ha az nincs, akkor esetleg konyak)

bonbon marcipán meggy étcsokoládé csoki pasztilla édességek

Elkészítés:

Elsőként a meggyeket áztasd be egy kevés rumba. (Én nem akartam, hogy nagyon erős legyen, ezért csak olyan 20 percet hagytam ázni, de ha erősebbre szeretnéd, akkor érdemes már órákkal előtte előkészíteni a meggyeket.)

Ezt követően a csoki 2/3-át folyamatos kevergetés mellett, vízgőz felett olvaszd fel. 

A többi csokoládét add hozzá a már felolvasztott csokihoz és keverd addig, míg egynemű lesz az egész.

A bonbonforma mélyedéseibe csöppents egy kevés csokit és szépen kend ki a formákat. Forgasd körbe és ellenőrizd, hogy mindenhol befedte-e a csoki a mélyedéseket.

Tedd hűtőbe kb 20 percre, hogy megszilárdulhasson a csokiréteg.

Vedd elő a marcipánt és a rumba áztatott meggyet, majd a marcipánból formázz kis golyókat, aminek a közepébe nyomj 1-1 meggyszemet. (Ha nincs időd "golyócskázni", tegyél mindegyik forma aljára 1 kis darab marcipánt, és arra a meggyet. Én most ezt a rapid módszert választottam.)

Ha megszilárdult a csoki, mindegyik mélyedésbe tegyél egy marcipános-meggyes golyócskát, majd a maradék olvasztott csokival zárd le a bonbonokat. Ha a csoki közben besűrűsödött, melegíts rá egy kicsit. 

Tedd hűtőbe a bonbonkákat, majd ha megszilárdult, pattintsd ki a formából őket. 

bonbon marcipán meggy étcsokoládé csoki pasztilla édességek

Tipp: Fel is lehet egy az egyben falni az egészet, de ha esetleg ajándéknak szánod, akkor vegyél vagy készíts egy szép dobozt és abba helyezd a bonbonokat. Szuper ajándék a közelgő Anyák Napjára is! :) 

Ha tetszett a bejegyzés, gyertek és nézzetek körül a facebook oldalamon is!  

0 Tovább

Áfonyás-Marcipános Bonbon

Nemrég Sárospatakon "tavaszoltunk", illetve az időjárást tekintve inkább "teleltünk". Odafelé úton megálltunk Szerencsen (lévén szakadt az eső és az idő kevéssé volt alkalmas egy csodálatos tokaji sétára) és bementünk a gyárhoz tartozó csokoládéboltba. Nagyon picike üzletet kell elképzelni, de tele mindenféle finomsággal. Észrevettem, hogy jó áron lehet kapni csokoládé pasztillát is, amit már régóta ki szerettem volna próbálni. Nagyon jól jött, mert hazaérkezésünk másnapján volt Anyukám névnapja, így kitaláltam, hogy meglepem egy házi készítésű bonbonnal. Mivel a marcipán a kedvence, a tölteléken sem kellett sokat gondolkodnom, és még este gyorsan össze is tudtam állítani Neki. :) 

bonbon marcipán étcsokoládé csoki csoki pasztilla áfonyalekvár édességek

Hozzávalók:

100 g marcipán

100 g étcsokoládé pasztilla (vagy kockákra tördelt étcsokoládé)

3 kk áfonyalekvár (vagy a kedvenc lekvárja az Ünnepeltnek)

bonbon marcipán étcsokoládé csoki csoki pasztilla áfonyalekvár édességek

Elkészítés:

A csokoládé 2/3-át folyamatos kevergetés mellett, vízgőz felett olvaszd fel. (Ehhez egy kisebb edénybe melegíts vizet, és erre helyezd a csokival teli edénykédet.)

A maradék étcsokit keverd a már felolvasztott csokoládéba. Ne aggódj, a meleg csoki felolvasztja az egészet. Azért kell ez a kis közjáték (hivatalos nevén: temperálás), hogy ne kezdjen el olvadni szobahőmérsékleten a bonbon.

És most jön a neheze. A bonbonforma mélyedéseibe csöppents 1-1 mokkáskanál olvasztott étcsokoládét és szépen kend ki a forma oldalát. Forgasd körbe és ellenőrizd, hogy mindenhol befedte-e a csoki a formát.

(Nekem barna bonbonformám van, úgyhogy ez mindig elég érdekes művelet. Ha esetleg még formavásárlás előtt állsz, akkor valami totál eltérő színűt vegyél, úgy egyszerűbb lesz a dolgod.) 

Tedd hűtőbe, hogy megszilárdulhasson a csokiréteg.

Addig a marcipánt reszeld le (lehetőleg a reszelő legkisebb lyukán) és adagold hozzá a lekvárt. Egy villa segítségével dolgozd össze az egészet.

Ha a csokoládé megszilárdult (kb 20 perc) adagolj kiskanállal egy kevés tölteléket minden csokival kikent bonbon forma közepébe.

Végül a maradék olvasztott csokival zárd le a bonbonokat. (Nekem nem kellett újramelegíteni, de ha neked már nem elég folyós, akkor pár perc alatt melegítsd vissza.)

Ha teljesen megszilárdult, egyenként szedegesd ki őket a formából és már lehet is enni.

bonbon marcipán étcsokoládé csoki csoki pasztilla áfonyalekvár édességek

Tipp: Ha ajándéknak szánod, vegyél elő egy szép dobozt - vagy vonj be csomagolópapírral egy kevésbé szépet - és ültesd mini muffin papírokba a bonbonokat, és így tedd őket a dobozba. 

Tökéletes ajándék húsvétra vagy akár Anyák napjára is.

Gyertek és nézzetek körül a facebook oldalamon is!  

0 Tovább

Mama-féle Diós Brownie(szerűség)

Sokszor gondolkodom azon, hogy mennyire szeretnék már nyugdíjas lenni és egész nap csak süteményeket sütni az unokáimnak. Mama ezt már megteheti, meg is teszi, na és milyen jól teszi! :) Nemrég egy nagyon csokis, diós csodával lepett meg minket, ami az egész családnak nagyon ízlett.  Ha még nem tudjátok, hogy mit készítsetek a hosszú hétvégén, akkor egy modern Nagymama receptjénél nincs jobb választás! :) 

csokoládé dió édességek fahéj szegfűszeg

Hozzávalók:

200 g étcsoki
200 g vaj
200 g porcukor
6 tojás
1 csipet só
100 g liszt
200 g durvára vágott dió
1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
1 mokkáskanál őrölt fahéj

Hozzávalók a mázhoz és a díszítéshez:

200 g baracklekvár
100 g jó minőségű tortabevonó
1 ek olaj
kb 35 db felezett dió

csokoládé dió édességek fahéj szegfűszeg

Elkészítés:

Olvassz fel gőz fölött 200 g étcsokit.

 A tojásokat válaszd szét és a fehérjét verd fel egy csipet sóval.

A vajat keverd habosra a cukorral, majd a tojássárgájával, végül add hozzá a langyos olvasztott csokoládét.

A lisztet vegyítsd össze a dióval és a fűszerekkel, majd a habbal felváltva keverd a csokoládés masszához.

 Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral és melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

A masszát öntsd bele a tepsibe, majd a tészta tetejét simítsd el.

Süsd 25-30 percig. 

Ha megsült, még forrón kend meg a tetejét baracklekvárral.

Az apró darabokra tört tortabevonót olvaszd fel vízgőz fölött, majd keverd el az olajjal.

A mázat öntsd egyenletesen a süti tetejére és simítsd el.

Helyezd a fél diókat a már félig megdermedt csokimáz tetejére.

Mama Tippjei:

- Mielőtt teljesen megdermedne a csokimáz, késheggyel jelölj ki a tetején ugyanolyan nagyságú négyzeteket, és így tedd mindegyik közepére a fél diót. Tálalásnál lesz ez nagy segítség, mert könnyebb a jelölővonal mentén szeletelni.

- Nem hűtőszekrényben, de hűvös helyen sokáig eláll!

A facebook oldalamhoz klikk ide

2 Tovább

Szülinapi SzuperCsokis Muffin

Unokaöcsém februári gyerek. Hétvégén ünnepeltük a szülinapját, de már jó előre kigondoltam, hogy milyen édességgel lepjem meg. Imádja a csokit és a muffint is, így készítettem egy triplán csokis muffint csokoládés mascarpone krémmel. A nagy munkához akadt egy kis segítőm is: az unokahugommal együtt készítettük a finomságot! Így már mindjárt könnyebben ment a munka. :)

csokoládé csoki mascarpone édességek gyors muffinok

Hozzávalók:

4 tojás

20 dkg cukor

25 dkg puha vaj

30 dkg liszt

1 zacskó sütőpor

2 ek holland kakaó

1 dl tej

2 tábla csokoládé

20 dkg mascarpone (esetleg natúr krémsajt)

2-3 ek porcukor

csokoládé csoki mascarpone édességek gyors muffinok

Elkészítés:

A tojást keverd össze a cukorral és a puha vajjal.

A liszthez add hozzá a sütőport, a kakaóport, majd az egészet dolgozd bele a tojásos masszába. Lazítsd tejjel.

1 tábla csokit vágj apró darabokra és ezt is keverd bele a tésztába.

Adagold muffinformába, elég ha 2/3-ig töltöd a kapszlikat.

Süsd kb. 20 percig.

A másik tábla csokoládéból - ha szeretnél - tegyél félre néhány kockát a díszítéshez, a többit pedig olvaszd fel és keverd bele a fellazított mascarpone krémbe, a porcukorral együtt. Ha nem elég csokis, adj még hozzá egy kevés kakaóport is.  

Hagyd kihűlni a krémet és a muffinokat is, majd egy csillag végű habzsák segítségével díszítsd ki a sütiket. 

A tetejét szórd meg csokiforgácsokkal vagy díszítő cukrokkal.

És íme, a végeredmény:

csokoládé csoki mascarpone édességek gyors muffinok

Ui.: Nézzetek körül a facebook oldalamon is, ahol további képeket láthattok a sütésről! :)

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek