Hétvégén nagy cseresznyéző partit tartottunk Velencén. Ennek eredményeként 4 rekesz cseresznyét szedtünk le a fáról, majd osztottunk szét a családban. Nekünk 1 rekesz maradt, aminek a nagyját lemélyhűtöttük, de azért frissiben is készítettem egy finom sütit belőle. Jól jött a plusz energia a cseresznye feldolgozásánál. :) Ki kezdte már el a befőzést, elrakást?
Hozzávalók:
3 tojás
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tejföl
30 dkl liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg fehércsoki
30 dkg magozott cseresznye
1 marék mandulapehely
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy kb. 20x30-as tepsit.
A tojást keverd ki a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tejfölt.
A sütőport szórd a liszthez, majd az egészet szitáld a masszához.
A fehércsokit darabold fel és ezt is forgasd a tésztába.
A cseresznyét mosd meg, magozd ki, majd a felét keverd a krémhez.
Egyengesd el a tepsibe, majd szórd meg a cseresznye másik felével és a mandulával.
Süsd kb. 25 percig.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek