Tartok egy nasis dobozt a mikró tetején, amit szinte minden hétvégén megtöltök valamilyen finomsággal, hogy hét közben rá lehessen járni. Általában különböző édes kekszeket szoktam készíteni, hiszen az igazi pogácsákat, sajtos rudakat a Nagymamám sokkal jobban készíti nálam. (Persze, mert lusta vagyok 26x hajtogatni a tésztát. XD) Ehhez a sajtos finomsághoz viszont nem kell semmi extra dolog, mégis puha, egyáltalán nem fullasztó, a füstölt sajt miatt, érdekesebb ízvilágú sós nassolnivalót kapunk. Ha vendégeket várunk, érdemes már rögtön dupla adagot készíteni. :)
ui: Tökéletes ropogtatnivaló az esti EB döntőre is!
Hozzávalók:
25 dkg vaj
25-30 dkg liszt
15 dkg füstölt sajtos krémsajt
10 dkg tejföl
10 dkg füstölt sajt
1 db felvert tojás
magocskák, szárított zöldfűszerek a tetejére
Elkészítés:
A vajat, a lisztet, a tejfölt és a krémsajtot mérd egy nagy tálba és gyúrd alaposan össze.
Csomagold folpackba és tedd kb. fél órára a hűtőbe.
Melegítsd elő 180 fokra a sütőd és készíts elő 1-2 sütőpapírral kibélelt tepsit.
A tésztát lisztezett deszkán nyújtsd ki kb. 1/2-1 cm vastagságúra, majd helyezd át a tepsire.
Kend meg felvert tojással, majd reszelj rá sajtot, illetve ha szeretnéd szórd meg magocskákkal, vagy zöldfűszerekkel. (Én most szárított bazsalikomot és rozmaringot használtam.)
Vágd őket 1-2 cm-es csíkokra, majd süsd kb. 20 percet.
Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
Utolsó kommentek