Szolgáltató adatai Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Meggyes-barackos piskóta rolád

Szeptember közepén, az utolsó forró napokban sikerült valahogy nagyon ügyesen megfáznom. Általában házi praktikákkal, vény nélkül kapható termékekkel néhány nap alatt meggyógyulok, de ebben az esetben nem jött be semmi. Komolyan mondom, hogy kb. 4-5 napig csak feküdtem és még sütni sem volt kedvem. Végül erőt vettem magamon és nekiálltam piskótát készíteni. A kb. fél órás művelet persze egész délelőtt tartott, mert 5 percenként pihentem 10 percet, de végül csak sikerült lefotózni is.  :) A poszt megírása sem ment valami gyorsan, de mindenképp szerettem volna megmutatni Nektek, mert amúgy egy elég jó kis sütike! Nálunk legalábbis jó gyorsan elfogyott!

piskóta barack meggylekvár meggy puding vanília tej tojás édességek

Hozzávalók:

3 tojás

3 csapott ek cukor

3 púpos ek liszt

fél cs. sütőpor

1 cs. vaníliás cukor

1 csomag vaníliás pudingpor

fél l tej

3 ek cukor

5-6 ek meggylekvár

2 szem őszibarack/befőtt

piskóta barack meggylekvár meggy puding vanília tej tojás édességek

Elkészítés:

A piskóta tészta elkészítésével kezdünk. Ehhez a sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy közepes méretű tepsit.

A tojásokat válaszd ketté és a fehérjét egy csipet sóval verd kemény habbá.

A sárgáját jó alaposan dolgozd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd szitáld bele a sütőporos lisztet is.

Óvatosan dolgozd bele a habot, de vigyázz, hogy ne törd össze.

Egyengesd a tepsibe a masszát, majd süsd kb. 12 percet, míg aranybarna nem lesz.

Még melegen csavard fel a hosszanti oldalánál egy kunyharuha segítségével.

A pudingot készítsd el a csomagoláson látható utasítás szerint, majd tedd félre kihűlni.

A barackokat vágd pici kockákra, a lekvárt készítsd elő.

Ha kihűlt a piskóta és a puding is, már csak össze kell rakni a roládot.

Elsőként kend le a 3 ek lekvárral a piskótát, majd jöhet rá a puding is. Szórd meg a felvágott őszibarackkal és szorosan tekerd fel a hosszabbik oldalánál a piskótát.

Végül a tetejét is kend le a maradék lekvárral.

piskóta barack meggylekvár meggy puding vanília tej tojás édességek

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Narancsos kacsacomb

Hozom is a már előre beharangozott kacsacomb receptet. Több duma nincs, beszéljen a kacsa és a recept! :D

Jah, annyi még, hogy ez is a Mamától van. Kezdőknek lehet, hogy kicsit félelmetes nekiállni, de higgyétek el, hogy alig kell hozzá valami és nagyon fincsi lesz, úgyhogy csak bátran! :)

kacsacomb kacsa narancs rozmaring majoranna fehérbor bor fincsi ebédek

Hozzávalók:

4 kacsacomb

1 dl fehérbor

1-2 narancs

kb. 1-1 kk só, bors, rozmaring, majoranna

1 kk zsír

kacsacomb kacsa narancs rozmaring majoranna fehérbor bor fincsi ebédek

Elkészítés:

Elsőként mosd meg a kacsacombokat, majd ha esetleg maradt rajta 1-2 apró szálacska, szemöldök csipesszel szedd ki. Irdald be a bőrét.

Töröld szárazra, majd dörzsöld be sóval, borssal, majorannával és rozmaringgal.

Egy serpenyőbe süsd - egy kevés zsíron - mindkét oldalát néhány percig.

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, majd sorakoztasd tepsibe a combokat.

Öntsd alá a fehérbort, helyezd rájuk a narancs szeleteket és esetleg néhány rozmaring ágat, majd süsd forró sütőben, letakarva kb. 20-30 percig.

Ha megpuhult, vedd le róla a fóliát és süsd 180 fokon kb. 25-30 percig, hogy szép piros és ropogós legyen a bőre.

Tálald párolt lilakáposztával vagy őszi sült zöldségekkel.

kacsacomb kacsa narancs rozmaring majoranna fehérbor bor fincsi ebédek

Tipp: Ha a kacsacomb nem friss, hanem mélyhűtött, a serpenyőben való elősütést hagyd ki.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

0 Tovább

Párolt lilakáposzta

Gy. általában nagyon segítőkész, ha főzésről van szó, főleg ha a fogára való ételeket helyezek kilátásba. Mivel a hétvégén készítettem neki Mama-féle sajtos pogácsát, a sütőben sült már a narancsos kacsacomb és a házi sültkolbász, a hűtőben málnás-narancsos mascarpone pohárkrém várta, így nagyon lelkesen jött - volna - kuktáskodni. Kapva kaptam az alkalmon és mondtam, hogy mivel Mama külön kiemelte, hogy náluk a Papa vágja össze a káposztát, ezért ez egy tökéletes feladat lehet Gy. számára is. Több sem kellett neki, ifjonti hévvel nekiveselkedett és pillanatok alatt összeaprította a zöldséget. Persze ennek már gyanúsnak kellett volna lennie, de bíztam benne és felvázoltam neki, hogy mit is kell ezt követően művelni a káposztával. Mire kimentem a konyhába, láttam, hogy kb. 4x4 cm-es kockák párolódnak a lábosba. :D Kérdeztem tőle, hogy mégis miért így vágta fel...a válasz annyi volt, hogy nem emlékezett, hogy milyen is ez az étel. XD Minden esetre izgi volt egyesével kiszedegetni a forró, puha káposzta kockákat és felcsíkozni. A végeredmény persze finom lett! :)

káposzta párolt lilakáposzta ecet cukor lilakáposzta fincsi ebédek köménymag

Hozzávalók:

1 kisebb fej káposzta

2 púpos ek cukor

1 kk só

1 kk őrölt köménymag

olaj

1 löttyintésnyi ecet (ízlés szerint több-kevesebb)

káposzta párolt lilakáposzta ecet cukor lilakáposzta fincsi ebédek köménymag

Elkészítés:

Elsőként a káposztát vágd vékony csíkokra. (Ez a melós része.)

Hevíts egy kevés olajat egy jó nagy lábosban, majd forgasd bele  a káposztát.

Ízesítsd a fűszerekkel, az ecettel, majd párold fedő alatt puhára. (Ez jó sok idő lesz.)

Ha nagyon letapadna, önthetsz hozzá egy kevés (kb. 1 dl) bort, pezsgőt vagy vizet is.

Időnként keverd meg, nehogy leégjen.

Tipp: Készítheted úgy is, hogy elsőként cukrot karamellizálsz, majd ebbe forgatod bele a káposztát. Utána jöhet az ízesítés és a fedő alatt párolás.

Reszelhetsz hozzá egy kevés almát is, nem rontja el. :)

Érdemes lesz figyelni az oldalt, mert a következő bejegyzés a képeken látható narancsos kacsacomb receptje lesz.

Gyertek fb-ra és instagram-ra is. 

0 Tovább

Málnás-narancsos mascarpone pohárkrém

Annyira imádok pohárkrémeket készíteni, mint amennyire Gy. utálja kikanalazni a szűk szájú poharakból. :D Iszonyú sokat készítettem már, de az Ember, csak most mondta, hogy ne pakoljam már ilyen kicsi poharakba, mert nem fér hozzá rendesen. A képen látható hatalmas boros pohár - ami számomra inkább kehely - ugyanis neki kicsi. Hát mit mondhatnék erre?

a.) Vegyünk néhány új öblösebb poharat (sosincs elég alapon). 

b.) Majd megeszem én az ő adagját.

c.) Kikanalazzuk neki fotózás után, proli módon tányérba. :D

Hááát még gondolkodom a megoldáson, de addig is itt a recept, mert amúgy az nagyon jó szerinte is! :)

pohárkrémek édességek málna narancs mascarpone görög joghurt joghurt

Hozzávalók 2 főre:

16 szem keksz

1 kisebb narancs

10 dkg málna

12 dkg mascarpone

12 dkg görög joghurt

1-2 ek porcukor ízlés szerint

pohárkrémek édességek málna narancs mascarpone görög joghurt joghurt

Elkészítés:

Elsőként keverd össze a mascarpone-t a joghurttal, majd szitáld hozzá a porcukrot. Reszeld bele a narancs héját.

Tegyél félre néhány szem málnát a díszítéshez, majd a többit öntsd egy kisebb lábosba.

A narancsot vágd ketté és facsard a málnára az egyik felének a levét. Picit melegítsd össze az egészet.

Most már jöhet a rétegezés.

Vegyél elő két szép poharat és mindegyik aljába tördelj 4-4 szem kekszet.

Facsarj rá egy kevés narancs levet, majd adagold rájuk a krém felét.

Jöhet a málnapüré, de hagyj 1-2 kanállal a desszert tetejére is.

Ismét a keksz következik, majd a facsart narancslé. Ezt követi még egy réteg krém, amire kanalazd rá a maradék málnapürét és díszítsd a kezdetben félretett málna szemekkel.

pohárkrémek édességek málna narancs mascarpone görög joghurt joghurt

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

2 Tovább

Anya féle almás pite

Anyánál alap, hogy sosem sikerül semmilyen étele, süteménye ugyanúgy, mint előzőleg. Már szállóige, mikor valami igazán nagyon finomat főz, hogy "véletlenül se írd fel" és "legközelebb semmiképp se így csináld". Ez a süti aztán tényleg alakváltó, van, hogy kerül egy kevés vanília puding az aljára vagy Anya megbolondítja néhány evőkanál lekvárral.  A próbálkozásai 90%-ban sikerrel szoktak zárulni, de előfordult már olyan is, hogy iszonyú "levecses" volt az alma és kb. kanalazni kellett a tepsiből a süteményt. Ezen okulva következő alkalommal annyira kifacsarta, hogy almát már csak mutatóban lehetett találni benne. :D

Egyébként mi imádjuk, bármilyen verzióba is alkossa meg Anya, úgyhogy bátran ajánlom Mindenkinek, mert igazi őszi, vasárnapi sütemény. 

édességek pite alma almáspite vaj cukor tejföl lekvár dióHozzávalók a tésztához:

30 dkg liszt

12 dkg vaj

2 ek cukor

1 tojás

1 ek tejföl

1 csipet só

Hozzávalók a töltelékhez:

1 marék darált dió

1 kg alma

2 csapott ek keményítő

1 felvert tojás vagy 2-3 ek baracklekvár a süti lekenéséhez

édességek pite alma almáspite vaj cukor tejföl lekvár dió

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal dolgozd össze. (Kb. 10 percig kell gyúrni, míg megfelelő állaga lesz a tésztának.)

Hideg helyen pihentesd, míg a tölteléket összeállítod.

Az almákat pucold meg, reszeld le, majd szórd meg egy kevés fahéjjal és a keményítővel. Ha nem találod elég édesnek adj hozzá 1-2 ek cukrot. 

A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

A tészta felét nyújtsd ki lisztezett deszkán kb. 20x30-as méretűre. Egyengesd tepsibe.

Szórd meg a darált dió felével, majd jöhet rá az alma töltelék. (Ha nagyon sok levet eresztene az alma, kissé csavard ki.)

Hintsd meg a tetejét is a maradék dióval. Ez is segít felszívni a felesleges nedvességet.

Nyújtsd ki a tészta másik felét és szépen helyezd rá a töltelékre.

Kend meg felvert tojással vagy barack lekvárral és szurkáld meg itt-ott villával.

Süsd kb. 30-40 percet.

édességek pite alma almáspite vaj cukor tejföl lekvár dió

Tipp: Ha nincs elég alma otthon reszelhetsz bele például körtét is, de a képen látható sütibe néhány szem apróra vágott szilva is belekerült.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.

2 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek