Meséltem már a fő szeder beszerző helyünkről? Na, nem egy szupi termelői piacra kell gondolni, hanem egy üres telekről. Velencén ugyanis pár házzal lejjebb, van egy hatalmas beton placc. Régen kőbánya volt, ma gagyi teniszpályaként funkcionál. A pályát egy tüskés bozótos határolja körbe, ami azért is izgi, mert ha lemész három teniszlabdával, jó esetben is csak egy darabbal térsz vissza. Azzal is csak azért, mert a végső pár ütésnél nagyon vigyáztál, nehogy az utolsót is elnyelje a bokor rengeteg. Kora tavasszal akár kincskeresést is szervezhetsz ide, mert minimális offroaddal könnyen megtalálhatod az előző nyáron elvesztett lasztikat. :D

Na, de vissza a szederre! Az óriási elvadult bozótos, fincsi szedreket rejt. Csak arra kell figyelni, hogy időbe menjen az ember, mert pillanatok alatt túlérik és rászárad a bokorra a gyümölcs. 

szeder édességek olaj tejföl sütőpor kakaó kakaópor liszt cukor tojás

Hozzávalók:

2 tojás

250 g tejföl

1 dl olaj

6 ek cukor

8 ek liszt

2 púpos ek kakaópor 

fél csomag sütőpor

20 dkg szeder

szeder édességek olaj tejföl sütőpor kakaó kakaópor liszt cukor tojás

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy kisebb pite formát. (Nekem szilikonos van, így nem kell kibélelnem sütőpapírral vagy kivajaznom, kiliszteznem.)

A szedreket mosd meg.

A tojásokat törd fel és keverd ki a cukorral.

Add hozzá az olajat és a tejfölt is.

A lisztet dolgozd össze a sütőporral és a kakaóval, majd szitáld a cukros keverékhez.

Öntsd a masszát a pite formába, majd szépen rakd ki a tetejét a gyümölcsökkel.

Süsd kb. 20 percig. 

szeder édességek olaj tejföl sütőpor kakaó kakaópor liszt cukor tojás

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.