Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

"Maradékmentő" Quesadilla

Még decemberben próbáltunk először quesadilla-t készíteni. Tipikusan olyan maradékmentő kaja, ami pár perc alatt elkészül, így nálunk nagy sikere volt. Tettünk bele sonkát, kolbászt, paradicsomot, kukoricát, hagymát, kaliforniai paprikát és persze jó sok sajtot, mert az ragasztja össze a 2 tortilla lapot. Csináltam mellé salit és tejföllel kínáltam. Persze, ha rákészülünk a témára, akkor jöhet mellé salsa szósz vagy quacamole, úgy az igazi. És a két tortillalap közé mehet egy jó kis húsos, paradicsomos, zöldséges ragu is, mint a rendes csavart tortilla-nál. Íme a recept:

quesadilla mexikói gyorsvacsi paprika paradicsom chorizo kolbász rohanós vacsorák

Hozzávalók 2 főre a "Maradékmentő" verzióhoz:

- 4 db tortilla lap

- 1 nagyobb paradicsom

- 1 fej lilahagyma

- fél doboz kukoricakonzerv

- pár szelet sonka

- kis darab kolbász

- 1 kaliforniai paprika

- olívaolaj

- 10 dkg sajt

Elkészítés:

A paradicsomot, paprikát, kolbászt, és sonkát vágd kockákra, a hagymát karikázd fel és a sajtot reszeld le.

Kezdj el olívaolajat hevíteni egy serpenyőben, majd tedd rá az egyik tortilla lapot. (Alacsony legyen a láng, nehogy megégjen!)

Oszd el rajta egyenletesen a feltétek egy részét, majd szórd meg jó sok reszelt sajttal. Dobd rá a másik tortilla lapot és nyomkodd rá kicsit, hogy fordításnál lehetőleg ne essen szét. 

Fordítsd meg az egészet és süsd a másik oldalát is pár percig.

Ismételd meg ugyanezt a másik két lappal és a feltétekkel. 

Vágd szeletekre és tálald zöldsalátával, tejföllel.

Nézzetek körül a facebook oldalamon is! :)

0 Tovább

Zöldséges Rakott Csirke

Az a jó ebben az ételben, hogy már előző este elő lehet készíteni a húst és a zöldségeket, a nagy napon pedig csak össze kell pakolni kb. 10-15 perc alatt az egészet. Utána már mehet is a sütőbe. A sütési idő alatt pedig foglalkozhatunk fontosabb dolgokkal is, például a pihizéssel. :) Ez az adag ráadásul elég kiadós, így tökéletes vasárnapi ebédnek is, a maradékból pedig (ha lesz) lehet hétfőre csomagolni.

csirkemell fincsi ebédek brokkoli tejszín répa póréhagyma fokhagyma

Hozzávalók:

1 kg csirkemell

3 gerezd fokhagyma

2 ek mustár

só, bors

1-2 dl tej

4 nagyobb répa

1 brokkoli

1 db póréhagyma

500 g tejszín

10 dkg reszelt sajt

csirkemell fincsi ebédek brokkoli tejszín répa póréhagyma fokhagyma

Elkészítés:

A csirkét mosd meg és vágj belőle nagyobb szeleteket.

Sózd, borsozd meg, majd tedd egy zárható tetejű tálba.

Add hozzá a mustárt és a zúzott fokhagymát, majd forgasd vele össze.

Önts rá egy kevés tejet, hogy finom puha legyen és tedd lefedve egy éjszakára vagy néhány órára hűtőbe.

A répákat és a póréhagymát karikázd fel, a brokkolit szedd rózsáira.

Sós vízben főzd puhára a répát és a brokkolit, majd szűrd le.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra, majd készítsd elő a hozzávalókat és egy serpenyőt, illetve egy nagyobb tepsit.

A hússzeletek mindkét oldalát pirítsd fehéredésig egy kevés olajon a serpenyőben, majd tedd át a tepsibe.

Ha mindegyik kész, egyengesd el rajtuk a zöldségeket, majd öntsd nyakon tejszínnel.

Lefedve süsd kb. 45 percet, majd reszeld rá a sajtot és süsd még kb. 20 percet, amíg szép piros lesz. 

Én most rizzsel tálaltam, de krumlipürével is nagyon finom.

Ha van kedvetek nézzetek körül a facebook oldalamon is!

0 Tovább

Rugelach Variációk: Sajtos és Kolbászos

3. Nagypapám (igen, nekem olyanom is van :D) névnapjára készítettem ezt a fincsi vendégvárót. Először sütöttem rugelach-ot, de az biztos, hogy nem utoljára. Mindenképp ki fogom próbálni többféle édes és sós töltelékkel is, mert nagyon egyszerűen elkészíthető, az élvezeti faktora mégis óriási. Épp emiatt érdekes, hogy kezdetben szegényebb házaknál sütötték, ahol krémsajt helyett írót vagy tejfölt használtak hozzá és állítólag cukros-diós-fahéjas keverékkel töltötték. A 20. században terjedt el igazán - hol máshol, mint az Egyesült Államokban? - és azóta népszerűsége töretlen. Próbáljátok ki Ti is!


rugelach kolbász sajt sajtkrém tejföl vendégvárók

Hozzávalók:

200 g vaj
200 g krémsajt
250 g liszt (+ egy kevés a nyújtáshoz)
1 kk só
1 tojás a lekenéshez
10 dkg sajt
1 db tömlős sajt 
10 dkg kolbász
2-3 ek tejföl vagy krémsajt

rugelach kolbász sajt sajtkrém tejföl vendégvárók

Elkészítés:

A puha vajat, a krémsajtot, a sót, és a lisztet dolgozd össze egy nagy tálban. 

Tedd hűtőbe egy kis időre, de az sem baj, ha egy egész éjszakát pihen.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

A sajtot reszeld le és keverd össze a tömlős sajtkrémmel. 

A kolbászt vágd apró kockákra és dolgozd össze a maradék 2-3 ek krémsajttal.

A tészta felét (vagy ha kisebb kiflicskéket szeretnél a harmadát) nyújtsd ki kör alakúra egy lisztezett deszkán.

Vágd kb. 12 cikkelyre, mintha pizzát szeletelnél.

Mindegyik cikkelyre tegyél kb. egy púpos kiskanálnyi sajtos tölteléket, majd tekerd fel őket és sorakoztasd a tepsire.

A másik adag tésztával is ugyanígy járj el, csak arra kolbászos tölteléket tegyél.

Kend meg őket felvert tojással, és ha van kedved szórj rájuk a kedvenc zöldfűszeredből, egy keveset, de akár tehetsz rájuk szezámmagot vagy reszelt sajtot is.

Süsd kb. 20 percig 180 fokon a kifliket. 

Ebből az adagból nekem kb. 3 tepsi lett!

Tipp: Töltelékként szinte bármit használhatunk. Ha édeset szeretnénk akkor szerintem működhet nutellával, csokikrémmel, kakóporral, lekvárokkal, aszalt gyümölcsökkel, magocskákkal, dióval, mogyoróval, mandulával és ezek variációjával. Ízesíthetjük fahéjjal, őrölt szegfűszeggel, kardamommal, vaníliával, rummal vagy akár egy kevés chilivel is.

Ha sósat szeretnénk jöhetnek a különböző sajtok, minden mennyiségben, minden ízesítésben, de el tudok képzelni hozzá olívabogyót, aszalt paradicsomot, feketeerdei sonkát, bacont, túrót, juhtúrót vagy akár egy ricottás-spenótos tölteléket is a közelgő húsvétra.  

Nyilván itt már csak a tészta emlékeztet az eredeti rugelach-ra, de inspirációnak mindenképpen szuper!

Ha van kedvetek nézzetek körül a facebook oldalamon is vagy gyertek instagramra.

0 Tovább

Tavaszváró Spenótos-Ricottás Lasagne

Tavaly nyáron épp a barátnőmre vártam az Örs Vezér téren, mikor megláttam egy nagyon aranyos, aprócska Nénit, aki mindenféle finom friss zöldséget árult a kis kosárkájából. Aki ismeri a helyet, tudja, hogy nem lehet úgy végigmenni az aluljáró környékén, hogy ne találja meg őt valaki a portékájával. Persze a Néni is kínálgatta minden járókelőnek - köztük nekem is - a zöldségeit, de hát nem ment túl jól a biznisz. Nagy lemondóan elindult hazafelé az utolsó csomag spenótjával, amikor megsajnáltam szegényt és inkább megvettem tőle. Persze fogalmam nem volt, hogy mit fogok a spenóttal kezdeni, de volt egy csomag ősrégi lasagne lap a spejzban és találtam egy "majdnemlejárós" ricottát a hűtőben, így elég hamar körvonalazódott, hogy mi készüljön belőle. Azóta pedig visszatérő kedvenc lett, annyira, hogy a hétvégén is ezt készítettem. Íme a recept: 

lasagne ricotta paradicsomszósz spenót sonka fincsi ebédek fokhagyma mozarella

Hozzávalók:

1 csomag lasagne lap (500g)
450 g spenót (Nálam most sajnos fagyasztott, de lassan-lassan lesz friss is.)
3 gerezd fokhagyma
250 g ricotta
100-200 g sonka (Elhagyható. Én is csak a húsimádó férjem miatt pakolom bele.)
házi fűszeres paradicsomszósz
1-2 mozarrella
néhány ek olívaolaj

lasagne ricotta paradicsomszósz spenót sonka fincsi ebédek fokhagyma mozarella

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra.

Készítsd elő a lasagne lapokat. Elvileg ugye nem kell megfőzni őket, de én sajnos már jártam úgy, hogy a sütőben nem puhult meg eléggé, ezért én pár percre beáztatom őket forralt vízbe.

A zúzott fokhagymát pirítsd meg egy kevés olajon, majd add hozzá a kockára vágott sonkát, majd a spenótot. Sózd, borsozd és főzd néhány percig, hogy összeérjenek az ízek. 

Ha már kicsit kihűlt, keverd hozzá a ricottát. 

Készítsd el a paradicsomszószt, majd jöhet a rétegezés.

Egy tepsibe locsolj egy kevés olívaolajat és rakd ki teljesen az első adag tésztával. Ezt követően jöhet a spenót, majd megint egy réteg tészta következik, aztán kend le paradicsomszósszal, majd újra jöhet a tészta és így tovább, míg el nem fogynak az alapanyagok. 

Felülre lehetőleg paradicsomszósz kerüljön, de persze ez opcionális.

A tetejét rakd ki mozzarellával, majd mehet is az egész a sütőbe. 

Lefedve süsd 200 fokon kb. fél órát, majd vedd le az alufóliát és így is süsd még kb. 15 percig.

Én salátával tálaltam. 

Tipp: Ha van otthon néhány nagyobb paradicsomod, vágd őket karikára és turbózd fel velük a paradicsomszószos rétegeket.

Ha több töltelékkel szereted, akkor duplázd a spenót mennyiségét! 

Remélem ízleni fog! :)

Ha van időtök, nézzetek be fb-ra is! 


 

2 Tovább

Oreo kekszes-Epres Pohárkrém

Nem tudok én sem csukott szemmel elmenni az Oreo kekszes őrület mellett, így hoztam Nektek egy szupergyors, szuperfincsi és szupermutatós pohárkrémet. 

eper oreo keksz habtejszín mascarpone pohárkrémek

Hozzávalók:

-100 g mascarpone

-200 g habtejszín

- 2-3 ek porcukor

- 150 g oreo keksz

- 100 g eper

Elkészítés:

Elsőként a tejszínt verd kemény habbá a cukorral, majd óvatosan forgasd bele a mascarponet. 

Tegyél félre néhány kekszet a díszítéshez, majd a többit törd kisebb darabokra. Az epret is aprítsd össze. 

Készítsd elő a poharakat, majd szórd a keksztöredékek felét az aljukra.

Erre kanalazz a mascarpone krémből, majd szórj a tetejére egy kevés epret.

Ismét jöhet a keksztörmelék, a mascarpone, végül a tetejét díszítsd a maradék oreoval és eperrel.

Tipp: Eper helyett szederrel, málnával, szamócával vagy akár ribizlivel is működhet. 

Ha van kedvetek látogassatok el a facebook oldalamra is!

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek