Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Meggyes tekercs

Az egyik legegyszerűbb desszert, ha fogjuk az éppen aktuális idénygyümölcsöt, kicsit extrázzuk pl. fahéjjal, vaníliás cukorral, dióval, aztán leveles tésztába vagy rétegezett réteslapokba tekerjük, lekenjük tojással, és már mehet is a sütőbe. Ha a gyümölcs megtisztítását, kimagozását bevállalják a lelkes kiskukták (pl. férj, gyerek, nagymama, nagypapa stb.), a süti összedobása még kevesebb időnkbe kerül, így akár egy hétköznap este is simán elkészíthető.

meggy rétes leveles tészta fahéj zsemlemorzsa tojás édességek

Hozzávalók:

1 csomag leveles tészta

30 dkg magozott meggy

néhány ek cukor ízlés szerint és a meggy édessége szerint

1 kk fahéj

4 ek zsemlemorzsa

1 db felvert tojás

meggy rétes leveles tészta fahéj zsemlemorzsa tojás édességek

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra.

A mosott, magozott meggyet szórd meg cukorral és fahéjjal. Jól forgasd össze.

A leveles tésztát vágd félbe, majd nyújtsd ki az egyiket kb. fél cm-es vastagságúra A/4-es rajzlap méretűre.

A közepére szórj 1 kanál zsemlemorzsát, majd kanalazd rá a lecsöpögtetett meggy felét is.

A tetejére is szórj még 1 kanál zsemlemorzsát. (Ez azért kell, hogy ne ázzon át a tészta.)

A rövidebbik oldalát hajtsd a töltelékre, majd a hosszabbik oldalánál tekerd fel.

Helyezd sütőpapíros tepsire, majd kend meg alaposan felvert tojással, lehetőleg az illesztéseknél is. 

Ismételd meg a másik darab leveles tésztával és a maradék meggyel, majd süsd a réteseket 200 fokon kb. 20 percig. 

Várd meg míg kicsit kihűl, akkor könnyebb szeletelni. 

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

6 Tovább

Zöldfűszeres, füstölt sajtos szendvicskrém

Az egyik német diszkontáruházban már többször vettem vödrös kiszerelésű krémsajtot. Általában ezt a terméket használom a sajttortákhoz és a rugelach-hoz is. A múltkor találtam ugyanitt kisebb kiszerelésű, de füstölt ízesítésű krémsajtot, ami rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Mondjuk pont annyi ideig, amíg megvettem és betettem a hűtőbe, majd 1-2 hét múlva rácsodálkoztam, hogy: "Jéééé, ilyen is van otthon?" Mivel eléggé közel volt a lejárati dátum, gyorsan ki kellett belőle találnom valamit. Hát ez lett belőle: 

kaliforniai paprika paprika snidling petrezselyem krémsajt tejföl Ráérős reggelik

Hozzávalók:

250 g füstölt sajtos krémsajt

100 g tejföl

1 nagy csokor snidling

1 nagy csokor petrezselyem

1 db piros kaliforniai paprika

1 kk só, frissen őrölt bors

kaliforniai paprika paprika snidling petrezselyem krémsajt tejföl Ráérős reggelik

Elkészítés:

A paprikát kockázd fel, a snidlinget és a petrezselymet aprítsd össze.

A sajtkrémet keverd össze a tejföllel, majd szórd bele a zöldfűszereket, és ízesítsd sóval, borssal.

Alaposan keverd össze, majd tálald friss péksüteménnyel és zöldségekkel.

ui.: Még a húsimádó férjemnek is bejött reggelire, úgyhogy tényleg érdemes kipróbálni. 

Ha van kedved, gyere facebook-ra és instagram-ra is. 

0 Tovább

Epres vaníliás piskóta tejszínhabbal

Ma egy kevésbé dekoratív, de annál finomabb desszertet hoztam Nektek! Puha piskóta, vanília puding, friss eper és lágy tejszínhab. Kell ennél több egy nyári édességhez? Szerintem nem, teli találat! Nem is írok róla többet, egyszerűen ki kell próbálni! :)

eper puding piskóta vanília citromfű vaníliás cukor habtejszín habfixáló porcukor édességek

Hozzávalók a piskótához:

3 tojás

3 ek cukor

3 púpos ek liszt

1 csipet só

fél csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

Hozzávalók a díszítéshez:

1 csomag vaníliás pudingpor

3 ek cukor

fél l tej

20 dkg eper

250 g habtejszín

3 ek porcukor

1 csomag habfixáló

eper puding piskóta vanília citromfű vaníliás cukor habtejszín habfixáló porcukor édességek

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 200 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy 20x30-as tepsit.

A tojásokat válaszd ketté, és a fehérjét verd habbá egy csipet sóval.

A sárgáját jó alaposan dolgozd össze a cukorral és a vaníliás cukorral, majd szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet.

Óvatosan forgasd bele a tojásfehérje habot, de vigyázz, nehogy összetörjön.

Egyengesd el a tésztát a tepsibe, majd süsd a piskótát aranybarnára. (kb. 10 perc)

Míg sül a tészta, a pudingport keverd ki 3 ek cukorral és a tejjel, majd készítsd el a csomagoláson látható utasítás szerint. Hagyd hűlni, de néha keverd át, nehogy megbőrösödjön.

Ha kész a piskóta, takard le és ezt is hagyd kihűlni.

Az epreket mosd meg, majd szeleteld fel.

A habtejszínt verd kemény habbá a porcukorral és a habfixálóval.

Ezt követően jöhet a süti összeállítása:

Óvatosan húzd le a sütőpapírt a tésztáról, majd helyezd vissza a tepsibe.

A pudingot oszlasd el a piskótán, majd rakd ki eperrel.

Végül díszítsd a habbal egy habzsák segítségével. 

eper puding piskóta vanília citromfű vaníliás cukor habtejszín habfixáló porcukor édességek

Tipp: Ha van kedved szórhatsz rá citromfű leveleket is.

Érdemes szeletelés előtt pár órára hűtőbe tenni, mert sokkal könnyebb dolgod lesz. :)

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Cukkini tócsni friss fűszernövényekkel és mentás tzatzikivel

Már közel 4 éve lakunk együtt, de minden tavasszal visszatérő harc, hogy a teraszra milyen (és főleg mennyi) virágot, zöldséget, gyümölcsöt ültessünk. Igeeen, nálunk nem csak muskátli van ám, hanem a Férj kb. tangazdaságot működtet. Pontosabban szeretne működtetni, mert azért én nem annyira élvezem, hogy a nyakamba lóg evés közbe a paradicsom, illetve a szárítót sem lehet teljes egészében kihasználni, mert nem fér el a sok növénytől. Idén - a bevett muskátlin és különböző virágokon kívül - terem borsó, eper, snidling, bazsalikom, citromfű, kék paradicsom, koktélparadicsom, petrezselyem, menta, chili paprika a 1,5x4 méteres erkélyen. Persze azt azért nem bánom, amikor a friss fűszernövényekért csak az erkélyig kell kimenni. :)  

tócsni cukkini krumpli petrezselyem snidling menta rohanós vacsorák

Hozzávalók a tócsnihoz:

2 közepes méretű cukkini

4 kisebb krumpli (a Férj miatt)

4 tojás

1 nagy csokor petrezselyem

1 csokor snidling

2 csapott ek só

kb 25 dkg liszt

sok őrölt bors

3 dl olaj a sütéshez

Hozzávalók a tzatzikihez:

1 db kígyóuborka

3 dl görög joghurt

1 kk só

őrölt bors

2-3 gerezd fokhagyma

fél citrom leve

egy kevés friss menta

tócsni cukkini krumpli petrezselyem snidling menta rohanós vacsorák

A tócsni elkészítése:

A krumplit hámozd meg, majd reszeld le a cukkinivel együtt.

Sózd be és hagyd állni kb. fél órát, hogy levet eresszen. 

Közbe vágd össze a petrezselymet és a snidlinget, a tojásokat pedig verd fel.

Nyomkodd ki a zöldség levét, majd add hozzá a fűszernövényeket, a tojást és őrölj rá borsot.

Adagold hozzá a lisztet és jó alaposan keverd össze.

Forró olajba adagolj 1-1 evőkanálnyi mennyiséget a tésztából és süsd néhány percig mindkét oldalát, hogy aranybarna legyen. 

tócsni cukkini krumpli petrezselyem snidling menta rohanós vacsorák

A tzatziki elkészítése:

Az uborkát reszeld le (ha már úgyis belejöttél a cukkinál és a krumplinál), majd sózd be.

Kb. 20 perc múlva nyomkodd ki az uborka levét, majd keverd hozzá a joghurtot, törd bele a fokhagymát és borsozd meg.

Ha van kedved még facsarhatsz hozzá egy kevés citromlevet vagy szórhatsz bele apróra vágott mentát. Mindkettő nagyon feldobja az ízét.

Tipp: Az első adag tészta kisütése után, érdemes megkóstolni a tócsnit, mert a mi ízlésünk szerint sótlan volt. Ilyenkor még könnyen utána lehet ízesíteni. 

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Mákos guba sajttorttácskák eperöntettel

A 29. Blogkostoló sorsolása alapján Teller Cake-től választhattam egy receptet.

Nem okozott gondot a válogatás, azonnal megakadt a szemem a ezen a süteményen.  Egyrészt pont volt még otthon egy kevés krémsajt, másrészt mákos gubát még sosem készítettem, így gondoltam, itt az ideje kipróbálni. Harmadrészt - és főként - ki tudna ellenálni a Budapest Cheesecake verseny győztes sajttortájának? :)

A sütiben természetesen nem csalódtam! Annyit változtattam csak a recepten, hogy szilva öntet helyett, eperrel készítettem, de ígérem, ősszel az eredeti változat szerint is kipróbálom! :) 

blogkóstoló cheesecake sajttorta krémsajt eper eperszósz fahéj mák mákosguba tejszín

Hozzávalók a sajttortához:

3 kifli

3,5 dl tej

1 ek vaníliás cukor

4 púpos ek mák

25 dkg krémsajt

1 tojás

8 dkg cukor

1,5 dl habtejszín

1 púpos teáskanál étkezési keményítő

Hozzávalók az eperszószhoz:

10 db nagyobb szem eper

1 ek cukor

1 mk fahéj

1 mk étkezési keményítőblogkóstoló cheesecake sajttorta krémsajt eper eperszósz fahéj mák mákosguba tejszín

Elkészítés:

Elsőként a tejet forrald fel a vaníliás cukorral.

A kifliket karikázd fel, majd öntsd rá a tejet. Szórd meg a mákkal.

Nyomkodd a mákos guba alapot kb 1 cm vastagon a szilikonos muffin formáidba.

A krémsajtot, a tejszínt, a tojást, a cukrot és az étkezési keményítőt jó alaposan keverd össze, majd adagold a guba alapra.

A formákat tedd egy nagy tepsibe és önts alájuk egy kevés vizet.

Süsd légkeveréses sütőben 170 fokon kb. 30 percig.

Az öntethez az epret mosd meg, majd vágd apró darabokra.

Forgasd össze a cukkorral, a fahéjjal és a keményítővel, majd lassú tűzön forrald össze.

Tálalásnál ezzel a szósszal kínáld a tortácskákat.


blogkóstoló cheesecake sajttorta krémsajt eper eperszósz fahéj mák mákosguba tejszín

Tipp: Ha kisültek a sütikék, érdemes még melegen körbe vágni a sajttortácskák szélet, mert így könnyebben kijönnek a formából és nem repednek meg.

A facebook oldalam eléréséhez kattints ide, vagy gyere instagramra

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek