Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kovászos uborka

Tavaly készítettem először kovászos uborkát, előtte mindig a Nagymamám vagy Anyukám látta el ezt a megtisztelő feladatot. Azt hittem, hogy ez nagy ördöngösség és minimum 20 év konyhai tapasztalat kell hozzá, de kiderült, hogy szó sincs erről. A tavalyi sikereken felbuzdulva, idén már az első nyári napsugarak megjelenésekor elkészítettem az első adagot, azóta pedig nincs megállás. Bátran készítsetek Ti is magatoknak a bolti verzió helyett! 

uborka kovászos uborka savanyúság fincsi ebédek

Hozzávalók egy 2,5 l-es üveghez:

kb. 15-20 közepes méretű kovászolni való uborka

3 gerezd fokhagyma 

1 csokor kapor (Én nem vagyok nagy kapor fan, úgyhogy én spórolok vele, de aki szereti, annak hajrá!)

1 ek só

langyos víz

1 kenyér csücske

uborka kovászos uborka savanyúság fincsi ebédek

Elkészítés:

Az uborkákat sikáld meg, majd vágd le a végeiket. Irdald be hosszában 3-4 helyen.

A fokhagymát pucold meg és készítsd elő a kaprot is. 

Az üvegbe állítsd be - jó szorosan - az uborkákat, majd oszd el benne a fokhagymát és a kaprot is.

Szórd rá a sót, végül öntsd fel langyos vízzel.

Mehet rá a kenyér is, majd tedd ki a napra. Melegtől/napsütéstől függően kb. 3 nap alatt megérik.

Tipp: Én egy tálcára/tányérra szoktam állítani az üveget, hogy ha esetleg kifolyna belőle a lé, ne az asztalra menjen, hanem a tálcára. Egy kis tálkát pedig a kenyér tetejére szoktam helyezni.

Ha éjszaka nagyon hideg lenne, érdemes behozni a lakásba.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Barackos-ribizlis pite

És még mindig van egy tonna ribizli, egyszerűen nem tud elfogyni. :) Mivel már ötletem sincs, hogy mire használhatnám, lett belőle egy egyszerűen elkészíthető, omlós pite egy kis sárgabarackkal. Nah, nem is húzom az időt, jöjjön a recept! :D

ribizli pite édességek sárgabarack barack joghurt

Hozzávalók:

1 nagy doboz joghurt

4 tojás

1 dl olaj

12 ek cukor

16 púpos ek liszt

1 csomag sütőpor

1 mk só

1 marék ribizli

10-15 szem sárgabarack

ribizli pite édességek sárgabarack barack joghurt

Elkészítés:

A gyümölcsöket mosd meg, a ribizlit szemezd le, a barackokat magozd ki és szeleteld fel.

Ezt követően a sütőt melegítsd elő 190 fokra és bélelj ki sütőpapírral egy tepsit.

A tojásokat keverd ki jó alaposan a cukorral, öntsd hozzá a joghurtot, majd az olajat is. Sózd meg egy picit, hogy jobban érvényesüljenek az ízek.

A lisztet keverd össze a sütőporral, majd dolgozd bele a tésztába.

A ribizlit is szórd bele a tésztába, majd mehet az egész a tepsibe.

Végül a cikkelyekre vágott barackkal rakd ki a süti tetejét, aztán mehet is a sütőbe.

Süsd kb. 30 percig.

ribizli pite édességek sárgabarack barack joghurt

További, ribizlivel készült recepteket itt találsz!

Ha van kedvetek nézzetek be fb-ra és instagram-ra is. 

1 Tovább

Egy nyár, egy történet, egy recept: Velence&Gyümölcsös túrótorta

A VKF! (Vigyázz! Kész! Főzz!) játék 79. fordulójának témája "Egy nyár, egy történet, egy recept"! Hozom én is a legszebb emlékemet és egy szuper sütés nélküli, gyorsan összedobható túrótorta receptjét:

velence nyaralás grillezés szalonnasütés bográcsozás torta babapiskóta habtejszín túró gyümölcs barack ribizli sárgabarack őszibarack édességek málna

Ha visszaemlékeztek az elmúlt évekre, a július 2. és 3. hete mindig iszonyatosan forró volt, mondhatni igazi strandidő, teli találat az ilyenkor nyaralóknak. Naivan azt gondoltam, hogy ennek a szuper sorozatnak sosem lesz vége, így idén is a július 16-17-i hétvégére szerveztem az éves Velence parti party-t. De miről is van itt szó?

Minden évben - 15 éves korunk óta - lejövünk páran a baráti körből a nyaralónkba a Nagyszüleim és a szomszédok „nagy örömére”! :) Kezdetben természetesen csak csajok voltunk és akár egy hetet is lent töltöttünk ilyenkor. Mivel még senkinek nem volt jogsija, autója meg főleg nem, ezért biciklivel közlekedtünk. A nyaraló ugyan csak 6 km-re van a strandtól, de sajna a hegy tetején, így azért elég szivatós volt 1-1 egész napos strandolás után feltekerni. Öröm az ürömben, hogy az alakunk miatt nem kellett aggódni, mert hiába zabáltunk (erre nem tudok írni sajna szalonképesebb szót), akkor sem híztunk egy dekát sem. Sosem felejtem el, hogy minden nap hazafelé beugrottunk a „Kenyérgyári kisközértbe” és megvettük a friss, forró ropogós héjú kenyeret. Jöhetett mellé a szalonna, a virsli, a hagyma. Nagy nehezen tábortüzet raktunk esténként (valószínűleg bármelyik kabaréba megállta volna a helyét a bénázásunk) és csaptunk egy jó kis „parasztos” szalonnasütést. A kertben persze szedtünk hozzá friss, érett, piros paradicsomot és házi, lédús uborkát. Imádtam ezeket a nyarakat.

velence nyaralás grillezés szalonnasütés bográcsozás torta babapiskóta habtejszín túró gyümölcs barack ribizli sárgabarack őszibarack édességek málna

Pár évvel később, a jogsik, kocsik, pasik megjelenésével már változott a helyzet és egyszerűbb lett minden. Persze a bő 1 hetes nyaralások is lecsökkentek 1-1 hétvégére, mert egyre nehezebb volt összehozni, és nyilván a társaság összetétele is változott valamennyire. Ilyenkor a szakácsok szerepét átvették a fiúk, mi meg foglalkozhattunk azzal, hogy a napközben a frizuránkba ivódott 5 tonnányi velencei iszapot kimossuk a hajunkból. XD

Volt, hogy túlbonyolítottuk és valamilyen bogrács kaját akartunk készíteni, például csirkepörköltet tésztával, paprikás krumplit, de általában maradtunk a jó öreg grillezésnél és már előre bepácolt husikat sütöttünk a rácson vagy hamburgert készítettünk. Valahogy ilyenkor sosem a kezünk járt és hiába értünk fel már 7 körül a strandról, éjfél előtt sosem lett kaja. Kifejlesztettük később a legegyszerűbb és leggyorsabb vacsit, ami hot-dog és görög sali kombóból állt. Persze a dinnye (olykor egy kis itallal felturbózva) és a fagyitorta sem maradhatott el soha.

Idén - e miatt a "gyönyörű" idő miatt - kicsit necces volt megtartani a bulájt, de a vízszintesen szakadó 6000 mm-nyi eső sem szegte kedvünket és csaptunk egy jó kis garázs partit. Ugyan a szokásos strandos, grillezős rituálé elmaradt, de barátnőmet idén is itt köszöntöttük némi itókával és egy fincsi tortával:

velence nyaralás grillezés szalonnasütés bográcsozás torta babapiskóta habtejszín túró gyümölcs barack ribizli sárgabarack őszibarack édességek málna

Hozzávalók:

2 csomag babapiskóta (2x200 g) Igazából másfél csomag is elég, de néha szeretnek eltörni ezek a fránya babapiskóták, így jobb a békesség! :)

2 kis doboz habtejszín (2x200 g)

1 nagy csomag túró (450 g)

1 csomag zselatinfix

3 púpos ek porcukor

sok-sok gyümölcs, lehetőleg többféle (Nálam ribizli, málna, meggy, sárgabarack, őszibarack, amiket természetesen mind szakadó esőben és mínusz ezer fokban szedtem a kertben.)

velence nyaralás grillezés szalonnasütés bográcsozás torta babapiskóta habtejszín túró gyümölcs barack ribizli sárgabarack őszibarack édességek málna

Elkészítés:

A túrót törd át és keverd bele a porcukrot, illetve a zselatinfixet.

A habtejszínt verd kemény habbá, majd forgasd óvatosan a túrós krémhez.

A gyümölcsöket mosd meg és ízlés szerinti mennyiséget keverj a krémhez. (Nálam ez egy marék ribizli volt és 6 szem kis darabokra vágott sárgabarack.)

Készítsd elő a kapcsos tortaformádat és a babapiskótákat.

Vágd a babapiskóták egyik végét egyenesre, majd állítsd őket a tortaformád szélére. Az alját rakd ki a pici levágott darabokkal.

Simítsd a túrókrémet a babapiskótával kirakott tortaformába, majd tedd néhány órára hűtőbe. (Akár egy egész éjszakára.)

Felszolgálás előtt díszítsd a fincsi gyümölcsökkel a tortát.

Tipp: Én azért csak az utolsó pillanatban pakoltam a gyümölcsöket a tortára, mert féltem, hogy pl. a barack megbarnul. Ha előre kell elkészítened, akkor használj olyan gyümiket, amiknek nem lesz bajuk (pl. eper, ribizli, málna, cseresznye, meggy, szőlő) vagy öntsd le tortazselével.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.
 

0 Tovább

Pizzás krumpli

Rossz időben Gy.-vel hajlamosak vagyunk arra, hogy lustaságból még csak az ebédlőasztalig sem mászunk el vacsorázni, hanem egyszerűen az ágyban eszünk. Ilyenkor a tálcás óvintézkedés ellenére is tuti találunk kósza morzsákat, amik később nagyon tudnak ám szúrni! :) Ilyenkor csak bámuljuk a TV-t, miközben eszünk és semmi romantika nincs benne. Mindig megbeszéljük, hogy ez nem jó taktika, és a jövőbeni gyerekeinknek nem mutathatunk ilyen rossz példát. :D Nyáron persze más a helyzet, mert ebben a gyönyörű időben kihasználjuk a teraszunkat és szinte minden este kint vacsizunk. TV nélkül teljesen más, ráadásul - szerintem - már ez is elég ahhoz, hogy kicsit kilendítsen minket a szürke hézköznapokból. A főzésnek is sokkal nagyobb kedvvel állok ilyenkor neki, hiszen tudom, hogy jó kis estének nézünk elébe. Ez a recept is egy teraszos vacsihoz készült!

krumpli burgonya paradicsom szalámi zöldfűszer bazsalikom snidling fokhagyma paradicsomkonzerv rohanós vacsorák

Hozzávalók:

6-8 közepes méretű újkrumpli (nálam szám szerint 7, de a 6-8 olyan menőn hangzik XD)

400 g hámozott paradicsomkonzerv (vagy friss paradicsom)

100 g paprikás szalámi

3 gerezd fokhagyma

1 csokor snidling

1 marék bazsalikom

1+1 kk só, sok frissen őrölt bors

olaj

reszelt sajt (nálam most scamorza)

krumpli burgonya paradicsom szalámi zöldfűszer bazsalikom snidling fokhagyma paradicsomkonzerv rohanós vacsorák

Elkészítés:

A krumplit jó alaposan sikáld meg, majd tedd fel sós vízbe főni.

A szalámit vágd apró kockákra, a fokhagymát pucold meg, a snidlinget és a bazsalikomot apríts össze.

Löttyints egy kevés olajat egy serpenyőbe, majd törd bele a fokhagymát és futtasd meg kicsit az olajon.

Dobd rá a szalámit, majd öntsd hozzá a paradicsomot.

Ízesítsd sóval, borssal és a felaprított fűszernövényekkel.

A sütőt melegítsd elő 200 fokra.

A megfőtt krumplikat szűrd le, vágd félbe.

Locsolj egy kevés olajat egy tepsibe és sorakoztasd bele a krumplikat.

Vágd be kicsit mindegyik közepét és kanalazz bele a paradicsomos szószból. Szórd meg reszelt sajttal, majd süsd 15 percet. A végén adhatsz neki 4 perc légkeverést, hogy szépen megpiruljon minden.

Tálalásnál szórd meg friss zöldfűszerekkel és kanalazz hozzá egy kevés görög joghurtot. 

Ha tetszett a bejegyzés, kérlek like-old a facebook oldalunkat és kövess minket instagramon

0 Tovább

Meggylekvár

Tisztába vagyok azzal, hogy a lekvárfőzés elég nagymamás hobbi, de esküszöm, hogy ezekkel a mai dzsemfix csodákkal egyáltalán nem nagy cucc eltenni télire néhány üveggel. Ha szereti a család a lekvárt és esetleg van is a kertben gyümölcsötök, vagy olcsón hozzá tudtok jutni, akkor egy próbát szerintem megér mindenképp, mert a fincsi házit össze sem lehet hasonlítani a bolti verzióval. Persze ha van gondoskodó Nagymama, aki ellátja az egész családot, akkor nem szóltam! :) 

dzsemfix lekvár befőzés lekvárfőzés meggy cukor

Hozzávalók:

3 kg magozott meggy

40 dkg cukor

2 csomag 3:1 dzsemfix

Elkészítés:

A kimagozott, megmosott meggyet jó alaposan keverd össze a cukorral. Én letakarva hagytam néhány órát állni, hogy kicsit levet eresszen és a cukor átjárja a savanykás gyümölcsöt.

Ezt követően botmixerrel pürésítsd a kívánt állagra.

Szórd bele a dzsemfixet, majd kezdd el melegíteni.

Folyamatos kevergetés mellett forrald fel a lekvárt, majd főzd még 5 percig. 

Ha sok lenne a hab, szedd le. 

Adagold tiszta, steril üvegekbe a lekvárt, illetve helyezd száraz dunsztba a ribizlis-sárgabarack lekvárnál leírt módon.

dzsemfix lekvár befőzés lekvárfőzés meggy cukor

Ekkora mennyiségből nekem 2 db 7 dl-es és 5 db 2,5 dl-es befőttes üvegnyi lekvárom lett. 

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

3 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek