A málna nem egyszer bizonyított már étcsokival, így arra gondoltam, hogy ha ez a kombó ennyire jó, akkor működnie kell fehércsokoládéval is. Persze minél hamarabb ki kellett próbálnom, így sajnos nem tudtam megvárni, hogy friss, a kertből szedett málnát használjak, de egye-fene, most az egyszer beértem mirelittel is. Azért én már nagyon várom a nyarat, hogy végre friss gyümölcsökhöz, cseresznyéhez, meggyhez, eperhez, málnához (és a sort folytathatnám a végtelenségig) jussak. És Ti? 

Gyors muffinok málna mascarpone fehércsoki

Hozzávalók a muffinhoz:

- 30 dkg liszt

- 15 dkg cukor

- 10 dkg puha vaj

- 3 db tojás

- fél csomag sütőpor

- 1 dl tej

- 15 dkg málna

- 10 dkg fehércsoki

Hozzávalók a krémhez:

- 10 dkg fehércsoki

- 25 dkg mascarpone

- 2-3 ek málnaszörp (elhagyható)

- cukorka a díszítéshez

Gyors muffinok málna mascarpone fehércsoki

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és vedd elő a muffin formádat. 

A cukrot keverd ki egyenként a tojásokkal, majd add hozzá a szobahőmérsékletű vajat.

A lisztet keverd össze a sütőporral, majd szitáld a tojásos-cukros masszához. Közben öntsd hozzá a tejet.

A fehércsokit vágd apró kockákra és a málnával együtt forgasd a tésztába.

A tésztát adagold a formába, de elég csak 3/4ig tölteni őket, mert megnőnek. 

Süsd kb. 20 percet.

Közben olvaszd fel vízgőz felett a másik tábla fehércsokit, majd keverd össze a mascarpone krémmel. Ha szeretnéd, ízesítsd egy kevés málnaszörppel. 

Töltsd csillagcsövű habzsákba a krémet és díszítsd ki a sütiket.

Végül szórj egy kevés dekorcukrot is a muffinokra.

Gyertek facebookra is!