Nagy gyümölcs mániás vagyok, annyira, hogy ha 1-2 napig nem eszem esetleg semmit, érzem a szervezetemen, hogy valami nem oké. Nyáron persze könnyű dolgom van, alapból is ugye olcsóbb minden, nagyobb a választék, ráadásul Velencén tavasztól késő őszig teremnek felváltva a finomságok. Télire is bőven marad alma, a fagyasztóba is bekerülnek a gyümölcsök, illetve a kamra polcot is feltöltöm befőttekkel. Azért persze ezeket nem lehet egy lapon említeni a friss gyümölcsökkel, így marad az alma-narancs-banán szentháromság. :) Most megpróbáltam kicsit újítani és bedobtam egy ananászt is a bevásárló kosarunkba. Nézzétek meg mi készült belőle!

tojás vanília habtejszín joghurt kókusz ananász édességek piskóta piskótatekercs kókuszreszelék liszt cukor vaníliás cukor

Hozzávalók a piskótához:

3 tojás

3 ek cukor

3 púpos ek liszt

1 kk vanília aroma

fél csomag sütőpor

1 csipet só

Hozzávalók a krémhez:

1,5 dl habtejszín

1 csomag vaníliás cukor

1 kk vanília aroma

100 g natúr joghurt

40 g kókuszreszelék

kb. fél ananász/ananász konzerv

tojás vanília habtejszín joghurt kókusz ananász édességek piskóta piskótatekercs kókuszreszelék liszt cukor vaníliás cukor

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy 20x30-as sütőpapírral kibélelt tepsit.

A piskótához a tojásokat válaszd ketté.

A fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval.

A sárgáját fehéredésig dolgozd össze a cukorral.

Szitáld bele a sütőporos lisztet és öntsd hozzá a vanília aromát.

Keverd össze, majd óvatosan forgasd bele a felvert tojásfehérjét.

Egyengesd el a masszát a tepsibe és süsd 10-12 percet.

Ha megsült, még melegen csavard bele egy konyharuhába.

tojás vanília habtejszín joghurt kókusz ananász édességek piskóta piskótatekercs kókuszreszelék liszt cukor vaníliás cukor

A töltelékhez a tejszínt a vaníliás cukorral verd kemény habbá. Forgasd bele a kókuszt, a joghurtot és a vanília aromát is.

Az ananászt vágd apróra, de tegyél félre néhány nagyobb darabot a díszítéshez.

A piskóta tekercset csavard ki a konyharuhából, majd húzd le róla a sütőpapírt. Kend meg a krém felével és szórd meg az apróra vágott ananásszal.

Csavard fel jó szorosan, majd a tetejét és az oldalát is kend be a maradék habos krémmel.

Végül díszítsd a megmaradt ananásszal a tetejét.

Tipp: Tálalás előtt picit hűtsd be, hogy könyebb legyen szeletelni.

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is.