A legegyszerűbb és egyben legfinomabb nyári édesség, amit mi az eperszezon idején szinte hetente elkészítünk. Szinte lehetetlen abbahagyni, annyira nagy kedvenc lett. A legjobb benne az, hogy Gy. a fagyimester, én csak a kész finomság tesztelését vállalom. :) Még évekkel ezelőtt készítette el egyébként először, egy kevés maradék fagyasztott eperből. Az apropóra már nem emlékszem, de nagyon nagyon jó ötlet volt tőle. :) 

eper tejszín cukor citrom fagyi fagylalt jégkrém édességek

Hozzávalók: 

40 dkg eper

2 dl zsíros tejszín

2 ek cukor (több-kevesebb ízlés és az eper édessége szerint)

fél citrom leve

eper tejszín cukor citrom fagyi fagylalt jégkrém édességek

Elkészítés:

Az epret csumázd le, mosd meg és vágd nagyobb darabokra.

Egyszerűen turmixold össze a tejszínnel, a cukorral és a citrom levével.

Öntsd egy dobozba vagy esetleg adagold jégkrém formákba az epres finomságot és tedd be az egészet fagyasztóba. Ha dobozba tetted keverd át egyszer-kétszer. Persze, ha van fagylaltgéped, úgy mégjobb, akkor használd azt. 

Tipp: Fogyasztás előtt érdemes kb. 10 perccel hamarabb kivenni, mert így könnyebb kiadagolni.

Tálald friss eperrel és tejszínhabbal. :) 

eper tejszín cukor citrom fagyi fagylalt jégkrém édességek

Ha tetszett a bejegyzés gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.