Általában pillanatok alatt felfalunk minden gyümölcsöt, de valahogy az eperrel mindig "spórolunk". Megvesszük, aztán 1-2 nap múlva azt vesszük észre, hogy még hozzá sem nyúltunk és már el is kezdett romlani. Na, az ilyen esetekben jön jól egy gyors, 10 perc alatt bekeverhető sütitészta, amit most kakaóporral, csokival és természetesen eperrel turbóztam. Szuper fincsi lett, ráadásul a gyümölcs sem ment kárba. :)

eper pite csokoládé csoki kefír kakaópor

Hozzávalók:

18 dkg cukor

3 tojás

30 dkg kefír

30 dkg liszt

3 ek cukrozatlan kakaópor

1 csomag sütőpor

10 dkg csokoládé

25 dkg eper

eper pite csokoládé csoki kefír kakaópor

Elkészítés:

Az epret mosd meg, szeleteld fel.

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készíts elő egy kb. 20x30-as sütőpapírral kibélelt tepsit.

A cukrot keverd ki a tojásokkal, majd add hozzá a kefírt is.

A lisztet, a kakaóport és a sütőport dolgozd össze, majd szitáld a cukros masszához.

Az étcsokit vágd apró kockákra és ezt is add a tésztához.

Önts a tepsibe, majd rakd ki a tetejét a felszeletelt eperrel.

Süsd kb. 30 percig. (Tűpróbával ellenőrizheted, hogy átsült-e a tészta.)

eper pite csokoládé csoki kefír kakaópor

Tipp: Langyosan a legfinomabb, mert a kicsit még olvadt csokitól puha és ragacsos lesz. :)

Gyertek facebookra és instagramra! :)