Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szedres joghurt bomba

Néhány éve Gy. Anyukájának a sütője sajnálatos módon feladta a harcot. Egy jó darabig nem is vásároltak helyette másikat, ami azért volt szuper, mert Anyósom egyre jobb és jobb sütés nélküli desszertekkel nyűgözte le a családot. A következő finomságot is ebben az időszakban kóstoltam Náluk, és azóta ácsingózom a recept után. Nemrégiben elkértem és neki is álltam a recept "tanulmányozásának". Azt gondoltam, hogy sokkal macerásabb és bonyibb lesz, de higyjétek el, hogy bébikönnyű, kezdőknek is ajánlom.

A szeder szezonra tekintettel én most jó sok szederrel készítettem, de persze más gyümölcsökkel is kiváló.

joghurt habtejszín cukor vaníliás cukor zselatin szeder édességek

Hozzávalók:

3 kis doboz joghurt

25 g étkezési zselatin

1 csomag vaníliás cukor

6 csapott ek cukor

3 dl habtejszín

30 dkg szeder

joghurt habtejszín cukor vaníliás cukor zselatin szeder édességek

Elkészítés:

A joghurtot, a cukrot, a vaníliás cukrot és a zselatint tedd egy kisebb lábosba.

Jó alaposan keverd össze, majd kezd el melegíteni. 

Ha elég meleg, de még nem forr, vedd le a tűzről és tedd félre, hogy kihűlhessen.

Közben mosd meg a szedret, majd verd fel a habtejszínt.

Készíts elő egy formát, amiben szeretnéd, hogy megdermedjen a joghurtos finomság. Én egy hosszúkás szilikon formát használtam, amiből nagyon könnyen kijött a desszert.

A kihűlt, kissé már kocsonyásodó joghurtos krémhez öntsd hozzá a szedret, majd óvatosan forgasd bele a felvert habot is.

Végül öntsd az egészet az előkészített tálba, majd letakarva mehet is a hűtőbe egy egész éjszakára.

Késsel óvatosan vágd körbe a forma szélénél, majd szépen lassan borítsd ki egy tálra.

joghurt habtejszín cukor vaníliás cukor zselatin szeder édességek

Tipp: Ha nincs szilikon formád, öblíts ki egy műanyag tálat hideg vízzel, majd ebbe tedd a masszát. Ha megdermedt, engedj a formára forró vizet, majd óvatosan ütögesd ki a formából.

Apró bogyós gyümölcsökkel a legfinomabb: Próbáld ki málnával ribizlivel, áfonyával is.

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Őszibarackos rácsos pite

Nézem a különböző süti sütős műsorokat a tv-be és ott is, illetve a valóságban is azt tapasztaltam eddig, hogy elég nehéz olyan pitét, rétest sütni, aminek nem ázik el alul a tésztája. Szerencsére mostanra már nekem is sikerült kikísérleteznem a tuti receptet és azt a sütési hőfokot, ami garantálja, hogy jól sikerüljön a süti és a töltelék bármilyen levecses is, ne áztassa át. A technika tehát már megvan, a következő projekt, hogy szép is legyen a rácsozás, ne ilyen össze-vissza csálé. Mentségemre szóljon, hogy este 10 körül készítettem és már nem is volt túl sok türelmem a díszítéshez. Nah, de majd legközelebb! :)

pite édességek őszibarack barack vaníliás cukor mentaHozzávalók 6 mini pitéhez (vagy 1 nagyhoz):

20 dkg hideg vaj

30 dkg liszt

1 csapott ek cukor

1 csipet só

0,5-1 dl víz

6 szem közepes őszibarack

2 csomag vaníliás cukor

6 csapott ek zabpehely

pite édességek őszibarack barack vaníliás cukor menta

Elkészítés:

Elsőként gyúrd össze a tésztát. Ehhez a lisztet keverd össze a cukorral és a sóval. Vágd apró kockákra a vajat, majd morzsold össze a liszttel. 

Adagold hozzá a vizet, majd gyúrd addik, míg egynemű tésztát nem kapsz.

Vigyázz, mert ha túl sok vizet adsz hozzá, ragadós lesz a tészta, ha túl keveset, akkor pedig nem áll majd teljesen össze.

Ha kész, csomagold folpackba és tedd be a hűtőbe minimum egy órára, vagy akár egy egész éjszakára.

A megmosott barackokat hámozd meg, vágd apróbb darabokra és keverd össze a vaníliás cukorral.

pite édességek őszibarack barack vaníliás cukor menta

A tésztát oszd el 2/3-ad 1/3-ad arányba. A nagyobb részéből nyújts ki 6 akkora körlapot, hogy ha beleegyengeted a tésztát a pite sütőidbe kicsit túllogjanak a szélein.

Szórj mindegyik formába 1-1 ek zabpelyhet.

Nyújtsd ki a másik adag tésztát is, majd vágd kb. 1 cm széles csíkokra.

Oszd el a barackos tölteléket a formákba, majd szépen fűzd össze a tésztacsíkokat a piték tetején. Az alsó és felső tésztaréteg széleit óvatosan nyomkodd össze, a felesleget vágd le.

Süsd 200 fokon 20 percet, majd mérsékeld a hőfokot 170 fokra és süsd további 30 percig.

Tálalás előtt hagyd kihűlni, hogy könnyen ki tudd venni a formából és egyszerűbben tudd szeletelni.

pite édességek őszibarack barack vaníliás cukor menta

Tipp: Ha nincs pici sütőformád, nyugodtan használj egy nagyot. Ebben az esetben a tésztát válaszd ketté, majd az egyiket nyújtsd kör alakúra. Egyengesd el a formába, majd jöhet rá a zabpehely és töltelék. A maradék tésztából készítsd el a rácsozást.

Díszítsd egy kevés menta levéllel és tálalhatsz mellé egy gombóc vanília fagyit is.

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Bögrés barackos-áfonyás muffin

A következő receptet azért szeretem nagyon, mert nem kell hozzá méricskélni, elég egy 1,5 dl-es csésze vagy egy kicsi joghurtos doboz. Tudjuk, hogy alapból is egyszerű a muffinokat elkészíteni, de így, hogy mérleg sem kell hozzá, még könnyebb dolgunk van. Nagyon feldobja a friss, puha őszibarack és a ropogós, savanykás áfonya. Az ízvilág pedig igazi nyári! :) Süssétek meg, míg ilyen szuper az idő!

barack áfonya gyors muffinok joghurt olaj vaníliás cukor

Hozzávalók 12 darabhoz: 1 csésze=1,5 dl

1 csésze natúr joghurt (1 kis doboz)

3/4 csésze cukor

3/4 csésze olaj

2 tojás

1 csomag vaníliás cukor

2 csésze liszt

1/2 csomag sütőpor

2 csésze őszibarack

1 csésze áfonya

barack áfonya gyors muffinok joghurt olaj vaníliás cukor

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin sütődet és a muffin papírokat.

A cukrot jó alaposan keverd ki a tojással, majd add hozzá a joghurtot és az olajat is.

A lisztet és sütőport szintén keverd össze, majd szitáld a joghurtos keverékhez.

A barackot kockázd fel, majd dolgozd bele a tésztába az áfonya felével együtt.

Adagold muffin papírokba, majd a szórd a sütik tetejére a maradék áfonyát.

Süsd kb. 20 percig.

barack áfonya gyors muffinok joghurt olaj vaníliás cukor

Tipp: A hozzávalók kiméréséhez én 2 db kicsi joghurtos dobozt használok. Az egyikbe kimérem a száraz hozzávalókat (liszt, cukor) és a gyümölcsöket, majd el is mosogatom, és elteszem a következő alkalomra.

Belekeverem a tésztába a joghurtot és ennek a dobozába mérem ki az olajat is. Ez a "mérce" mehet is a kukába, így nem kell az olajos joghurtos dobozt mosogatni.   

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon!

0 Tovább

Joghurtkrémes őszibarackos piskóta

Gy. nagy piskóta fan, így ha megkérdezem, hogy mit süssek, mindig azt válaszolja, hogy PISKÓTÁT! Sosem értettem, hogy mért van annyira érte oda, mert nekem erről a süteményről valahogy mindig a fullasztó, fűrészpor ízű, natúr tészta jutott az eszembe. E miatt nem is nagyon sütöttem neki (tudom, rosszasszony vagyok), de aztán rájöttem (Mama és Gy. Anyukája segítségével), hogy egyrészt nem egy nagy ördőngősség könnyű, levegős piskótát sütni, másrészt krémekkel, gyümölcsökkel és egyéb finomságokkal nagyon fel lehet dobni.

Az már más kérdés, hogy ő kifejezetten a száraz, fullasztó változatért van oda, azt mondja, hogy kávéhoz az a jó...brrrr...najó, egyszer direkt elrontom, hogy meglegyen az öröm! :)

őszibarack joghurt habtejszín porcukor piskóta vanília vaníliás cukor citrom édességek

Hozzávalók a piskótához:

5 tojás

5 ek cukor

1 csomag vaníliás cukor

5 púpos ek liszt

1 csomag sütőpor vagy 1 tk szódabikarbóna

1 csipet só

Hozzávalók a krémhez:

200 g habtejszín

350 g joghurt

4 ek porcukor

1/2 citrom leve és lereszelt héja

1 csomag zselatinfix

4 őszibarack

őszibarack joghurt habtejszín porcukor piskóta vanília vaníliás cukor citrom édességek

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd készíts elő egy 20*30-as tepsit. Béleld ki sütőpapírral.

A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd kemény habbá egy csipet sóval.

A sárgájába dolgozd bele nagyon alaposan (tényleg nagyon alaposan) a cukrot és a vaníliás cukrot. 

A lisztet keverd össze a sütőporral, majd szitáld az egészet a tojásos-cukros keverékhez. (A szitálást nem érdemes elbliccelni!)

Végül forgasd a felvert tojásfehérjét óvatosan a tésztába.

Öntsd a masszát a tepsibe, majd süsd, míg aranybarna nem lesz a tészta. (Kb. 20 perc.)

Míg sül a piskóta, a habtejszínt verd kemény habbá.

A joghurtot keverd össze a zselatinfixel és a porcukorral, majd forgasd bele a habot is.

A barackokat mosd meg és vágd vékony cikkelyekre.

Ha megsült a tészta, meleg helyen, letakarva hagyd kihűlni, majd húzd le az aljáról a sütőpapírt és egy éles késsel, vágd hosszában 3 részre.

Az első lapot kend meg a joghurtos krém 1/3-val, majd fektesd rá a barack szeletek 1/3-át.

Óvatosan helyezd a krémes-barackos rétegre a 2. lapot, majd ezt is kend meg a joghurtos szósszal és szórj rá barackot.

Végül jöhet az utolsó lap, amire szintén adagolj egy kevés krémet és a rendezgesd el a tetején a maradék őszibarackot.

őszibarack joghurt habtejszín porcukor piskóta vanília vaníliás cukor citrom édességek

Tipp: A tészta hozzávalóinak alapos kikeverése, a tojásfehérje felverése, a liszt átszitálása azért fontos, mert így kerül a levegő a tésztába, és ez által lesz könnyű! Mindenképp érdemes odafigyelni.

Próbáld meg a sütőt nem nyitogatni miközben sül a piskótád, mert összeesik szegény.

Ha nem szeretnéd három felé vágni a piskótát, vágd nyugodtan csak ketté. Úgy is nagyon fincsi lesz.

Barack mellett más gyümölccsel is jól működik. Próbáld ki eperrel, málnával, áfonyával vagy akár cseresznyével is!

A képeken a piskóta-krém-őszibarack rétegek kicsit szét vannak csúszva, mert szeletelés és fotózás előtt nem volt időm hűtőbe tenni. Ha néhány órát pihenteted, mielőtt felvágnád, könnyebb dolgod lesz és sokkal szebbek lesznek a szeleteid az enyimeknél! :)

Ha tetszett a bejegyzés, gyere facebook-ra és instagram-ra is, így nem maradsz le az újabb posztokról.

0 Tovább

Duplacsokis-Ribizlis Jégvarázs Muffinok Kis Hercegnőknek

Unokatesóim nagy sütirajongók. Minden születésnapon, névnapon (vagy csak úgy) várják a tőlem a finomságokat. Leginkább a muffinokért vannak oda, gondolom főként a személyre szabott, extra díszítések miatt. A nemrégiben tartott kettős szülinap előtt is leadták a rendelést: egy nagyon csokis, hercegnős süteményt szerettek volna. Az instrukcióak alapján persze könnyű volt kitalálni, hogy mit is készítsek, de a kivitelezés már nem volt olyan egyszerű. Pont úgy jött ki a lépés, hogy sütit nem a saját konyhámban, hanem a nyaralóban kellett elkészítenem. Ugyan a fél házat magammal vittem (lévén muffinsütő minek egy nyaralóba), a tojás mégis otthon maradt és sütőporért is az utolsó pillanatban kellett elszaladnunk, mert a legfrissebb is 2008-ban lejárt. :D Mindezek ellenére megérte, mert a kis szülinaposok nagyon örültek!

ribizli gyors muffinok csoki csokoládé puding tej kakaópor vaníliás cukor tojás olaj

Hozzávalók a muffinhoz:

2 tojás

2,5 dl tej

1,25 dl olaj

20 dkg cukor

1 csomag vaníliás cukor

30 dkg liszt

5 dkg cukrozatlan kakaópor

1 csomag sütőpor

10 dkg tejcsokoládé

ribizli (kinek mennyi energiája van leszemezgetni :D)

ribizli gyors muffinok csoki csokoládé puding tej kakaópor vaníliás cukor tojás olaj

Hozzávalók a díszítéshez:

1 csomag tejszínes pudingpor

fél l tej

3 ek cukor

dekorcukrok

ribizli gyors muffinok csoki csokoládé puding tej kakaópor vaníliás cukor tojás olaj

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra és készítsd elő a muffin sütődet.

Keverd össze az olajat, a tojásokat, a cukrot és a vaníliás cukrot. 

A liszhez add hozzá a kakaóport és a sütőport, majd az egészet szitáld a tojásos keverékhez.

Öntsd hozzá a tejet, majd darabold apróra a csokit és azt is szórd a tésztába a leszemezgetett ribizlivel együtt.

Töltsd kb. 3/4-ig a muffinsütőd mélyedéseit, majd süsd 180 fokon, kb. 20 percig.

A pudingport a tejjel és a cukorral készítsd el a csomagoláson látható utasítás szerint, majd ha kihűlt, töltsd csillag csövű habzsákba.

Díszítsd a pudinggal a muffinok tetejét, majd szórd meg dekorcukorral.

Tipp:

Ha van kedved/lehetőséged, nyomtass kis jégvarázsos képeket, amiket ragasztópisztollyal erősíts fogpiszkálóra. Én ezeket szúrtam bele plusz díszítésként a sütikbe és szerintem nagyon feldobta a muffinokat! 

Eredetileg felvert habtejszínt (habfixálóval) szerettem volna puding helyett használni, de a nagy melegben féltem, hogy nagyon összeesne a hab. Ha hűtőben tudjátok tartani, használjátok bátran. 

ribizli gyors muffinok csoki csokoládé puding tej kakaópor vaníliás cukor tojás olaj

Tipp: A gyerekek is nagyon szeretnek segédkezni a sütés-főzésben, főleg ha egy ilyen hercegnős muffinról van szó. A nyári szünetben biztos találunk egy lazább napot, amikor nincs semmi különösebb program, de a közös sütéssel, mégis emlékezetessé tehetjük a napot! :) 

Ha tetszett a bejegyzés, nézz körül facebookon és instagramon is. 

0 Tovább

Főzni jó sütni még jobb

blogavatar

Sziasztok, Dóri vagyok a blog írója. Ha olyan recepteket és ötleteket keresel, amiket könnyen, gyorsan, kevés tapasztalattal is el tudsz készíteni, olvass tovább! Vigyázat, desszertek túlerőben! :) Jó sütés-főzést!

Legfrissebb bejegyzések

Címkefelhő

édességek (173),tojás (129),liszt (118),cukor (116),vaj (76),tej (66),vendégvárók (49),joghurt (49),tejföl (48),sütőpor (48),citrom (47),karácsony (45),fincsi ebédek (45),hagyma (42),sajt (40),ráérős reggelik (39),advent (39),csokoládé (39),túró (38),kakaópor (37),adventi naptár (36),olaj (36),habtejszín (36),paradicsom (35),fahéj (33),eper (32),rohanós vacsorák (32),tejszín (32),narancs (31),fokhagyma (31),gyors muffinok (30),porcukor (29),barack (28),bazsalikom (27),krumpli (27),mascarpone (25),meggy (25),csoki (25),leveles tészta (24),vaníliás cukor (24),vanília (24),étcsokoládé (23),sonka (22),dió (20),pohárkrémek (20),húsvét (19),ribizli (18),málna (18),lekvár (18),(18),répa (17),élesztő (17),alma (16),keksz (16),kakaó (15),leves (15),snidling (14),szeder (14),saláta (14),pite (14),puding (13),őszibarack (13),piskóta (13),sárgabarack (13),fehércsoki (13),kolbász (12),petrezselyem (12),oregánó (12),gyümölcs (12),muffin (12),szegfűszeg (12),krémsajt (12),kókusz (12),paradicsomszósz (11),étcsoki (11),kukorica (11),gasztroajándék (10),görög joghurt (10),áfonya (10),bonbon (10),csirkemell (10),paprika (10),bors (10),zöldfűszer (10),spenót (9),majonéz (9),méz (9),brownie (9),lilahagyma (9),tészta (9),rozmaring (9),olívaolaj (9),torta (8),póréhagyma (8),dekorcukor (8),sajtkrém (8),sütőtök (8),mustár (8),krémleves (8),halloween (8),banán (8),cseresznye (8),zabpehely (8),kókuszreszelék (8),rétes (8),kelttészta (7),mák (7),palacsinta (7),medvehagyma (7),szilva (7),újhagyma (7),ánizs (6),aszalt áfonya (6),bor (6),farsang (6),trüffel (6),anyák napja (6),likőr (6),tejcsokoládé (6),szódabikarbóna (6),chili (6),kaliforniai paprika (6),ricotta (6),fánk (6),rugelach (6),baracklekvár (6),fehércsokoládé (6),tök (5),rizs (5),levendula (5),hidegtál (5),csoki pasztilla (5),pogácsa (5),szalonna (5),mandula (5),kávé (5),marcipán (5),babapiskóta (5),réteslap (5),uborka (5),görögjoghurt (5),burgonya (5),fehérbor (5),olívabogyó (5),pizza (5),gyorsvacsi (5),nutella (5),kandírozott narancs (4),bacon (4),mogyoró (4),sajttorta (4),vanília aroma (4),zabkeksz (4),borsó (4),valentin-nap (4),cukkini (4),mandarin (4),zselatinfix (4),erdei gyümölcs (4),körte (4),cheesecake (4),káposzta (4),csirke (4),kivi (4),szalámi (4),barnacukor (4),eperlekvár (4),gyümölcskenyér (4),zöldség (4),menta (4),kefír (3),gesztenye (3),Rohanós vacsorák (3),mozzarella (3),chili paprika (3),csicseriborsó (3),tócsni (3),gofri (3),fetasajt (3),étkezési keményítő (3),virsli (3),aprósütemény (3),blogkóstoló (3),besamel (3),mézeskalács fűszerkeverék (3),tortazselé (3),szülinap (3),aszalt gyümölcs (3),mézeskalács (3),befőzés (3),búzadara (3),mazsola (3),citromfű (3),kávétejszín (3),ehető ajándék (3),lekvárfőzés (3),fondant (3),szezámmag (3),darált hús (3),tortilla (3),torma (3),vöröshagyma (3),amerikai palacsinta (3),brokkoli (3),mexikói (3),csiga (3),víz (3),rum (3),linzer (3),kalács (3),pirospaprika (3),lepény (3),mártogatós (3),lasagne (3),olajbogyó (3),cékla (3),szilveszter (3),pizzaszósz (3),feta (2),alaplé (2),zöldborsó (2),knorr (2),parmezán (2),majoranna (2),promóció (2),vodka (2),keményítő (2),szerecsendió (2),fagyi (2),kuglóf (2),ananász (2),ételfesték (2),müzli (2),zselatin (2),margarin (2),raffaello (2),fehér csokoládé (2),gyümölcsrizs (2),bukta (2),fagylalt (2),jégkrém (2),nyaralás (2),csokikrém (2),mogyorókrém (2),aszalt szilva (2),penne (2),magyarprovence (2),dzsemfix (2),salsa szósz (2),levendulabirtok (2),pálinka (2),grillcsirke (2),pasztilla (2),turmix (2),cheesecake brownie (2),oreo keksz (2),linzertészta (2),sütipecsét (2),gyerekek (2),Édességek (2),tejszínhab (2),tésztasaláta (2),szörp (2),jalapeno (2),teljes kiőrlésű liszt (2),bab (2),készülődés (2),zsömle (2),darált keksz (2),mozarella (2),zsír (2),töltött tojás (2),chorizo (2),pizzagolyó (2),zserbó (2),Gyors muffinok (2),pesto (2),aszalt paradicsom (2),gyümölcskosárka (2),feta sajt (2),füstölt sajt (2),juhtúró (2),kókusztej (2),lime (2),cukormáz (2),smoothie (2),curry (2),bögrés (2),zsemlemorzsa (2),alkohol (2),gyors vacsorák (2),ehető ajándékok (2),hamburger (2),meggybefőtt (2),bodza (2),balzsamecet (2),piskótatekercs (2),bodzaszörp (2),sűrített tej (2),pompos (2),háztartásikeksz (1),vaníliarúd (1),mézeskalácsfűszer (1),graham liszt (1),barna cukor (1),baileys (1),körözött (1),sütésnélkül (1),író (1),narancslé (1),blondie (1),kevert (1),karfiol (1),besamel mártás (1),füge (1),bögrés sütemény (1),aranygaluska (1),rumaroma (1),fügelekvár (1),túró rudi (1),kínai (1),szójaszósz (1),kakaóscsiga (1),töltött krumpli (1),pillecukor (1),lasagne tészta (1),hidegtálak (1),szilvalekvár (1),mézeskalács fűszer (1),vanília puding (1),puncs puding (1),méteres kalács (1),tejberizs (1),maszatolós torta (1),clafoutis (1),barackpüré (1),krumplilángos (1),gnocchi (1),vörös áfonya (1),mexikói alap (1),kávélikőr (1),húsleves alaplé (1),pirítós (1),túrós batyu (1),túrós táska (1),tejpite (1),cseresznye lekvár (1),mérésnélkül (1),bögréssüti (1),nektarin (1),nyár (1),tejpor (1),raffaello golyó (1), (1),citromsav (1),levendulás (1),rétesliszt (1),psikóta (1),tejcsoki (1),vonat (1),gyertya (1),nudli (1),tiramisu (1),vaníliás pudingpor (1),szóda (1),barackpálinka (1),knorr 100%természetesalapok (1),trnd (1),vanília kivonat (1),főzőkrém (1),aprósüti (1),édesség (1),chilis bab (1),bögrés süti (1),knorr 100% természetes alapok (1),bolognai (1),zödfűszer (1),daráltkeksz (1),monoszló (1),masni (1),moszonló (1),kiszúró (1),mogyoróvaj (1),erőspaprika (1),császármorzsa (1),gesztenye massza (1),ehetőajándék (1),aszaltsárgabarack (1),aszaltbarack (1),aszaltgyümölcs (1),kenyér (1),kruton (1),denevér (1),saj (1),gorgonzola (1),lila hagyma (1),citromlé (1),narancslekvár (1),vajkrém (1),barbérlevél (1),koriander (1),ballagás (1),ciabatta (1),hawaii (1),bevonat (1),tahini (1),munkaebéd (1),Ráérős reggelik (1),Vendégvárók (1),hús (1),töltelék (1),eperszósz (1),karaj (1),habfixáló (1),mákosguba (1),kapcsolat (1),paradicsomkonzerv (1),lecsó (1),bográcsozás (1),szalonnasütés (1),csilipaprika (1),csokipasztilla (1),bagett (1),kuszkusz (1),grillezés (1),velence (1),savanyúság (1),kovászos uborka (1),teszínhab (1),gyömölcs (1),pizzafeltét (1),csokiszósz (1),töltött hús (1),olaszrizling (1),quesadilla (1),nachos (1),penne (1),sonkatekercs (1),töltött karaj (1),áfonyalekvár (1),reggeli (1),borkóstoló (1),képviselő fánk (1),gyümölcslé (1),képviselőfánk (1),zöldbab (1),koktél (1),buli (1),rukkola (1),krém (1),muffinok (1),smarties (1),zselé (1),Anyák Napja (1),csokiskeksz (1),street food (1),hamburgerhús (1),ketchup (1),grillkolbász (1),cookies (1),vacsora (1),kelt tészta (1),tavasz (1),sztrapacska (1),péksütemény (1),csokissüti (1),hámozott paradicsom (1),panír (1),paradicsom püré (1),aprósütemények (1),sós aprósütemények (1),karácsonyi ebéd (1),ebédmenü (1),desszert (1),főétel (1),zeller (1),tárkony (1),jelmez (1),gumicukor (1),dekoráció (1),kifli (1),krumplifánk (1),mákos guba (1),aszalvány (1),kandírozott gyümölcs (1),rizskoch (1),avokádó (1),szaloncukor (1),sárgarépa (1),fehérrépa (1),karalábé (1),zeller (1),étcsokokoládé (1),gesztenyemassza (1),majonézes burgonya (1),franciasaláta (1),zöldségkeverék (1),fatörzs (1),bejgli (1),hab (1),szósz (1),salsa (1),krumplipüré (1),köret (1),túrókrém (1),ragu (1),sertéslapocka (1),lapocka (1),sertés (1),VKF (1),pulykamell (1),rántott (1),panírozás (1),rántott tök (1),steak burgonya (1),SAD! (1),ősz (1),vörösbor (1),kakaós csiga (1),meggylekvár (1),kandírozott narancshéj (1),almáspite (1),tökfaragás (1),olíva bogyó (1),sütögetés (1),köménymag (1),lilakáposzta (1),pizzás csiga (1),sajtos roló (1),kacsacomb (1),kacsa (1),ecet (1),párolt lilakáposzta (1),churros (1)

Utolsó kommentek